Ο στιχουργός, συνθέτης, συγγραφέας και δημιουργός του συγκροτήματος «Ενδελέχεια», Δημήτρης Μητσοτάκης παρουσιάζει την παράσταση «Καυτή σούπα σε υπόγειο», ένα έργο βασισμένο στα βιβλία του “Καυτή Σούπα” και “Υπόγειος” (συνδημιουργία με τον Αλέξανδρο Σικιαρίδη), που κυκλοφόρησαν το 2007 (εκδ. Ελληνικά Γράμματα) και 2013 (εκδ. Τόπος) αντίστοιχα.

Πρόκειται για μια σύγχρονη, αντισυμβατική παράσταση, βασισμένη στην εκδοχή εκείνης που παρουσιάστηκε την περίοδο 2011-13 με νέα κείμενα και τραγούδια. Ένα μουσικό – θεατρικό δρώμενο με στοιχεία καμπαρέ, όπου τη σκηνή μοιράζονται ηθοποιοί και μουσικοί. Μια παράσταση φτιαγμένη για bar theatre όπου οι θεατές παρακολουθούν πίνοντας χαλαρά το ποτό τους.

Ο πρωταγωνιστής ετοιμάζει και ανακατεύει την «καυτή σούπα» της ζωής του. Τα υλικά της, μικρές στιγμές και σπαράγματα συναισθημάτων. Απαγορευμένες φαντασιώσεις και επικίνδυνες εξομολογήσεις, σε ένα πλαίσιο που δεν διασαφηνίζει πλήρως τί είναι αληθινό και τί μυθοπλασία. Ο ήρωας διφορούμενος. Κάποιες φορές ταυτίζεται εντελώς με τα επεισόδια που αφηγείται, τα βιώνει σαν να συμβαίνουν εκείνη την στιγμή μπροστά στα μάτια του, και κάποιες άλλες αποστασιοποιείται εντελώς. Γεγονότα σκληρά και οδυνηρά αντιμετωπίζονται σαν απλές ιστορίες ή σαν καθημερινά περιστατικά.

Μια εξομολόγηση των πιο σκοτεινών πλευρών του ήρωα όπου το φανταστικό και η μυθοπλασία ψηλαφίζουν τραυματικό, βιωματικό αλλά και την εμπειρική ωμότητα της πραγματικότητας με αυτοσαρκασμό και αδυσώπητο χιούμορ σε μια Ελλάδα που καταρρέει.

Στο τέλος ο ήρωας μοιράζει μερίδες της καυτής του σούπας, που ετοιμάζει ζωντανά κατά τη διάρκεια της παράστασης, στο κοινό έχοντας κάνει… το χρέος του.

Η παράσταση διαρκεί 100′ και είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Στην παράσταση ακούγονται, ζωντανά, τραγούδια απ’ όλη την μουσική πορεία του συγγραφέα.

Παίζουν: Δημήτρης Μικιός, Όλγα Πετίδου
Τραγούδι, κιθάρα: Δημήτρης Μητσοτάκης
Πιάνο: Μάριος Κωστάκης

Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Μητσοτάκη.