Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Χωρίς αφέντες: Παρουσίαση του δίσκου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Χωρίς αφέντες: Παρουσίαση του δίσκου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του δίσκου Χωρίς Αφέντες του Πόλυ Κυριάκου και της Σοφίας Νάτσιου στη κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου.

Μέσα στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, μέσα σε μια Ελλάδα που βιώνει ότι πιο αδιέξοδο και αναφορικό, παρουσιάζονται δείγματα δημιουργίας που υπογραμμίζουν τους καιρούς μας με τα πιο έντονα χρώματα, με τις πιο ιδιαίτερες νερομπογιές.

Αυτή είναι η συνεργασία τριών εμπνευσμένων ανθρώπων της ελληνικής μουσικής, της Σοφίας Νάτσιου, του Πόλυ Κυριάκου και του Γιώτη Κιουρτσόγλου. Κινούμενοι και ζώντας ανάμεσα σε τρεις πόλεις, στη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα δίσκο γεμάτο τραγούδια και ποίηση, γεμάτο έμπνευση, θυμό, έρωτα και ελπίδα, χωρίς φόβο και κυρίως "χωρίς αφέντες"!

Ο Πόλυς Κυριάκου είναι ένας ανήσυχος καλλιτέχνης που έφυγε από την Κύπρο και πήγε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει γραφικές τέχνες. Εκεί ενεργοποιείται στα κοινά της ομογένειας, διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιμελείται μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές. Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι η ποίηση και η στιχουργική. Τα τελευταία χρόνια έχει διακριθεί πολλαπλώς και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από διακεκριμένους τραγουδιστές (Νταλάρας, Θαλασσινός, Αρβανιτάκη, Βελεσιώτου , Θηβαίος , κλπ).

Η Σοφία Νάτσιου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε Φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Κλασική και τη Βυζαντινή μουσική . Στράφηκε στο λαούτο και στην παραδοσιακή μουσική. Έχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους.

Η γνωριμία τους έδωσε σύντομα καλλιτεχνικούς καρπούς με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν τον δίσκο «ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΕΣ». Τον συγκεκριμένο κύκλο τραγουδιών ερμηνεύουν η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Κατερίνα Δούκα, ο Παντελής Θαλασσινός, η Λιζέτα Καλημέρη , η Αρετή Κετιμέ, ο Βασίλης Λέκκας, η Εύη Σιαμαντά, ο Γεωργής Τσουρής, η Μπέττυ Χαρλαύτη και η Άννα Χρυσάνθου.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τον δίσκο αλλά και μια επιλογή από γνωστά τραγούδια ώστε να απολαύσουμε μια μουσική γιορτή.

Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα βρίσκεται επίσης η αχώριστη μουσική παρέα της Σοφίας Νάτσιου:

Οδυσσέας Μαυρομάτης, κιθάρα ηλεκτρική-κιθάρα ακουστική
Γιάννης Μαύρος, κλαρίνο-σαξόφωνο
Γιώργος Σμυρνής, ηλεκτρικό μπάσο
Θωμάς Κωστούλας, τύμπανα
Τάσος Μάντζαρης, πλήκτρα
Αναστασία Λιβάνου, τσέλο
Θάνος Γκαράνης, μπουζούκι-κιθάρα

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Λάππας, Κώστας Γεράκης και Σεμέλη Παπαβασιλείου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
05.12.2016 11:17
"3 Μαύρα Πρόβατα δεν μπαίνουν στο μαντρί!" είναι ο τίτλος του μουσικού προγράμματος του Δημήτρη Λάππα, του Κώστα Γεράκη και της Σεμέλης Παπαβασιλείου, που ξεκινά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016.
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
11.10.2016 16:24
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος θα εμφανιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage.
Udopia: Παρουσίαση του δίσκου του Θύμιου Ατζακά στο Θέατρο Αλώνι
22.08.2016 15:19
To Θέατρο Αλώνι σε συνεργασία με το μουσικό χωριό Αγίου Λαυρεντίου παρουσιάζουν στις 25 Αυγούστου 2016, για μια βραδιά την μουσική συναυλία παρουσίαση του δίσκου του Θύμιου Ατζακά με τίτλο «Udopia».
Οι Μαρσύας επιστρέφουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
16.03.2016 11:51
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαρτίου για 2η φορά στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.