Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα

Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα

Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.

Ο Δημήτρης Καμαρωτός επιλέγει από το σύνολο του έργου του για το θέατρο μια συλλογή από τραγούδια και οργανικές συνθέσεις δημιουργώντας μέσα στην Πόρτα και τις Τρίτες Παράλληλες που έχουν την τιμή να τον φιλοξενούν, μια συναυλία που συγγενεύει με μία ιδιότυπη ανθολογία.

Το έργο του Δημήτρη Καμαρωτού για το θέατρο εκτείνεται στη σύνθεση μουσικής για πάνω από εκατό παραστάσεις με ένα πλήθος διαφορετικών σκηνοθετών σε ένα πλήθος διαφορετικών έργων. Ο συνθέτης επιλέγει μέσα από αυτό τον πλούτο της εργασίας του με γνώμονα το παρόν. Στέκεται στα κομμάτια που τον ενδιαφέρουν να επεξεργαστεί εκ νέου και δημιουργεί ένα καινούριο έργο μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Χρησιμοποιώντας δύο σπουδαίους ερμηνευτές, τον Βασίλη Παπαβασιλείου στο κοντραμπάσο και την Ai Motohashi-Σιδέρη στο πιάνο , ο Δημήτρης Καμαρωτός μεταγράφει ειδικά για αυτή τη συναυλία τις επιλογές του σε μία αρχετυπική εκδοχή τους και μετασχηματίζει τη συμβατική τελετουργία της συναυλίας σε μία διαρκή εναλλαγή υλικών και διαθέσεων. Η ανθρώπινη φωνή είναι διαρκώς παρούσα με την πολύτιμη συνδρομή της ηθοποιού και τραγουδίστριας Χριστίνας Μαξούρη, της σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη και της στενής συνεργάτιδος του συνθέτη ηθοποιού, Αμαλίας Μουτούση.

Ερμηνεύουν οι μουσικοί:

Βασίλης Παπαβασιλείου, Κοντραμπάσο
Ai Motohashi-Σιδέρη, Πιάνο

Τραγουδούν οι:
Μυρσίνη Μαργαρίτη
Χριστίνα Μαξούρη
Αμαλία Μουτούση

Σχετικές ειδήσεις
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης σε ύλη Δημήτρη Μαραμή στο Beton 7
03.02.2017 16:27
Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και ο ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης συναντιούνται στο θεατρικό χώρο του Beton7 για ένα ρεσιτάλ ερμηνειών πάνω σε μουσικές του συνθέτη.
Η Νατάσσα Μποφίλιου για ακόμη μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα
25.05.2016 12:53
Ύστερα από την άμεση εξάντληση των εισιτηρίων της “Κιβωτού”, καθώς και την απαίτηση των θεατών, που δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν εγκαίρως μια θέση, το Θέατρο Πόρτα, οι “Τρίτες Παράλληλες” και οι καλλιτέχνες προσθέτουν μια έξτρα παράσταση την Τρίτη 31 Μαΐου 2016.
Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα στο Παλλάς
25.04.2016 15:31
Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο μεγάλος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύγχρονη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα θα βρεθούν στο θέατρο Παλλάς για να παρουσιάσουν μαζί σε το μουσικό έργο «Η Παγωμένη Θεατρίνα» σε στίχους Νίκου Γκάτσου αλλά και τραγούδια τους που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, σε μία μουσική παράσταση με τον τίτλο «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως».
Ένα Ρεσιτάλ - Ανώνυμος πιανίστας από το Στέφανο Θεοδωρίδη στο Θέατρο Πόρτα
20.04.2016 12:12
Ο Στέφανος Θεοδωρίδης θα εμφανιστεί στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του κύκλου Τρίτες Παράλληλες, για μία συναυλία με τίτλο Ένα Ρεσιτάλ - Ανώνυμος πιανίστας.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης στις Τρίτες Παράλληλες του Πόρτα
18.03.2016 13:59
Το νέο κουαρτέτο του Γιώργου Κοντραφούρη θα εμφανιστεί για μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα, σε καινούργιες συνθέσεις του ίδιου καθώς και των άλλων μελών του κουαρτέτου.