Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: 2ο Μαθητικό Forum – Artfools

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: 2ο Μαθητικό Forum – Artfools

Πραγματοποιήθηκε το 2ο Μαθητικό Forum – Artfools, μια ανοιχτή συζήτηση μαθητών και σχολείων, για τον κινηματογράφο, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας – Artfools.

Παρόντες ήταν πολλοί μαθητές από 7 σχολεία της Ελλάδας, από την Αθήνα (2ο Πειραματικό Λύκειο, 20ο ΓΕΛ), από τη Θεσσαλονίκη (Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας), από τη Λάρισα (3ο Λύκειο, 13ο Λύκειο), από τις Σέρρες (13ο Δημοτικό σχολείο) και την Καρδίτσα (Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Ιτέας).

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους συζήτησαν για θέματα που αφορούν τη μαθητική κινηματογραφική δημιουργία. Πώς δημιουργείται μια ταινία και τι προβλήματα παρουσιάζονται, ποιες συνεργασίες απαιτούνται εντός και εκτός σχολείου, με ποια θέματα ασχολούνται οι μαθητές, πόση βοήθεια χρειάζεται από τους εκπαιδευτικούς, πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας ταινίας πόσες υποομάδες (σεναρίου, μοντάζ, παραγωγής) και τι τεχνικά μέσα, πώς λειτουργεί ένα εργαστήρι ή ένας όμιλος κινηματογράφου. Επίσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν απόψεις και για την αναγκαιότητα της κινηματογραφικής παιδείας, στο σύγχρονο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση ότι το πιο απαραίτητο στοιχείο, σε βάθος χρόνου, είναι η επιμονή.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
  Ξεκίνησαν οι συμμετοχές για το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools
16.09.2016 17:13
H 9η διοργάνωση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools έχει προγραμματιστεί από 10 έως 19 Φεβρουαρίου 2017.
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools στις Εκδηλώσεις πολιτισμού του Θεάτρου Τεχνών
12.05.2016 15:28
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools, συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις πολιτισμού» του «Θεάτρου Τεχνών» και την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 θα προβληθούν 6 βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα της 6ης μέρας
25.02.2016 12:41
Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται για στη Λάρισα το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα της πέμπτης ημέρας
24.02.2016 15:47
Για πέμπτη ημέρα και με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού σε όλες τις αίθουσες προβολών συνεχίζεται το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools Λάρισας.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το φεστιβάλ συνεχίζεται!
23.02.2016 12:20
Με πολλές εκδηλώσεις και προβολές συνεχίζεται, το πρόγραμμα της Τρίτης 23 και της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου για το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας. Εκτός από την κεντρική εκδήλωση για τον Κορεάτικο Κινηματογράφο και τις Μνήμες διαίρεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, θα υπάρχουν οι παρακάτω εκδηλώσεις.