Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Tο ΚΘΒΕ συμμετέχει στη Γιορτή της Γαλλοφωνίας

Tο ΚΘΒΕ συμμετέχει στη Γιορτή της Γαλλοφωνίας

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στη Γιορτή της Γαλλοφωνίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο από τις 8-24 Μαρτίου.

Λογοτεχνία , κινηματογράφος, θέατρο, μουσική και σχολικά εκπαιδευτικά εργαστήρια συνδιαλέγονται στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, το οποίο συνεργάστηκε, για την υλοποίησή του, με πολλούς φορείς της Θεσσαλονίκης και πρεσβείες άλλων χωρών.

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στην 2η ημέρα εκδηλώσεων αυτής της μεγάλης γιορτής της πολυμορφίας του γαλλικού πολιτισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, στις 19.00, ο γνωστός συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Γαλλική γλώσσα, η γλώσσα του μυθιστορήματος», την οποία θα πλαισιώσουν ηθοποιοί του ΚΘΒΕ διαβάζοντας αποσπάσματα από έργα Γάλλων μυθιστοριογράφων μεταφρασμένα στα ελληνικά.

Θέμα της διάλεξης είναι το γαλλικό μυθιστόρημα , ως παράδοση του ίδιου του μυθιστορήματος, δεδομένου ότι μερικές από τις καλύτερες σελίδες της λογοτεχνίας έχουν γραφτεί στη γαλλική γλώσσα.

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Ιφιγένεια Δεληγιαννίδου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Ελένη Θυμιοπούλου, Γιώργος Καύκας, Στέργιος Τζαφέρης, Δημήτρης Τσιλινίκος.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Γιορτή της Γαλλοφωνίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Το πρόγραμμα και οι δράσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου για το 2017
24.01.2017 15:37
Στον παλμό της γνώσης και του πολιτισμού συνεχίζει το Γαλλικό Ινστιτούτο με νέο πρόγραμμα και δράσεις για το νέο έτος που μόλις ξεκίνησε.
Τα Μουσεία του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων
17.05.2016 15:11
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τα Μουσεία του.
Διάλεξη του Dominique Wolton στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
12.04.2016 15:14
Ο Dominique Wolton, θεωρητικός της πολιτικής επικοινωνίας, Διευθυντής Ερευνών στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστηµονικής Έρευνας (CNRS) ανοίγει στο Γαλλικό Ινστιτούτο τον νέο κύκλο Σύγχρονη Σκέψη, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο θέμα «Ας επανεξετάσουμε την πολιτική».
Με ποιες λέξεις μιλάμε για την κουζίνα σήμερα: Στρογγυλή τράπεζα στο Γαλλικό Ινστιτούτο
07.03.2016 16:30
Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί στη στρογγυλή τράπεζα, με τίτλο Με ποιες λέξεις μιλάμε για την κουζίνα σήμερα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2016 στο πλαίσιο της Γιορτής της Γαλλοφωνίας 2016.
Γιορτή της Γαλλοφωνίας 2016 από το Γαλλικό Ινστιτούτο
02.03.2016 11:52
Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος μας προσκαλεί και φέτος στη Γιορτή της Γαλλοφωνίας, στην οποία η απόλαυση των αισθήσεων θα βρίσκεται στο επίκεντρο.