Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Trappola Divina: έκθεση του Μάριου Φούρναρη στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης

Trappola Divina: έκθεση του Μάριου Φούρναρη στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου και ώρα 19.30 εγκαινιάζεται στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση του Μάριου Φούρναρη, με τίτλο «Trappola divina».

Θα παρουσιαστούν σχέδια δουλεμένα με χρωματιστά μολύβια και ακρυλικά σε ειδικά επεξεργασμένο χαρτί και κατασκευές με οργανικά και βιομηχανικά υλικά.

…“Με αφορμή το αγωνιώδες ερώτημα του ανθρώπου να κατανοήσει το νόημα της ύπαρξης του στο σύμπαν, ο Μάριος Φούρναρης αναπτύσσει την καλλιτεχνική του έρευνα, σε ένα πλαίσιο το οποίο αφορά όχι το «γιατί» αλλά το «πώς» υπάρχω. Επικεντρώνεται στην κατασκευή εικόνων συμβόλων που σχετίζονται με την ατομική και συλλογική δράση, θεμελιώνοντας ερωτήματα που αφορούν την ματαιότητα του εφήμερου κόσμου της ύλης, την σχέση της αρμονίας με το χάος και της αέναης ανανέωσης του κύκλου των εποχών και της φύσης. Μέσα από θραύσματα του φυσικού και τεχνητού κόσμου διαμορφώνει την ιδέα ενός «memento mori» για το σύνολο των έργων του, μεταφέροντας στο μεταμοντέρνο περιβάλλον , μέρος του πνεύματος των νεκρών φύσεων (vanitas) των Ολλανδών ζωγράφων του 17ου αιώνα. Στην προσπάθεια του να επαναδιαπραγματευτεί τη προσωπική του σχέση με το ακατάληπτο νόημα του διαστήματος που μεσολαβεί ανάμεσα στην ανυπαρξία και τη μη ύπαρξη, ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, ο καλλιτέχνης, βρίσκει τον άνθρωπο της γης, ο οποίος αποφεύγοντας την παγίδα του ερωτήματος της θεϊκής παρουσίας, συνεχίζει να αναζητά το άγνωστο, μετατρέποντας την απορία σε δημιουργία, οδηγώντας τη θνητή φύση του στη λύτρωση”

Ο Μάριος Φούρναρης γεννήθηκε το 1981 στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμόσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.F.A) με ειδίκευση Art, Society and Publics και υποψήφιος διδάκτορας (Ph.D) της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Η Άλλη πόλη - Μορφές: έκθεση της Ηρώς Νικοπούλου στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης
19.12.2016 11:29
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 7:30 το βράδυ η γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Ηρώς Νικοπούλου.
Κάπου στην υδρόγειο: Έκθεση της Αντωνίας Κανελλοπούλου στην αίθουσα Περί Τεχνών Καρτέρης
12.09.2016 14:48
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.30 στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Αντωνίας Κανελλοπούλου με τίτλο «Κάπου στην υδρόγειο».
Τόπων ανάμνηση: έκθεση της Λίζας Μέρλιν Βασιλάτου στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
02.06.2016 15:22
Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Λίζας Μέρλιν Βασιλάτου, με τίτλο «Τόπων Ανάμνηση».
Χάος και Αρμονία: έκθεση της Μιλένας Δημητροκάλλη στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
15.04.2016 11:17
Την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρα 19.30 εγκαινιάζεται στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Μιλένας Δημητροκάλλη με τίτλο «Χάος και Αρμονία».
Μεταίχμιο - Between: έκθεση της Ελένης Κυριαζοπούλου στην αίθουσα ΠερίΤεχών Καρτέρης
26.02.2016 17:02
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 1 Μαρτίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο «Μεταίχμιο - Between».