Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μιλάνο - Αθήνα, μια τέχνη δρόμος

Μιλάνο - Αθήνα, μια τέχνη δρόμος
Μια ορδή νέων καλλιτεχνών απ’ όλη την υφήλιο καταφτάνει την άνοιξη στην πρωτεύουσα για τις ανάγκες της πρωτοποριακής Διεθνής Εκθεσης Σύγχρονης Τέχνης Coming from… Milano -Athina.

Ερχονται έρχονται. Τους βλέπετε; Αν όχι, είναι γιατί η φυσική τους παρουσία θα βρίσκεται εμπρός σας στις 6 Μαρτίου. Οι μυστήριοι τύπου που φτάνουν στη χώρα μας-γιατί περί αλλοδαπών πρόκειται-είναι ένα μάτσο νέοι καλλιτέχνες από όλη την υφήλιο οι οποίοι για έναν ακριβώς μήνα, 6 Απριλίου, θα εκτίθενται στο Κέντρο κοινωνίας επιστήμης και τέχνης (CAID).

Για την ακρίβεια αυτό που θα εκτίθεται θα είναι τα έργα τους, όλα ενταγμένα στην Διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης Coming from…Milano –Athina. Με έργα ψηφιακής αναζήτησης, video art, εγκαταστάσεις οι νέες αυτές φωνές, ενώνονται για να εμφυσήσουν με την αύρα της πνοής τους νέα αισθητική στο χώρο της τέχνης και του σινεμά , να προσφέρουν νέα οράματα, φρέσκες προκλήσεις.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στον έφορο τέχνης και καθηγητή καλών τεχνών Diego Esposito από το Μιλάνο. Στόχος του είναι η καθιέρωση μιας κοινής συνιστάμενης μεταξύ των δυο αυτών πόλεων: Αθήνας και Μιλάνου. Δυο πόλοι τέχνης και ιστορίας, σπουδών και πολιτισμού, επιστήμης και τεχνολογίας. Με μια φράση, η ένωση του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Η Αθήνα, ως λίκνο πολιτισμού συμβολίζει την καλλιτεχνική ελευθερία και το Μιλάνο από τη περίοδο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τη τεχνολογική δύναμη. Το αποτέλεσμα της σύμπραξης αυτής, είναι η συνύπαρξη όλων αυτών των νέων καλλιτεχνών-ανάμεσά τους φυσικά και πολλοί Ελληνες.    

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο
08.02.2017 10:18
Έως και τις 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας - Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ταξιδεύει 82 καλλιτέχνες του στην πρωτεύουσα Αθήνα.
Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα: Οι παράλληλες δράσεις της έκθεσης
18.01.2017 10:43
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινίασε στις 31 Οκτωβρίου 2016 τον χώρο των Περιοδικών του εκθέσεων και το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, με την έκθεση Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα, μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA), επανεκκινώντας την περιοδική εκθεσιακή δραστηριότητα του, που είχε διακοπεί το 2015 λόγω των ενεργειών για την μεταστέγαση και λειτουργία στην έδρα του.
«Μνηστηροφονία»: Έκθεση του Φώτη Μισόπουλου στο Κιλκίς
30.06.2016 11:26
Tο Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, στις 8.45μ.μ., στην Καπναποθήκη της αυστροελληνικής στην πόλη του Κιλκίς, θα γίνουν τα εγκαίνια της πρωτότυπης και πρωτοποριακής εικαστικής έκθεσης του λογοτέχνη και εικαστικού Φώτη Μισόπουλου με τίτλο «Μνηστηροφονία».
Κοινός Τόπος / Common Ground: Διεθνής έκθεση εικαστικών
27.06.2016 11:29
Η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης που διοργανώνουν με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground), με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 17:30, στο Ναό Αγ.Σοφίας, στη Σοχώρα Ρεθύμνου καθώς και σε καφενεία και μαγαζιά της πλατείας Σοχώρας.
Η Τέχνη του Σχεδιάζειν: ομαδική έκθεση στην Alma Gallery
15.06.2016 13:57
Η Γκαλερί ALMΑ στην Αθήνα (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι), εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου την έκθεση «Η τέχνη του σχεδιάζειν» με σχέδια σε χαρτί έξι Ελλήνων καλλιτεχνών των: Μαρία Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη, Τάσου Μαντζαβίνου, Καλλιρρόης Μαρούδα, Βασίλη Παπανικολάου, Μανταλίνα Ψωμά. Η ιστορικός τέχνης Λουϊζα Καραπιδάκη γράφει χαρακτηριστικά για τους καλλιτέχνες της έκθεσης: