Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Festival Μηδέν 2016: Ανοικτή πρόσκληση υποβολής έργων βίντεο

Festival Μηδέν 2016: Ανοικτή πρόσκληση υποβολής έργων βίντεο

Το Video Art Festival Μηδέν καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν έργα τους για τις επόμενες εκδηλώσεις και συνεργασίες του Festival Μηδέν.

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους δημιουργούς (άτομα, ομάδες ή οργανισμούς) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 10 Απριλίου 2016 

Την αίτηση και τους όρους συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.festivalmiden.gr

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

Φέτος η επιμελητική ομάδα αναζητά έργα για τις παρακάτω θεματικές:

- "Game Over"
- "The story of…"
- "Home sweet home?"
-"...in wonderland"
-"exoticising/exoticised"
- "Beckett me" (γι’ αυτή την ενότητα αναζητούμε έργα βίντεο που να εμπνέονται ή να έχουν αναφορές σε έργα του Σάμουελ Μπέκετ)
- videodance & performance videos
- επίσης, αναζητάμε έργα βίντεο φτιαγμένα από -ή που απευθύνονται αισθητικά και θεματολογικά σε- παιδιά και εφήβους, για εκπαιδευτική χρήση, με στόχο την εισαγωγή των  αντίστοιχων ηλικιακών ομάδων στο εκφραστικό μέσο της βίντεο τέχνης!
- τέλος, όπως κάθε χρόνο, το Festival Μηδέν απευθύνει και φέτος ειδικό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και δημιουργούς που κατάγονται, έχουν ζήσει ή έχουν οποιαδήποτε σχέση αγάπης-μίσους με την Καλαμάτα να στείλουν έργα τους για τη σταθερή πλέον ενότητα με τίτλο “Local Calling!”. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας και να αναδειχθεί ένα πολύμορφο καλλιτεχνικό δυναμικό που έχει ως αφετηρία την Καλαμάτα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους φίλους και συνεργάτες του φεστιβάλ ότι, ξεκινώντας από φέτος, το Festival Μηδέν αλλάζει τη μορφή και τη λειτουργία του, αντικαθιστώντας το τριήμερο φεστιβάλ που διοργανωνόταν κάθε Ιούλιο στην Καλαμάτα με ένα πιο ευέλικτο και διευρυμένο πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων στη διάρκεια όλου του έτους, τόσο στην Καλαμάτα, όσο και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στόχος μας είναι να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο το δίκτυο των συνεργασιών του φεστιβάλ με άλλους οργανισμούς, φεστιβάλ και χώρους τέχνης διεθνώς. Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα αρχή θα σηματοδοτήσει μια περισσότερο δημιουργική και γεμάτη έμπνευση περίοδο για όλους μας!

Σχετικές ειδήσεις
52α Δημήτρια: Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων
23.01.2017 10:14
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης των 52ων Δημητρίων, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2017, ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε φορείς, ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες, ώστε να υποβάλλουν τις προτάσεις τους με στόχο τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ Μηδέν ταξιδεύει στη Μόσχα
08.11.2016 12:29
Το Video Art Μηδέν ταξιδεύει για άλλη μια φορά στο International Video Art Festival Now&After, μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη στη Ρωσία, για να παρουσιάσει την ενότητα Exoticising/Exoticised, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Καλαμάτα τον περασμένο Ιούλιο, σε επιμέλεια της Σοφίας Γρηγοριάδου.
4ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου: Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής
31.08.2016 16:26
H πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens και ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα διοργανώνουν το 4th Handmade and Recycled Theater Festival τον Οκτώβριο του 2016 στην Αθήνα.
Video Art Festival Μηδέν 2016
24.06.2016 10:28
Η ομάδα διοργάνωσης του Μηδέν ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να παρουσιάσει σε ένα πολύχρωμο, πολύμορφο και πυκνό πρόγραμμα τις επιλογές της από την παγκόσμια εικαστική βιντεο-δημιουργία σε ένα διήμερο προβολών στην Καλαμάτα, στις 7 και 8 Ιουλίου.
Athens Photo Festival 2016: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων
09.03.2016 14:58
Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2016.