Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

"Ασυνήθεις ύποπτοι της λογοτεχίας" στο Φουγάρο

Υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Παιδείας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους Ναυπλίου, Άργους - Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard, τα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της Αργολίδας προχωρεί καινοτομικά και ξεκλειδώνει τον τόπο των ικανοτήτων και ενδιαφερόντων των Αργολιδέων. Με επίκεντρο τη συν-γραφή και τίτλο «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής», δημιουργεί το 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο, Μάρτιο και Απρίλιο (2016) που είναι αφιερωμένο στους συγγραφείς που έχουν γεννηθεί στην Αργολίδα ή μένουν σε αυτήν. Κατά το Συμπόσιο αυτό θα παρουσιαστούν οι συγγραφείς και θα πάρουν μέρος σε στρογγυλά τραπέζια οι ποιητές της Αργολίδας. Παράλληλα στόχος ζωτικής σημασίας, είναι η αφύπνιση της εν δυνάμει συγγραφικής δεξιότητας που ενυπάρχει στον καθένα μας και που αδημονεί να εκφραστεί στο περιβάλλον

Μικροί και μεγάλοι σε όλο το νομό, γράφουν όλο το Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αυτό γίνεται σε σχολεία, σε χώρους συνάθροισης, στους δρόμους, στα παζάρια με εργαστήρια, ομιλίες , συζητήσεις, γιορτές, μελοποιήσεις, αναγνώσεις,  συν-γραφή ποιημάτων και κειμένων ώστε η συν-γραφή να προχωρήσει σε νέες προσεγγίσεις ομαδικής αλληλεπιδραστικής δημιουργικής έκφρασης. Θα μπορέσετε να δείτε στην ιστοσελίδα μας http://ts.uop.gr/syngrafeisargolidas-symposio/ όλες τις εκδηλώσεις που έχουμε αναρτήσει (πρόγραμμα εν εξελίξει).

 

Εκδήλωση στο πλαίσιο του  1ο Πανελλήνιου Συμποσίου : «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής»

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίου  Δημήτρης Κωστούρος, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών  Δημήτρης Καμπόσος,  ο Δήμαρχος Ερμιονίδας  Δημήτρης Σφυρής και ο Δήμαρχος Επιδαύρου  Κώστας Γκάτζιος  διαβάζουν Αργολική ποίηση. Παρουσιάζει ο σκηνοθέτης – χορογράφος Πέτρος Γάλλιας.

Στις 19 Μαρτίου 2016 το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Βιβλιοθήκη Ανθός του ΦΟΥΓΑΡΟΥ συνδιοργανώνουν μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη εκδήλωση και σας υποδέχονται στη γκαλερί του ΦΟΥΓΑΡΟΥ με θέρμη, το βράδυ στις 20.00΄ με το φως των κεριών. Σε ένα μοναστηριακό τραπέζι, που δεν είναι τραπέζι συνελεύσεων, αλλά πνευματικής συνεύρεσης και επικοινωνίας, κάθονται για πρώτη φορά μαζί έχοντας το ρόλο του αναγνώστη οι «άρχοντες» των τόπων της Αργολίδας. «Παγώνουν» για δύο ώρες τις έγνοιες και τις υποχρεώσεις για τη λειτουργία του Δήμου τους και από επιλυτές δημοτικών προβλημάτων γίνονται αναγνώστες - αναμεταδότες ποίησης. Με τον τρόπον αυτό διακινούν μέσα τους τις πνευματικές τους δυνάμεις και αφυπνίζουν στους ακροατές τα ενδιαφέροντά τους για το ποιητικό γίγνεσθαι των συμπολιτών τους Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι της Αργολίδας διαβάζουν και  τιμούν τους «ημέτερους» ποιητές. Ο Τάσος Χειβιδόπουλος, διαβάζει ποιήματα ποιητών από όλη την Αργολίδα, ενώ ο Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλίου, ο Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, ο Δημήτρης Σφυρής, Δήμαρχος Ερμιονίδας και ο Κώστας Γκάτζιος, Δήμαρχος Επιδαύρου διαβάζουν ποιητές του τόπου τους.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Πέτρος Γάλλιας, σκηνοθέτης- χορογράφος και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μιχάλης Μοδινός παρουσιάζει το βιβλίο
27.01.2017 13:27
Το βιβλιοπωλείο Discover your Way και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Μοδινού με τίτλο "Εκουατόρια" στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Βυζαντινό".
25.11.2016 15:44
Για 13η συνεχή χρονιά, στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" στις 16, 17 & 18 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί έκθεση με κούκλες ραμμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος "Λόγος και Ύφασμα" της "Άρσις".
Η Victoria Hislop στην 1η πανελλήνια παρουσίαση του νέου βιβλίου της!
19.10.2016 12:28
Η Victoria Hislop, η συγγραφέας του μυθιστορήματος "Το νησί" που αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες εκδοτικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων παγκοσμίως, πουλώντας περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα, έρχεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Φουγάρο για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το νέο μυθιστόρημά της - που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, με τίτλο "Οι Καρτ Ποστάλ", μέρος του οποίου διαδραματίζεται στο Ναύπλιο.
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σοφίας Τσίπα
14.07.2016 12:08
Οι εκδόσεις Momentum παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Σοφίας Τσίπα, "ΧΑΣΜΩΔΙΑ" τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα "Κωνσταντίνος Π. Καβάφης".
Ασυνήθεις ύποπτοι της λογοτεχνίας: Εκδήλωση στο Φουγάρο
16.03.2016 15:37
Στις 19 Μαρτίου 2016 το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Βιβλιοθήκη Ανθός του ΦΟΥΓΑΡΟΥ συνδιοργανώνουν μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο Ασυνήθεις ύποπτοι της λογοτεχνίας, και σας υποδέχονται στη γκαλερί του ΦΟΥΓΑΡΟΥ με θέρμη, το βράδυ στις 20:00 με το φως των κεριών, στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Συμποσίου για τους συγγραφείς της Αργολίδας.