Ένα έργο εμπνευσμένο από τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε μια σύχρονη μορφή σκηνοθετεί ο Χρήστος Προσύλης στη Θύρα Τέχνης.

Η Λυσιστράτη κοιμάται και ονειρεύεται το σύγχρονο κόσμο. Δύο εαυτοί της, δύο διαφορετικές προσωπικότητες που ζουν στο σύγχρονο κόσμο μας, επιχειρούν να εφαρμόσουν το αρχαίο σχέδιο επιβολής της ειρήνης, ενσαρκώνοντας την πολυσχιδή προσωπικότητα μιας σύγχρονης γυναίκας.

Πως μπορεί να εφαρμόσει το σχέδιο μια σύγχρονη Λυσιστράτη σε έναν κόσμο όπου οι στατιστικές λένε ότι το φλερτ ξεκινά πλέον στην συντριπτική πλειοψηφία από τις γυναίκες, και οι κοινωνικοί και ερωτικοί ρόλοι έχουν μπερδευτεί πια; Και πως μπορεί να αντιδράσει, όταν οι gay καραδοκούν να χαλάσουν το σχέδιό της; Παίρνει φωτιά το διαδίκτυο να κινητοποιηθούν οι γυναίκες! Η τηλεόραση βοηθάει; Η σύγχρονη Λυσιστράτη έχει όραμα τελικά ή απλώς ζει την ουτοπία της; Η γυναίκα που ονειρεύεται να αλλάξει τον κόσμο, έχει τον πιο σκληρό αντίπαλο απέναντί της: τον εαυτό της!  Παίζουν: Μαρία Δρακοπούλου και Μαρίνα Κουρουνιώτη.