Πραγματοποιήθηκε το 2ο Μαθητικό Forum – Artfools, μια ανοιχτή συζήτηση μαθητών και σχολείων, για τον κινηματογράφο, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας – Artfools.

Παρόντες ήταν πολλοί μαθητές από 7 σχολεία της Ελλάδας, από την Αθήνα (2ο Πειραματικό Λύκειο, 20ο ΓΕΛ), από τη Θεσσαλονίκη (Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας), από τη Λάρισα (3ο Λύκειο, 13ο Λύκειο), από τις Σέρρες (13ο Δημοτικό σχολείο) και την Καρδίτσα (Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Ιτέας).

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους συζήτησαν για θέματα που αφορούν τη μαθητική κινηματογραφική δημιουργία. Πώς δημιουργείται μια ταινία και τι προβλήματα παρουσιάζονται, ποιες συνεργασίες απαιτούνται εντός και εκτός σχολείου, με ποια θέματα ασχολούνται οι μαθητές, πόση βοήθεια χρειάζεται από τους εκπαιδευτικούς, πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας ταινίας πόσες υποομάδες (σεναρίου, μοντάζ, παραγωγής) και τι τεχνικά μέσα, πώς λειτουργεί ένα εργαστήρι ή ένας όμιλος κινηματογράφου. Επίσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν απόψεις και για την αναγκαιότητα της κινηματογραφικής παιδείας, στο σύγχρονο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση ότι το πιο απαραίτητο στοιχείο, σε βάθος χρόνου, είναι η επιμονή.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.