Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Από την κατοικία του Versace...

Από την κατοικία του Versace...
Ο Οίκος Sotheby’s δημοπρατεί αντικείμενα ιδιοκτησίας του Gianni Versace, έπιπλα, πίνακες και έργα τέχνης από την κατοικία του στη Λίμνη Como, ξαναζωντανεύοντας τα έξοχα δωμάτια του σχεδιαστή  στις αίθουσες του της New Bond Street.

Ο Gianni Versace είναι ένας από τους διεθνώς πιο αναγνωρισμένους σχεδιαστές μόδας, του οποίου το στυλ και το δημιουργικό ταλέντο αποτυπώνονται στο εκθαμβωτικό νεοκλασικό εσωτερικό σχεδιασμό της βίλας. Ξεκίνησε να δημιουργήσει τo δικό του προσωπικό καταφύγιο χαράς και ηρεμίας στη Βίλα Fontanelle και το αποτέλεσμα ήταν η επαναδημιουργία ενός θαυμάσιου εσωτερικού χώρου με νεοκλασικό και αυτοκρατορικό στυλ, όπου μεγάλη προσοχή έχει δοθεί σε κάθε λεπτομέρεια, από την επίπλωση ως τα εντυπωσιακά πατώματα από μωσαϊκό και τις επενδύσεις στους τοίχους.

Η ξεχωριστή του προσέγγιση για τη διακόσμηση του σπιτιού του είχε ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή συλλογή από έπιπλα, γλυπτά και ασημικά από την κεντρική Ευρώπη του 18ου και 19ου αιώνα, η οποία θα προσφερθεί σε αυτήν τη δημοπρασία που θα περιλαμβάνει μόνο αντικείμενα ιδιοκτησίας του Gianni Versace. Τα 550 lot αναμένονται να επιτύχουν περισσότερο από €2,3/ £2 εκατομμύρια.

Πριν από τη δημοπρασία, ο Οίκος Sotheby’s θα ξαναζωντανέψει τα πιο εντυπωσιακά σημεία από συγκεκριμένα δωμάτια της βίλας στις αίθουσές του στην New Bond Street με στόχο να φέρει στο νου το θεαματικό σκηνικό από το οποίο προέρχονται τα έργα που θα προσφερθούν στη δημοπρασία.

Σχετικές ειδήσεις
Leftovers of a Landscape: έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος
21.09.2016 10:43
Το παλαιοπωλείο Μαρτίνος με χαρά παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη, με τίτλο «Leftovers of a landscape», στις 20 Οκτωβρίου 2016 με πίνακες ζωγραφικής και κολλάζ.
Η ομάδα Driewieler Collectief στο metamatic:taf
22.08.2016 15:39
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU με τη συμμετοχή της Driewieler Collectief. Το project της ομάδας Driewieler Collectief αποτελεί έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στα δωμάτια του metamatic:taf στις 18 Αυγούστου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance στην γκαλερί του metamatic:taf στις 16 Σεπτεμβρίου.
Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος: Ομαδική έκθεση στη Λέσβο
26.07.2016 12:55
Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει από τις 8 Αυγούστου 2016 την ομαδική έκθεση Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή σε μια νεοκλασική κατοικία στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.
Το χάος των αναμνήσεων: Αφηγήσεις από τη συλλογή με τα κιτς αντικείμενα του Γιάννη Μπουτάρη
26.07.2016 10:43
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Το χάος των αναμνήσεων. Αφηγήσεις από τη συλλογή με τα κιτς αντικείμενα του Γιάννη Μπουτάρη» έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, στην αθηναϊκή γκαλερί a.antonopoulou.art.
do objects stay / μένουν τα αντικείμενα: Έκθεση του Απόστολου Ντελάκου στην CASK gallery
04.05.2016 12:59
Η CASK παρουσιάζει, από τις 6 Μαΐου 2016, την τρίτη ατομική έκθεση του Απόστολου Ντελάκου “do objects stay / μένουν τα αντικείμενα”, που δημιουργήθηκε για την γκαλερί, σε συνεργασία με τη συλλογή Ιωάννη Κυπαρισσούς.