Το Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί, μόνο για τρεις παραστάσεις, το έργο του Δημήτρη Οικονόμου, Το όνειρο της Κίκι.

«Δεν ήμουν όμορφη, αλλά δεν με ένοιαζε. Ήμουν ο εαυτός μου, ήμουν εγώ…»
«Αν μπορούσα θα ζούσα γυμνή, σαν την Εύα…»
«Για να πληρώσω το νοίκι μου έκανα και πορνεία. Άντρες, σεξ, ποτό…»
«Είμαι ερωτευμένη, ερωτευμένη, ερωτευμένη…είμαι ερωτευμένη με το Παρίσι…»
«Εντάξει γιαγιά μου, μην φωνάζεις, θα γυρίσω…»

Η θεατρική εταιρεία Art Noir ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία με «Το όνειρο της Κίκι», το οποίο παρουσιάστηκε από τον Δεκέμβριο του ’15, στο θέατρο Άλμα στην Αθήνα και έρχεται για τρεις μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Αθήναιον, στη Θεσσαλονίκη.

Πρωταγωνιστεί η Νταίζη Σεμπεκοπούλου, η οποία, στα τόσα χρόνια πορείας της στο θέατρο, επιχειρεί για πρώτη φορά να μαγέψει το θεατρικό κοινό με έναν μονόλογο. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Τσονόπουλος και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Γιάννης Βούρος.

Το όνειρο της Κίκι είναι το τελευταίο δημιούργημα του Δημήτρη Οικονόμου και, όπως ο ίδιος λέει, το πιο γλυκό του όνειρο. Η ιδέα ήρθε από τον Κωνσταντίνο Τσονόπουλο (σκηνοθέτη) και αμέσως ήρθε και ο έρωτας για την Κίκι του Μονπαρνάς. Μια προσωπικότητα άπιαστη σε μια εποχή που στη Γαλλία τα όνειρα γινόντουσαν πραγματικότητα μέσα από καλά κρυμμένους εφιάλτες.

«Το όνειρο της Κίκι»

Το έργο μας ταξιδεύει στη Γαλλία του 1920, στη Γαλλία των χρωμάτων, της ποίησης, του τραγουδιού, της τέχνης. Σε μια εποχή που το αλκοόλ έρρεε και ο έρωτας καθόριζε τη ζωή των ανθρώπων. Κάπου εκεί βρίσκουμε την Κίκι. Την Κίκι μοντέλο, την Κίκι ηθοποιό, την Κίκι τραγουδίστρια, την Κίκι χορεύτρια. Μια γυναίκα που κατέκτησε το Μονπαρνάς και εγκαινίασε την περίοδο που έμεινε γνωστή σαν τα «τρελά χρόνια».

Αναστάτωσε το Παρίσι με την ελευθεριάζουσα και επαναστατική αθωότητα της και έφτασε να γίνει το πιο φημισμένο μοντέλο του 20ου αιώνα ποζάροντας για τους πιο γνωστούς φωτογράφους της εποχής όπως ο Μαν Ρέι και ο Μπρασάι και ζωγράφους όπως ο Φουζίτα, ο Κίσλιγκ, ο Περ Κρόγκ και ο Πικάσο.

Βασίλεψε στο καλλιτεχνικό στερέωμα του μεσοπολέμου σαν το υπέρλαμπρο σύμβολο του ερωτισμού. Μια γυναίκα που επέλεξε να ζήσει τη κάθε στιγμή, το κάθε λεπτό σαν να είναι το τελευταίο της και που απέδειξε με τις πράξεις της ότι για να ζήσεις δεν χρειάζεται να είσαι όμορφος, αλλά να μπορείς να δεις την ομορφιά μέσα σου. Να είσαι ο εαυτό σου και να κάνεις την κάθε σου μέρα ξεχωριστή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστεί η Νταίζη Σεμπεκοπούλου

Κείμενο – Συγγραφή: Δημήτρης Οικονόμου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσονόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Θάλεια Χαραρά
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Βούρος
Μουσική σύνθεση: Στάθης Σούλης
Στο πιάνο: Παπαδοπούλου Θάλεια
Επιμέλεια φώτων: Αθηνά Μπανάνα
Κοστούμια: Miltos Couture
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Sugahtank
Μακιγιάζ: Άννα-Μαρία Κορυζή
Οργάνωση παραγωγής: Θεατρική Εταιρεία Art Noir

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)