Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Εκπαίδευση: σεμινάριο στο Θέατρο της Ημέρας

Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Εκπαίδευση: σεμινάριο στο Θέατρο της Ημέρας

Το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει ταχύρυθμο σεμινάριο με θέμα «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Εκπαίδευση», με Εισηγητή τον Παναή Κασσιανό.

Στο σεμινάριο μέσα από βιωματικό τρόπο και θεωρητική παρουσίαση:

Θα αναδειχθεί η παιδαγωγική αξία της εφαρμογής του Θεατρικού Παιχνιδιού, ως μεθοδολογικό εργαλείο εναλλακτικής μάθησης και ψυχοκοινωνικής ένταξης των παιδιών με αναπηρία.

Θα παρουσιασθεί η συμβολή του Θεατρικού Παιχνιδιού στην κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών των παιδιών με αναπηρία.

Θα εντοπιστούν οι προσαρμογές των δραστηριοτήτων κατά τις φάσεις ανάπτυξης του Θεατρικού Παιχνιδιού ώστε να ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών.

Ο Παναής Κασσιανός είναι δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση, εργάζεται σε Ειδικά δημοτικά σχολεία με παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας και εφαρμόζει επί σειρά ετών το Θεατρικό Παιχνίδι στη σχολική τάξη.

Οι συμμετέχοντες να έχουν άνετα ρούχα, καθότι οι βιωματικές ασκήσεις θα κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου.

ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς από την ομάδα Μικρός Νότος
23.11.2016 11:24
Το εργαστήριο με τίτλο «Παραμύθια & έθιμα στη σχολική τάξη: το θεατρικό παιχνίδι ως εκπαιδευτικό εργαλείο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις.
Η τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση: Σεμινάριο με τον Τάσο Καρακύκλα στο Επί Κολωνώ
10.10.2016 11:06
Το Θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζουν ένα σεμινάριο για την Τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση, στο οποίο ο Τάσος Κατρακύλας θα διδάξει “Τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων”.
Εκπαίδευση στην Εικόνα: Σεμινάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο
15.09.2016 13:28
Στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης στην εικόνα. Το σεμινάριο σκοπεύει να συνεχίσει το εισαγωγικό μέρος που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο 2015 για τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας, απευθυνόμενο φέτος στο ευρύ κοινό και πιο συγκεκριμένα στους επαγγελματίες αλλά και στους λάτρεις του σινεμά.
Θερινό θεατρικό σεμινάριο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης
24.06.2016 10:00
Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης διοργανώνει ένα θερινό σεμινάριο γνωριμίας με την ιστορία και τις βασικές αρχές της Σχολής.
Χορ(ο)ομιλίες - χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο: Σεμινάριο με την Όλγα Σπυράκη
26.04.2016 15:41
Ο Κινητήρας διοργανώνει το σεμινάριο Χορ(ο)ομιλίες - χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο, με εισηγήτρια την Όλγα Σπυράκη.