Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο John Abercrombie και ο Rudy Linka live στο Gazarte

Ο John Abercrombie και ο Rudy Linka live στο Gazarte

Δύο "guitar masters" στη σκηνή του GAZARTE! John Abercrombie and Rudy Linka. Δύο μεγάλοι δεξιοτέχνες της κιθάρας στη σκηνή του GAZARTE. Ο λυρικός ήχος του Rudy Linka συναντά τον ηλεκτρικό ήχο του John Abercrombie και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον μοναδικό! Με ιδιαίτερη αδυναμία στον αυτοσχεδιασμό, μας καλούν σε ένα ευφυές «παιχνίδι» όπου η Jazz αποκτά νέα χροιά!

"Θέλω ο κόσμος να με θεωρεί ένα καλλιτέχνη άμεσα συνδεδεμένο με τη μουσική ιστορία της jazz κιθάρας, ο οποίος όμως επεκτείνει παράλληλα τα μουσικά όρια" λέει ο John Abercrombie. Και πράγματι, αυτό είναι! Ο Αμερικανός jazz κιθαρίστας, συνθέτης και bandleader εξερευνά τη jazz fusion, post bop, free jazz και avant-garde jazz καθηλώνοντας το κοινό. Έχοντας σπουδάσει στο Berklee College of Music της Βοστόνης και με πολύ σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του (Billy Cobham, Jack DeJohnette, Michael Brecker και Randy Brecker) αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Ο Rudy Linka, Τσεχικής καταγωγής" συνάντησε τον John Abercrombie στο  New School for Jazz and Contemporary Music, όταν πήγε για να συνεχίσει τις σπουδές του μετά το Berklee. Ο τρόπος που παίζει έχει χαρακτηριστεί ως "ευφυής", γεμάτος αυτοπεποίθηση, καθαρότητα με μία ισορροπημένη εσωστρέφεια αλλά παράλληλα και μία "ιδιαίτερη" εξωστρέφεια. Εχει ψηφιστεί ως ένας από τους δέκα καλύτερους jazz κιθαρίστες από τους αναγνώστες του DownBeat magazine. Οι Red Mitchell, Gil Goldstein, Bob Mintzer, Paul Motian αποτελούν μερικούς από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Μη χάσετε αυτή τη "μονομαχία" τιτάνων της jazz στις 18 Μαρτίου στο GAZARTE!


Διαβάστε επίσης: Max the Sax live στο Gazarte

Σχετικές ειδήσεις
Ο John Scofield live στο Gazarte
16.02.2017 16:13
Αναμφισβήτητα, ο John Scofield αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κιθαρίστες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Asaf Avidan live στο Gazarte
10.11.2016 10:44
Ένα σπάνιο και λαμπερό αστέρι της διεθνούς μουσικής σκηνής, ο Ισραηλινής καταγωγής Asaf Avidan, επιστρέφει στην Αθήνα για δύο ξεχωριστά live στο main stage του Gazarte, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016.
Ο Bill Evans live στο Gazarte!
31.10.2016 17:31
O διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας και παραγωγός θα ανέβει στη σκηνή του gazarte για ένα live υψηλού επιπέδου πέρα από τα κλασικά όρια της jazz. Μέσα από ένα "παιχνίδι" δεξιοτεχνίας αναμειγνύει περίτεχνα στοιχεία της soulgrass, jazz, funk και roots μουσικής με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου μουσικού είδους!
Οι Heroes με τραγούδια του David Bowie live στο Gazarte
31.10.2016 11:57
Οι Heroes, η πρώτη ελληνική tribute band στα τραγούδια και τη μουσική του David Bowie μας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Gazarte, σε μια συναυλία - φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της μουσική παγκοσμίως.
Ο Frenic live στο Roof Stage του Gazarte
10.03.2016 13:49
Κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο ρυθμό! Ο Frenic, ένας από τους σημαντικότερους DJ - παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής θα ανέβει στα decks του Gazarte και θα ξεσηκώσει τα πλήθη!