Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας: Πρόσκληση συμμετοχής

Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας: Πρόσκληση συμμετοχής

Για πρώτη φορά η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία χτυπάει στην καρδιά του Hollywood!

 

Το ερχόμενο Ιούνιο το θρυλικό Egyptian Theatre στο Hollywood ομορφαίνει με συναρπαστικές γεύσεις και άρωμα Ελλάδας. Το «Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας» των «Ημερών Γαστρονομίας» ταξιδεύει στην καρδιά του Hollywood, στο πλαίσιο του 10ου Los Angeles Greek Film Festival που θα πραγματοποιηθεί φέτος 1-5 Ιουνίου 2016, και προσκαλεί ενδιαφερόμενους δημιουργούς να υποβάλλουν τα κινηματογραφικά έργα τους καθώς και εξωστρεφείς φορείς και επιχειρήσεις από τον χώρο της γαστρονομίας να συμμετέχουν σε μια σημαντική πρωτοβουλία για την διεθνοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας.

 

Για πρώτη φορά η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία παρουσιάζεται στην καρδιά του Χόλυγουντ, της Μέκκας του Παγκόσμιου Κινηματογράφου, για μια εβδομάδα premium αντιπροσωπευτικών εκδηλώσεων ανάδειξης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, των μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης αλλά και επιλεγμένων κινηματογραφικών έργων με επίκεντρο την γεύση. Το Ιούνιο του 2016, συμπληρώνονται 10 χρόνια από το πρώτο LAGFF. Με αφορμή το σημαντικό αυτό γεγονός, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από παράλληλες  εκδηλώσεις με εκτενέστατη αναφορά από τον Διεθνή Τύπο καθώς και άλλες δράσεις που σχεδιάζει το φεστιβάλ με στόχο την ανάδειξη του εορτασμού και την πρόσκληση σημαντικών προσωπικοτήτων της αμερικανικής κοινότητας του κινηματογράφου και της ελληνοαμερικανικής ομογένειας. Το LAGFF διατηρεί στενή σχέση με σημαντικά άτομα από την κινηματογραφική βιομηχανία.

 

Στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ LAGFF με τις «Ημέρες Γαστρονομίας» και το «Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας», οι διοργανωτές σχεδιάζουν ένα ξεχωριστό θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική γαστρονομία και τη νέα ελληνική κουζίνα. Στόχος της συνεργασίας LAGFF και AICFF,  η διεξαγωγή ενός ειδικού θεματικού αφιερώματος για τον γαστρονομικό ελληνικό κινηματόγραφο μέσα από την προβολή επιλεγμένων μεγάλου και μικρού μήκους έργων με θέμα την γεύση, την τροφή και την γαστρονομία. Παράλληλα σχεδιάζεται ένα στοχευμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής σε σημαντικά αμερικανικά media με στόχο την ευρύτερη ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και του προγράμματος εκδηλώσεων.

 

Το πρόγραμμα προβολών θα πλαισιωθεί από απολαυστικές εκδηλώσεις και εργαστήρια γευσιγνωσίας από σημαντικούς Έλληνες Chefs, γευστικές δοκιμές υψηλής ποιότητας προϊόντων από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς  καθώς και executive εκδηλώσεις -industry days, στις οποίες θα προσκληθούν μέσω του συνεργαζόμενου αμερικανικού δικτύου επικοινωνίας, σημαντικοί εκπρόσωποι και opinion makers από τον χώρο της αμερικανικής αγοράς τροφίμων (food buyers), της εστίασης (chefs & restaurateurs) και της δημοσιογραφίας (food editors).

 

Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί καλούνται να υποβάλλουν τις συμμετοχές των έργων τους στην επίσημη σελίδα των «Ημερών Γαστρονομίας» έως τις 14 Μαρτίου 2016.  

Σχετικές ειδήσεις
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας
17.01.2017 11:42
Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2017.
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας έχει αφίσα!
02.08.2016 10:43
Για την φετινή διοργάνωση, την αφίσα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας επιμελήθηκε ο graphic designer - illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης.
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» 2016: Κάλεσμα συμμετοχής
25.07.2016 16:54
Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Γέφυρες», μέλος του δικτύου Cultural International Festivals, θα ανοίξει για 7η συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του, στις 19 Οκτωβρίου 2016.
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες»: Κάλεσμα συμμετοχής
13.06.2016 11:51
Για 7η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ''Γέφυρες'' θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε επιλεγμένους χώρους, καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Υποβολή ταινιών
10.05.2016 16:19
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου μας προσκαλεί στο νησί της Πάτμου. Μια επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Tαινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκυμαντέρ και ενα πλούσιο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών σε συνεργασία με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ.