Το Athens Science Festival μας προσκαλεί την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 στη διάλεξη του Γεώργιου Χρούσου, με θέμα Στρες και καθημερινότητα.

Πώς επηρεάζει το στρες την καθημερινότητά μας;
Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;
Υπάρχει ωφέλιμο στρες;

Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Γεώργιος Χρούσος, Καθηγητής και Διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει υπάρξει πρωτοπόρος στην μελέτη του στρες. Από την κατανόηση της λειτουργίας του και  των μηχανισμών μέσα από τους οποίους αυτό προκαλεί την εμφάνιση ποικίλων ασθενειών στον ανθρώπινο οργανισμό, έως τις μεθόδους αντιμετώπισης ή πρόληψής του, η επιστημονική έρευνα του Δρ. Χρούσου έχει επηρεάσει γενιές επιστημόνων και έχει αλλάξει την οπτική μέσα από την οποία βλέπουμε αυτόν τον συχνό συνοδοιπόρο μας, που λέγεται στρες.  

Την Παρασκευή 8 Απριλίου, στην ομιλία του στο Athens Science Festival, με τίτλο «Στρες και καθημερινότητα», θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πότε το στρες είναι ωφέλιμο, πότε επιβλαβές, και πότε καταστροφικό. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως «η φύση του ανθρώπου δεν είναι πεπρωμένο και η ψυχική και σωματική αντιμετώπιση του στρες είναι δυνατή αν πραγματικά την επιδιώξουμε!»

Περισσότερα για το Athens Science Festival μπορείτε να δείτε εδώ.