Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

SFF-rated

SFF-rated

To 4o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Επιστημονικής Φαντασίας και Φανταστικού SFF-rated, για πρώτη χρονιά εξελίσσεται σε φεστιβάλ με πλήρες πρόγραμμα ταινιών μεγάλου μήκους, προβάλλοντας σε αποκλειστική και πρώτη πανελλήνια προβολή 11 πρόσφατες ξένες παραγωγές, οι οποίες αναδεικνύουν το ευρύ φάσμα αισθητικής μέσα στο οποίο κινείται και δημιουργεί ο φανταστικός κινηματογράφος. Oι περισσότερες θα προβληθούν δύο φορές μέσα στο 7ήμερο.

Ξεχωρίζουν οι ταινίες: Χρισμένοι Ζωντανοί του σκηνοθέτη Gilles Paquet-Brenner, βασισμένο στο best-seller του Γάλλου συγγραφέα Serge Brussolo Les Emmurés, Ο Αλχημικός Γάμος Του Άλιστερ Κρόουλι σε σενάριο του Bruce Dickinson, Τα Κόκκινα Χειλάκια μια ιστορία νοσηρής μητρικής αφοσίωσης, σε σενάριο και σκηνοθεσία του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Paul Solet, το Δυο Φόρες Κανένας του Shawn Linden και η Μεθυσμένη Βόμβα του Μichele Senesi.

Σημειώνεται ότι φέτος οι ταινίες μεγάλου μήκους εντάσσονται σε Διαγωνιστικό τμήμα, με απονομή Βραβείου Κοινού. Θα προβληθούν επίσης 50 ταινίες μικρού μήκους από 13 χώρες, 25 από αυτές θα αποτελέσουν το Διαγωνιστικό Τμήμα διεκδικώντας το Βραβείο Κοινού, ενώ οι υπόλοιπες 25 θα προβληθούν ομαδοποιημένες σε πέντε θεματικές ενότητες.