Για ακόμη μία χρονιά, φοιτητές και καθηγητές της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών του Deree – The American College of Greece, διοργανώνουν το Arts Festival, μία εβδομάδα εκδηλώσεων και δράσεων τέχνης, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου από 4-11 Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.

Τα τμήματα Μουσικής, Χορού, Θεάτρου, Εικαστικών Τεχνών, Ιστορίας της Τέχνης και Γραφικών Τεχνών συνεργάζονται με διακεκριμένους καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει διαλέξεις, master classes, παραστάσεις και εργαστήρια. Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ (www.acg.edu/events/arts-festival-2016).

Στο πλαίσιο του Arts Festival, η γκαλερί του Κολλεγίου θα φιλοξενήσει την έκθεση Overseas, που συνδυάζει έργα από τη συλλογή του Κολλεγίου με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών. Την έκθεση επιμελήθηκε η Γαλήνη Νόττι.

Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί το δεύτερο μέρος των παραστάσεων σύγχρονου χορού One-Off Dances, που επιμελήθηκε η Ana Sanchez-Colberg σε συνεργασία με την ομάδα Τheatre enCorps, το Τμήμα Θεάτρου και Χορού του Deree και τις χορογράφους Μαριέλα Νέστορα, Μαρία Κολιοπούλου και Όλγα Σπυράκη. Στο θεατρικό κομμάτι, η Δρ. Κική Σελιώνη θα παρουσιάσει ένα master class σχετικά με τη βιοφυσική υποκριτική, μία καινοτόμο μέθοδο εκπαίδευσης.

Το τμήμα Μουσικής παρουσιάζει τον καθηγητή του Charleston College, Bill Manaris, ο οποίος θα δώσει διάλεξη σχετικά με την τεχνολογία στη μουσική, ενώ θα ακολουθήσει synchronized concert μεταξύ φοιτητών του Charleston College και φοιτητών και καθηγητών του τμήματος Μουσικής του Deree.

Το τμήμα Γραφικών Τεχνών (Graphic Design) θα παρουσιάσει μία ενδιαφέρουσα διάλεξη του Ιταλού γραφίστα Tommaso Taraschi, σχετικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ η ομάδα designers Roleplay θα μιλήσει για το design ειδικών deluxe εκδόσεων.

Η Δρ. Στεριανή Τσιντζιλώνη θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Το Φεστιβάλ Αθηνών και ο Ψυχρός Πόλεμος», στην οποία θα εξετάσει το Φεστιβάλ Αθηνών ως καλλιτεχνική εκδήλωση και ως πολιτιστική και πολιτική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του ψυχρού πολέμου.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ εντάσσεται και η ημέρα Arts@Deree, κατά την οποία μαθητές Λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα, εργαστήρια, να δουν την έκθεση Overseas και να ενημερωθούν για τα προγράμματα που προσφέρει η Σχολή Frances Rich του Deree. Θα ακολουθήσει η παράσταση Sex Strike, που αποτελεί μία σύγχρονη θεατρική διασκευή της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη, από το The Actor’s Wheel του University of St. Mark and St. John του Ηνωμένου Βασιλείου.