Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.

Ο Δημήτρης Καμαρωτός επιλέγει από το σύνολο του έργου του για το θέατρο μια συλλογή από τραγούδια και οργανικές συνθέσεις δημιουργώντας μέσα στην Πόρτα και τις Τρίτες Παράλληλες που έχουν την τιμή να τον φιλοξενούν, μια συναυλία που συγγενεύει με μία ιδιότυπη ανθολογία.

Το έργο του Δημήτρη Καμαρωτού για το θέατρο εκτείνεται στη σύνθεση μουσικής για πάνω από εκατό παραστάσεις με ένα πλήθος διαφορετικών σκηνοθετών σε ένα πλήθος διαφορετικών έργων. Ο συνθέτης επιλέγει μέσα από αυτό τον πλούτο της εργασίας του με γνώμονα το παρόν. Στέκεται στα κομμάτια που τον ενδιαφέρουν να επεξεργαστεί εκ νέου και δημιουργεί ένα καινούριο έργο μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Χρησιμοποιώντας δύο σπουδαίους ερμηνευτές, τον Βασίλη Παπαβασιλείου στο κοντραμπάσο και την Ai Motohashi-Σιδέρη στο πιάνο, ο Δημήτρης Καμαρωτός μεταγράφει ειδικά για αυτή τη συναυλία τις επιλογές του σε μία αρχετυπική εκδοχή τους και μετασχηματίζει τη συμβατική τελετουργία της συναυλίας σε μία διαρκή εναλλαγή υλικών και διαθέσεων. Η ανθρώπινη φωνή είναι διαρκώς παρούσα με την πολύτιμη συνδρομή της ηθοποιού και τραγουδίστριας Χριστίνας Μαξούρη, της σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη και της στενής συνεργάτιδος του συνθέτη ηθοποιού, Αμαλίας Μουτούση.

Ερμηνεύουν οι μουσικοί:

Βασίλης Παπαβασιλείου, Κοντραμπάσο
Ai Motohashi-Σιδέρη, Πιάνο

Τραγουδούν οι:
Μυρσίνη Μαργαρίτη
Χριστίνα Μαξούρη
Αμαλία Μουτούση