Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σταγόνες Πάθους: Η Αλεξάνδρα Γκράβας τραγουδάει για την ενίσχυση του Ξενώνα Φοίβη

Σταγόνες Πάθους: Η Αλεξάνδρα Γκράβας τραγουδάει για την ενίσχυση του Ξενώνα Φοίβη

Χαρακτήρα αλληλεγγύης και υποστήριξης στις γυναίκες που δοκιμάζονται έχει η συναυλία που πραγματοποιείται στις 19 Μαρτίου 2016 (19.00) στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού. Η διεθνής Ελληνίδα μέτζο-σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας, ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα, τραγουδά αφιλοκερδώς στη συναυλία που έχει τίτλο «Σταγόνες Πάθους». Θα ερμηνεύσει τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και άλλων. Στο πιάνο θα την συνοδεύσει ο πιανίστας Πέτρος Μπούρας. Το ίδιο πρόγραμμα έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, καθώς και στο Φεστιβάλ Ναυπλίου τον Ιούνιο του 2015.

 

Ο Ξενώνας Φοίβη λειτουργεί από το 1965 και ως σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε γυναίκες που χρήζουν υποστήριξης, που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και άλλα προβλήματα και έχουν ανάγκη βοήθειας. Εξυπηρετούνται άγαμες μητέρες με τα παιδιά τους, κακοποιημένες γυναίκες καθώς και άτομα με άλλα κοινωνικά προβλήματα. O Ξενώνας προσφέρει πιο συγκεκριμένα: στέγη, τροφή, νομικές συμβουλές καθώς και ψυχολογική υποστήριξη.  Η φιλοξενία είναι τρίμηνη με δυνατότητα να δοθούν παρατάσεις. Δεν γίνονται δεκτά άτομα εξαρτημένα από ουσίες. Πεπειραμένη κοινωνική λειτουργός βοηθά την επίλυση των προβλημάτων των φιλοξενουμένων.  Ο Ξενώνας χρειάζεται κάθε είδους συμπαράσταση ειδικά σ αυτή τη δύσκολη εποχή που οι υπηρεσίες του είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.

 

Η Αλεξάνδρα Γκράβας τραγουδά πολύ συχνά στο εξωτερικό για την Ελλάδα καθώς θέλει να προβάλλει τη χώρα μας στην Ευρώπη και όχι μόνο. Πολύ συχνά οι συναυλίες της έχουν κοινωνικό, φιλανθρωπικό υπόβαθρό. Τραγούδησε στη Λιέγη στο κονσέρτο "12 ώρες για την Ελλάδα" τον Μάιο του 2015. Εμφανίστηκε στο Μεξικό επίσης το φετινό Μάιο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τον περασμένο Ιούνιο τραγούδησε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ναυπλίου σε κατάμεστη αίθουσα Έλληνες συνθέτες και καταχειροκροτήθηκε. Από συναυλία της στη Φραγκφούρτη συγκεντρώθηκαν 25.000 ευρώ τα οποία παρέδωσε τον προηγούμενο Μάιο στους Έλληνες Γιατρούς χωρίς σύνορα.

 

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλου

Σχετικές ειδήσεις
Γυναίκες στα όρια, συναυλία στο Θέατρο Ολύμπια
15.02.2017 11:48
Η Εθνική Λυρική Σκηνή μας προσκαλεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Θέατρο Ολύμπια σε μία συναυλία με τίτλο Γυναίκες στα όρια.
Η ελληνική μουσική ταξιδεύει στην Κίνα με την Αλεξάνδρα Γκράβας και το Greek Inspirations
30.06.2016 11:12
Το εθνικό θέατρο της πόλης Σιαμέν (Xiamen) της περιφέρειας Gulangyu, προσκάλεσε την Αλεξάνδρα Γκράβας να παρουσιάσει μαζί με τους εξαίρετους συνεργάτες της από 3 έως 6 Ιουλίου 2016, το GREEK INSPIRATIONS.
Πάρτι Στο Κατάστρωμα: Η «σχεδία» πιάνει …λιμάνι στην Τεχνόπολη!
18.05.2016 09:45
Με τα αμπάρια πλημμυρισμένα νότες, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, η «σχεδία» πιάνει στο λιμάνι της Τεχνόπολης σε ένα ακόμη υπέροχο μουσικό ταξίδι. Είναι η μέρα που θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη, πλέον, συναυλία του ελληνικού περιοδικού δρόμου. Batala, Joey, Encardia, Σπύρος Γραμμένος, Πάνος Μουζουράκης, Μαριέττα Φαφούτη, Υπόγεια Ρεύματα και Κώστας Παρίσης, Gadjo Dilo, Χειμερινοί Κολυμβητές ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο κοινωνικό αυτό κάλεσμα να ντύσουν με νότες την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6€ και όποια έσοδα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των δράσεων της «σχεδίας».
Σταγόνες Πάθους: Συναυλία της Αλεξάνδρας Γκράβας για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων
14.04.2016 14:30
Η Αλεξάνδρα Γκράβας, ευαισθητοποιημένη σε θέματα των παιδιών τραγουδά αφιλοκερδώς στη συναυλία που έχει τίτλο «Σταγόνες Πάθους» και διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στις 20 Απριλίου 2016.
Συναυλία στο Λιμάνι του Πειραιά για τους πρόσφυγες
18.03.2016 13:17
H «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών– Refugees Welcome to Piraeus!» και ο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο σάς προσκαλούν σε συναυλία για τους πρόσφυγες στο Λιμάνι του Πειραιά, την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο έξω από την Πύλη Ε2.