Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα

Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα

Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.

Ο Δημήτρης Καμαρωτός επιλέγει από το σύνολο του έργου του για το θέατρο μια συλλογή από τραγούδια και οργανικές συνθέσεις δημιουργώντας μέσα στην Πόρτα και τις Τρίτες Παράλληλες που έχουν την τιμή να τον φιλοξενούν, μια συναυλία που συγγενεύει με μία ιδιότυπη ανθολογία.

Το έργο του Δημήτρη Καμαρωτού για το θέατρο εκτείνεται στη σύνθεση μουσικής για πάνω από εκατό παραστάσεις με ένα πλήθος διαφορετικών σκηνοθετών σε ένα πλήθος διαφορετικών έργων. Ο συνθέτης επιλέγει μέσα από αυτό τον πλούτο της εργασίας του με γνώμονα το παρόν. Στέκεται στα κομμάτια που τον ενδιαφέρουν να επεξεργαστεί εκ νέου και δημιουργεί ένα καινούριο έργο μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Χρησιμοποιώντας δύο σπουδαίους ερμηνευτές, τον Βασίλη Παπαβασιλείου στο κοντραμπάσο και την Ai Motohashi-Σιδέρη στο πιάνο , ο Δημήτρης Καμαρωτός μεταγράφει ειδικά για αυτή τη συναυλία τις επιλογές του σε μία αρχετυπική εκδοχή τους και μετασχηματίζει τη συμβατική τελετουργία της συναυλίας σε μία διαρκή εναλλαγή υλικών και διαθέσεων. Η ανθρώπινη φωνή είναι διαρκώς παρούσα με την πολύτιμη συνδρομή της ηθοποιού και τραγουδίστριας Χριστίνας Μαξούρη, της σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη και της στενής συνεργάτιδος του συνθέτη ηθοποιού, Αμαλίας Μουτούση.

Ερμηνεύουν οι μουσικοί:

Βασίλης Παπαβασιλείου, Κοντραμπάσο
Ai Motohashi-Σιδέρη, Πιάνο

Τραγουδούν οι:
Μυρσίνη Μαργαρίτη
Χριστίνα Μαξούρη
Αμαλία Μουτούση

Σχετικές ειδήσεις
Η Νατάσσα Μποφίλιου για ακόμη μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα
25.05.2016 12:53
Ύστερα από την άμεση εξάντληση των εισιτηρίων της “Κιβωτού”, καθώς και την απαίτηση των θεατών, που δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν εγκαίρως μια θέση, το Θέατρο Πόρτα, οι “Τρίτες Παράλληλες” και οι καλλιτέχνες προσθέτουν μια έξτρα παράσταση την Τρίτη 31 Μαΐου 2016.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης στις Τρίτες Παράλληλες του Πόρτα
18.03.2016 13:59
Το νέο κουαρτέτο του Γιώργου Κοντραφούρη θα εμφανιστεί για μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα, σε καινούργιες συνθέσεις του ίδιου καθώς και των άλλων μελών του κουαρτέτου.
Ακύρωση - The Wonderfall Quartet live στο Θέατρο Πόρτα
18.02.2016 10:20
Το θέατρο Πόρτα φιλοξενεί τους The Wonderfall Quartet για μία συναυλία την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο του κύκλου Τρίτες Παράλληλες. - Η συναυλία ακυρώνεται
Η όπερα δωματίου «Μήδεια» από το μουσικό σύνολο Guillotinas στο Θέατρο Πόρτα
07.12.2015 10:49
H Μήδεια από το μουσικό σύνολο Guillotinas είναι μια σύγχρονη όπερα δωματίου του Άγγελου Τριανταφύλλου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Πόρτα την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στα πλαίσια του κύκλου μουσικών παραστάσεων Τρίτες Παράλληλες.
«Un sì dolce morire…»: Μια συναυλία με τους Ιάσωνα Μαρμαρά και Paul Beier στο Θέατρο Πόρτα
30.11.2015 10:34
Στα πλαίσια του μουσικού κύκλου "Παράλληλες Τρίτες" του θεάτρου Πόρτα θα παρουσιαστεί την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 η συναυλία Un sì dolce morire…