Το ΚΘΒΕ δίνει βήμα στις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις που αγωνίζονται να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με το κοινό, προκειμένου να δείξουν τη δουλειά τους. «Τουρνουά 5Χ5»: πέντε θεατρικές ομάδες της πόλης παρουσιάζουν πέντε θεατρικές παραγωγές στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. Από 25 Μαρτίου έως 24 Απριλίου.

Πρόγραμμα «Τουρνουά 5Χ5»:

• ΝόVAN Theater Group
«Απόψε στο Στράτφορντ» της Μάρας Γαβριηλίδου

Ένας θίασος σε παράκρουση παίζει θέατρο για να σώσει το τομάρι του! Οι NόVan Theatre Group παρουσιάζουν μια ανατρεπτική κωμωδία θεάτρου μέσα στο θέατρο, ιχνηλατώντας τα πρώτα συγγραφικά βήματα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και φωτίζοντας τα λεγόμενα «σκοτεινά» χρόνια της ζωής του.

Σκηνοθεσία. Λένα Πετροπούλου
25-26-27 Μαρτίου 2016
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

• ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
«Chat» του Gustavo Ott

Ο πολυβραβευμένος Βενεζουελανός θεατρικός συγγραφέας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου San Martin, γράφει πέντε ιστορίες εικονικής πραγματικότητας και αληθινής ζωής. Πέντε ιστορίες τρέλας και ελπίδας, έρωτα και αρρώστιας, φανατισμού και θανάτου με πρωταγωνιστές εμάς, τα παιδιά μας, τους γείτονές μας, το μικρό μας ασφαλές σύμπαν

Σκηνοθεσία. Αντώνης Καραγιάννης
1-2-3 Απριλίου 2016
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

• ARS MORIENDI
«Το αριστούργημα ή Τhe Re- Mohammed Τy Show» του Christian Lollike

Ο Lollike στήνει ένα θραυσματικό κείμενο, όπου τρεις παρουσιαστές ενός ριάλιτι σόου αγωνίζονται να πείσουν το κοινό που τους παρακολουθεί, για το ποιο είναι το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό δημιούργημα. Η πτώση των δίδυμων πύργων στην Αμερική, η γενοκτονία στην Ρουάντα ή η σφαγή στο Μπελσάν της Ρωσίας. Το έργο καταδεικνύει και καυτηριάζει την απόσταση ασφαλείας του δυτικού κόσμου ανάμεσα στην αλληλεγγύη των καλών προθέσεων και την επιδερμική, σχεδόν ελιτίστικη αντίληψη του προβλήματος

Σκηνοθεσία. Θάνος Νίκας
8-9-10 Απριλίου 2016
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

• ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Α4Μ
«Καντάν 2» βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γιούκιο Μισίμα

Το «Καντάν» είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γιούκιο Μισίμα, το οποίο στην πρωτότυπή του μορφή αποτελεί έργο του ιαπωνικού θεάτρου Νοh. Παράσταση σωματικού θεάτρου όπου στοιχεία του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου Νοh και του σύγχρονου ιαπωνικού χορού Butoh συγκεράζονται ζωντανά με τη σύγχρονη μουσική.

Σκηνοθεσία. Αθηνά Δράγκου
15-16-17 Απριλίου 2016
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

• ΟΥΚ ΝΟΥΚ
«Friday Bloody Friday»

Μια παράσταση όπου ως δραματουργικό υλικό λειτουργεί η σκηνοθεσία. Eπτά ηθοποιοί σε αλληλεπίδραση με τον παρόντα χρόνο, και τον διάλογό τους με το ζωντανό μουσικό μέλος, προσεγγίζουν το τρίπτυχο ζωντανό σώμα-θάνατος-μνήμη.

Σύλληψη-σκηνοθεσία Πάνος Δεληνικόπουλος
22-23-24 Απριλίου 2016
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ