Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Τα παιδιά του Μπαχ: μουσικοθεατρικό αναλόγιο στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Τα παιδιά του Μπαχ: μουσικοθεατρικό αναλόγιο στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου 2016 στο μουσικοθεατρικό αναλόγιο, για όλη την οικογένεια, με τίτλο Τα παιδιά του Μπαχ.

Πώς να είναι άραγε η ζωή δίπλα σ΄έναν μεγαλοφυή πατέρα, τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ;

Η πολυμελής οικογένεια Μπαχ επί σκηνής μας περιγράφει την ιστορία της μέσα από την κίνηση των πλήκτρων και του λόγου. Η ροή της ιστορίας ντυμένη με τη ροή της μουσικής, η ενδυματολογική και εικαστική αρμονία του χώρου δημιουργεί εικόνες, ρυθμό, ενδιαφέρον, συγκίνηση στη φαντασία του θεατή.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο της Άννας Μαγκνταλένα Μπαχ αφηγείται με το δικό της τρόπο την ιστορία, από τότε που πρωτογνώρισε τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, αρχιμουσικό της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης, να παίζει το όργανο, όμοιος με τον Άγιο Γεώργιο, κι εκείνη η μοναδική ακροάτριά του να φεύγει τρέμοντας από την εκκλησία, να τον παντρεύεται, να τον γνωρίζει τόσο καλά όσο κανένας άλλος και να γίνεται η ιδανική μητέρα και σύντροφος για όλη τη ζωή. Η οικογένεια Μπαχ ήταν μια μεγάλη οικογένεια μουσικών από τη Γερμανία.  Το γενεαλογικό της δέντρο ξεκινάει από τον Γενάρχη Χανς Μπαχ 1619 και αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία λόγω της πολιτιστικής της προσφοράς αφού ανέδειξε πάνω από 50 μουσικούς.

Οι νεαροί πιανίστες ερμηνεύουν τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ (Βίλχελμ Φρήντμαν Μπαχ, Καρλ Φιλιπ Εμμάνουελ Μπαχ, Γιόχαν Γκότφριντ Μπέρνχαρντ Μπαχ, Γκότφριντ Μπερνχαρντ Μπαχ, Γκότφριντ Χαινριχ Μπαχ, Ελίζαμπεθ Ιουλιάνα Φρειδερίκη Μπαχ) μέσα από τα έργα του, όπως Πρελούδια και Φούγκες από το Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο κ.ά.  

Συντελεστές:

Ιδέα, κείμενο , Σκηνοθετική και Σκηνογραφική επιμέλεια: Μάγδα Μαυραγιάννη

Πιανίστες: Μαθητές πιάνου, πολυβραβευμένοι πανελληνίως και διεθνώς, της καθηγήτριας Αγάθης Λεϊμονή


Σχετικές ειδήσεις
Μια ιστορία θα σας πω…, ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια στη Στέγη
23.12.2016 16:42
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί σε ένα εργαστήριο που αφορά όλη την οικογένεια, με τίτλο Μια ιστορία θα σας πω... το οποίο θα διαρκέσει από τις 23 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 4 Ιανουαρίου 2017.
Το ΙQ του Mozart: μουσικοθεατρικό αναλόγιο  για όλη την οικογένεια στη Μουσική Βιβλιοθήκη
31.10.2016 17:24
Μετά την περσινή επιτυχία «Τα παιδιά του Μπαχ», η Μάγδα Μαυρογιάννη μαζί με ταλαντούχους σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου αναβιώνουν στη Μουσικής Βιβλιοθήκη τη ζωή του Μότσαρτ. Τα πιο ταλαντούχα παιδιά συναντούν το πιο ταλαντούχο παιδί, τον W.A. Mozart. Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο βασισμένο στη ζωή, το έργο και τον χαρακτήρα του και με ιδιαίτερη έμφαση στο IQ του μεγαλοφυή συνθέτη.
Μίλα και Σουτ, από την ομάδα Κοπέρνικος στη Μουσική Βιβλιοθήκη
29.09.2016 16:50
Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής ανανεώνει τη συνεργασία της με την ομάδα Κοπέρνικος, που μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις της “Τα Μεγάλα Ψέματα του μικρού Ερμή” (2013-15) και “Απαγορεύεται η Μουσική!” (2014–16), επανέρχεται με τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση «Μίλα και Σουτ».
Παρέα με τη μουσική: Μουσικό καλοκαιρινό εργαστήρι στη Μουσική Βιβλιοθήκη
23.05.2016 15:01
Με το ξεκίνημα του καλοκαιριού, η Μουσική Βιβλιοθήκη διοργανώνει το πρωτότυπο και ψυχαγωγικό διαδραστικό πρόγραμμα Παρέα με τη μουσική για παιδιά 7-12 ετών.
Ακούω, Βλέπω, Παίζω με τον Vivaldi/Mozart/Beethoven: Τελυταίες συναντήσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη
28.04.2016 14:42
Η Μουσική Βιβλιοθήκη προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στις τελευταίες συναντήσεις για φέτος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ακούω, Βλέπω, Παίζω με τον Vivaldi/Mozart/Beethoven.