Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Εικαστικά Αποτυπώματα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων

Εικαστικά Αποτυπώματα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων

Σειρά εκθέσεων και παράλληλων δράσεων θα παρουσιάσουν Εικαστικοί στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

 

Η ανάγκη τους να βρίσκονται και να συζητούν, μέσα σε ένα Εικαστικό πλαίσιο, γέννησε και την φυσική ανάγκη να εκθέσουν, να επικοινωνήσουν δηλαδή παραέξω από την Εικαστική τους παρέα, τα δικά τους μηνύματα. Μοιράστηκαν από μόνοι τους σε ομάδες τριών και τεσσάρων δημιουργών, ανάλογα με την εικαστική τους χημεία και από τις 22 Μαρτίου 2016 που θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης, μέχρι και τα μέσα Ιουλίου 2016, θα αφήνουν στον χώρο του Νεωρίου Μόρο, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, τα δικά στους Εικαστικά Αποτυπώματα.

 

Πιο συγκεκριμένα, 22 με 31 Μαρτίου θα εκθέσουν οι Εικαστικοί Αλεξάκης Στέλιος, Μανωλαράκη Ελένη και Τσεμπελή Κατερίνα. Με τα λόγια των ιδίων, ο Στέλιος Αλεξάκης θα παρουσιάσει τη σειρά έργων manga, που εκτέθηκε στο Τόκιο το 2010 και έχουν τυπωθεί σε μίνι κόμικ. Είναι εμπνευσμένα από τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, ενώ είναι εξίσου αποκαλυπτικά, όσο και κρυπτικά. Η Ελένη Μανωλαράκη μέσα από τη δουλειά της επανεκτιμά τη Φύση ως την μόνη αστείρευτη πηγή έμπνευσης, παρατηρεί τη δυτική θεώρηση της Ζωής να έχει οδηγηθεί μάλλον σε αδιέξοδο και επιχειρεί να πιάσει το νήμα από την αρχή. Η Κατερίνα Τσεμπελή μας θέτει σαν θέμα την θηλυκή παρουσία, με εν δυνάμει πρωταγωνίστριες ιστοριών που ξέρουμε ή που δεν έχουν ακόμα ειπωθεί και/ή συμβεί. Δεσμευμένες ή Ελεύθερες δανείζουν τη μορφή τους. 

 

Θα ακολουθήσουν, από 4 έως 13 Απριλίου οι Εικαστικοί Ξενάκης Πέτρος, Περράκη Αγλαϊα και Ξενάκη Μαρία-Σοφία. 18 έως 27 Απριλίου οι Βολακάκη Ευαγγελία, Δασκαλάκης Κωστής, Αμπελικάκη Αυγή και Αμπελικάκη Κωνσταντίνα. 9 έως 18 Μαϊου θα εκθέσουν οι Μποβιάτσου Λαμπρινή, Σκυλουράκη Μιράντα και Χιωτάκη Αλίκη. 6 έως 15 Ιουνίου οι Πετσούρα Σύλβια, Ξενάκη Παγώνα και Έηγια Έλληνα. 20 με 29 Ιουνίου οι Πετράκη Αναστασία, Μπραουδάκη Ρένα και Κουκουράκη Χριστίνα. 4 έως 13 Ιουλίου θα εκθέσουν οι Γιατρουδάκη Πόπη, Χατζηδάκη Πέπη και Μαρινάκη Ελένη.

Σχετικές ειδήσεις
Solidus: εικαστικά παρέμβαση της Θεοδώρας Κώτση – Φελίτσι στην Ελευσίνα
17.10.2016 13:35
Τον τίτλο Solidus (ύλη, σταθερότητα) επέλεξε για την εικαστική της παρέμβαση, που πραγματοποιείται, με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016 και της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, η εικαστικός Θεοδώρα Κώτση – Φελίτσι.
Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος: Έκθεση των Doug Patterson & Tim Vyner στο Βελιγράδι
17.08.2016 14:24
Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Βυζαντινών Σπουδών (22-27 Αυγούστου 2016), παρουσιάζει στο Βελιγράδι την Έκθεση ζωγραφικής των Βρετανών ζωγράφων Doug Patterson & Tim Vyner με τίτλο «Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος».
27 Εικαστικοί & 27 Σχεδιαστές Κοσμημάτων στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ
22.07.2016 16:18
Από 30 Ιουλίου 2016 θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ έκθεση με εικαστικά κοσμήματα 27 σχεδιαστών από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε συνομιλία με ζωγραφικά έργα τέχνης μικρής κλίμακας 27 εικαστικών.
Εικαστικά Αποτυπώματα: Έκθεση από την πέμπτη ομάδα στον Ι.Ο. Χανίων
31.05.2016 11:08
Οι εικαστικοί Έηγια Έλληνα, Παγώνα Ξενάκη και Σύλβια Πετσούρα αποτελούν την πέμπτη ομάδα στη σειρά εκθέσεων και δράσεων "Εικαστικά Αποτυπώματα", που λαμβάνει χώρα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.
Καλωσορίσατε - Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της: έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Μορφές
18.04.2016 10:46
Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστημίο Ιωαννίνων η International Society for Cultural - Historical and Activity Research, η Αίθουσα Τέχνης Μορφές και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα XANIaRT 2016 - Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανιών, παρουσιάζουν την εικαστική δράση Καλωσορίσατε - Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της.