Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Τα πατώματα από το δίσκο Προσωπικόν των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη

Τα πατώματα από το δίσκο Προσωπικόν των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη

Τα πατώματα, είναι το πρώτο τραγούδι γνωριμίας με την ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο από τη Μικρή Άρκτο με τίτλο Προσωπικόν.

Πρώτη ύλη του τραγουδιού και πηγή έμπνευσης για τον Μιχάλη Καλογεράκη που υπογράφει τη μουσική ,  υπήρξε ένα μικρής έκτασης ποιητικό κείμενο του Μπέρτολτ Μπρεχτ (σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη), γραμμένο πριν από πολλά χρόνια αλλά εξαιρετικά επίκαιρο και ευθύβολο στην καταγραφή της  εποχής μας και του ανθρώπινου τοπίου της.

Οι στίχοι αυτοί τραγουδισμένοι από τη Μαρία Φαραντούρη, τον Μιχάλη και τον Παντελή Καλογεράκη, έγιναν τραγούδι προορισμένο να αφηγηθεί το τώρα μας, με άμεσο τρόπο.

Ο Γιώργος Ανδρέου που υπογράφει την ενορχήστρωση του τραγουδιού (και του ολοκληρωμένου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα), δημιούργησε  ένα ηχητικό τοπίο υπογράμμισης και σχολιασμού του τραγουδιού.

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης, τραγουδοποιοί  που διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, είναι δύο νέοι μουσικοί – μόλις είκοσι τριών ετών-  που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια, ποιητικό λόγο.  

Το τραγούδι τους «Αυτοί παιδί μου δεν…» σε ποίηση Μιχάλη Γκανά τους έκανε ευρύτερα γνωστούς αφού ακούστηκε με ένταση από τα ραδιόφωνα στο προηγούμενο διάστημα…

Στο πρώτο ολοκληρωμένο τους δισκογραφικό εγχείρημα θα έχουν μαζί τους την σύμπραξη και συμμετοχή της σπουδαίας Μαρίας Φαραντούρη.

Το τραγούδι Τα πατώματα θα διατίθεται ψηφιακά, μεμονωμένα, έως την έκδοση του άλμπουμ τον Μάιο .

Το επίσημο βίντεο του τραγουδιού: www.youtube.com/watch?v=FEYKJLBULB0

Συντελεστές:

Μπέρτολτ Μπρεχτ
Μαρία Φαραντούρη
Μιχάλης και Παντελής  Καλογεράκης,
Τα πατώματα

Κι όμως  ακόμα και κάτω από εμάς,
υπάρχουν άλλα πατώματα.
Και κάτωθε τους φαίνεται υπάρχουν
άλλα πατώματα.
Και ακόμα και εμάς τους κακότυχους,
υπάρχουν άλλοι
που καλότυχους μας λένε.

Ποίηση: Μπέρτολτ Μπρεχτ
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης

Μουσική: Μιχάλης Καλογεράκης

Ερμηνεία: Μαρία Φαραντούρη  & Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης
Ενορχήστρωση: Γιώργος Ανδρέου

Παραγωγή: Μικρή Άρκτος

Σχετικές ειδήσεις
“Children”: Νέο τραγούδι του Πάνου Μπίρμπα
22.12.2016 11:10
O Πάνος Μπίρμπας μας παρουσιάζει το “Children”, το δεύτερο τραγούδι από τη δισκογραφική του δουλειά υπό τον τίτλο “Finchley Road”, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη HiddenTrack Records μέσα στον χειμώνα.
Ο Γιώργος Γεροντής με εκλεκτούς καλεσμένους στο Σταυρό του Νότου
22.11.2016 17:23
Ο Γιώργος Γεροντής θα βρεθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Club, για να παρουσιάσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, παρέα με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Γιάννη Χαρούλη.
1000mods: Νέο τραγούδι και νέα ολοκληρωμένη κυκλοφορία
09.09.2016 15:31
Οι heavy rockers 1000mods έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι, από το επερχόμενο –τρίτο σε σειρά- full length album τους, με τίτλο “Repeated Exposure To…”. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι “The Son” και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.
Loutraki Festival 2016: Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη με τους Τακίμ, Παντελή Θαλασσινό και Αρετή Κετιμέ
19.07.2016 15:07
Οι Τακίμ υποδέχονται τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ σε μία μουσική σύμπραξη, αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή και ερευνητή της παράδοσής μας Χρόνη Αηδονίδη, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Λουτρακίου, στο πλαίσιο του Loutraki Festival 2016.
Ο Νίκος Βενετάκης παρουσιάζει τον πρώτο του δίσκο στο Σταυρό του Νότου
08.04.2016 14:26
Η "Άγνωστη πορεία" είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική εμφάνιση του Νίκου Βενετάκη, τραγουδιστή και λαουτιέρη. Η παρουσίαση του δίσκου θα γίνει στο club του Σταυρού του Νότου, την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 και θα ακολουθήσει live με την εναλλαγή δύο ορχηστρών.