Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Λυσιστράτη κοιμάται

Η Λυσιστράτη κοιμάται
Ένα έργο εμπνευσμένο από τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε μια σύχρονη μορφή σκηνοθετεί ο Χρήστος Προσύλης στη Θύρα Τέχνης.

Η Λυσιστράτη κοιμάται και ονειρεύεται το σύγχρονο κόσμο. Δύο εαυτοί της, δύο διαφορετικές προσωπικότητες που ζουν στο σύγχρονο κόσμο μας, επιχειρούν να εφαρμόσουν το αρχαίο σχέδιο επιβολής της ειρήνης, ενσαρκώνοντας την πολυσχιδή προσωπικότητα μιας σύγχρονης γυναίκας.

Πως μπορεί να εφαρμόσει το σχέδιο μια σύγχρονη Λυσιστράτη σε έναν κόσμο όπου οι στατιστικές λένε ότι το φλερτ ξεκινά πλέον στην συντριπτική πλειοψηφία από τις γυναίκες, και οι κοινωνικοί και ερωτικοί ρόλοι έχουν μπερδευτεί πια; Και πως μπορεί να αντιδράσει, όταν οι gay καραδοκούν να χαλάσουν το σχέδιό της; Παίρνει φωτιά το διαδίκτυο να κινητοποιηθούν οι γυναίκες! Η τηλεόραση βοηθάει; Η σύγχρονη Λυσιστράτη έχει όραμα τελικά ή απλώς ζει την ουτοπία της; Η γυναίκα που ονειρεύεται να αλλάξει τον κόσμο, έχει τον πιο σκληρό αντίπαλο απέναντί της: τον εαυτό της!  Παίζουν: Μαρία Δρακοπούλου και Μαρίνα Κουρουνιώτη.

Σχετικές ειδήσεις
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο Ηρώδειο
21.09.2016 14:44
Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, η τρίτη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε μια νέα πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ηρώδειο.
Λυσιστράτη του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο: Η περιοδεία συνεχίζεται
25.08.2016 11:42
Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, η τρίτη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε μια νέα πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού, συνεχίζει με επιτυχία την καλοκαιρινή της περιοδεία.
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στα Αισχύλεια 2016
22.08.2016 15:44
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη θα παρουσιαστεί στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού στις 12 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016.
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό σε περιοδεία
02.08.2016 12:45
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού και σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, μετά την πρεμιέρα της στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 5 & 6 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει περιοδεία ανά την Ελλάδα, η οποία θα ολοκληρωθεί με μία μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο.
Λυσιστράτη του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο Θέατρο Βράχων
06.07.2016 15:37
Το Θέατρο Βράχων φιλοξενεί τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη με την υπογραφή του Μιχαήλ Μαρμαρινού την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016.