Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Νέα πλατφόρμα crowdfunding για το Πλέγμα

Νέα πλατφόρμα crowdfunding για το Πλέγμα

H νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα (http://funding.crowdapps.net/plegma) για συγκέντρωση δωρεών σε χρήμα και είδος με σκοπό την υποστήριξη των δράσεων του Πλέγματος από την κοινωνία των πολιτών είναι γεγονός!

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2014. Με έδρα τη Σκόπελο, αναπτύσσει ένα πλέγμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μέσω αυτής, κάθε χρήστης μπορεί να προχωρήσει σε δωρεά σε είδος ή χρήμα προς το Πλέγμα, στηρίζοντας  κατ' αυτόν τον τρόπο τον πολιτισμό και την καινοτομία στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει την αίτησή του για να υποστηρίξει τις δράσεις του Πλέγματος ως εθελοντής ή ως χορηγός, αλλά και να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το Πλέγμα.

Σε μια εποχή που η στενότητα πόρων συνιστά συνθήκη εργασίας ειδικά στο πολιτιστικό τομέα, το Πλέγμα απαντά θετικά, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης και επιδιώκει διευρυμένες συνεργασίες , καθώς πιστεύουμε ότι η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει.

Η πλατφόρμα CrowdDonation που σχεδιάστηκε από την εταιρεία Crowdpolicy για λογαριασμό του Πλέγματος, αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο συμμετοχικής χρηματοδότησης (CrowdFunding), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο Πλέγμα να συγκεντρώνει πολύτιμους πόρους (χρηματικούς, υλικούς και ανθρώπινους) για την υλοποίηση των πολιτιστικών προγραμμάτων του.

Μέσω αυτής οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε δωρεές προς το Πλέγμα,  από όπου κι αν βρίσκονται, με πλήρη ασφάλεια στις συναλλαγές, λαμβάνοντας ηλεκτρονική απόδειξη αλλά και ανταποδοτικά δώρα συμβολικής αξίας από το Πλέγμα.

Μέσω της πλατφόρμας, κάθε χρήστης μπορεί να υποστηρίξει με τη δωρεά του σε χρήμα και είδος τις ακόλουθες δράσεις:

Φεστιβάλ “Διαμαντής Παλαιολόγος”: Το 4ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 600 χορευτών από Ελλάδα και εξωτερικό και με ελεύθερη είσοδο για περισσότερους από 7.500 θεατές (Σκόπελος / 27 – 29 Αυγούστου 2016) – Στόχος: €60.000

DancefestivalGR Quiz Board Game: Το DancefestivalGR Quiz φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως το κατεξοχήν παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που αγαπούν τον παραδοσιακό χορό και την ελληνική παράδοση – Στόχος: €4.000

Culture Lab: Κύκλος σεμιναρίων πολιτιστικής διαχείρισης με ελεύθερη είσοδο και με εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη / Οκτώβριος – Μάιος 2016) – Στόχος: €5.000

Summer Cine-Lab: To Summer cine–lab είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι κινηματογράφου για εφήβους (Άνδρος / 1-10 Ιουλίου 2016) – Στόχος: €5.000

Μίκρο-Μάκρο-Νάνο: Διοργάνωση διαδραστικής έκθεσης που αφορά στη μελέτη και την παραγωγή έργων σε διάφορες μορφές (video, οπτικής ποίησης, σχεδία σε χαρτί με μελάνι, φωτογραφίες) στα οποία παρουσιάζονται οπτικοί πειραματισμοί σχετικοί με την οπτική ψευδαίσθηση, την οπτική αντίληψη και την σημειολογική σχέση των νανο-, μακρο- και μικρο- καταστάσεων της ύλης. Τα έργα αυτά είναι μια προσπάθεια προσέγγισης της επίδρασης των σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων στην οπτική αντίληψη του ανθρώπου – Στόχος €10.000.
 
Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2014. Με έδρα τη Σκόπελο, αναπτύσσει ένα πλέγμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στους καταστατικούς της σκοπούς περιλαμβάνονται η πολιτιστική διαχείριση, οι πολιτιστικές δραστηριότητες, η πολιτιστική δικτύωση, η διοργάνωση σεμιναρίων και εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και τουριστικών εκδηλώσεων και τέλος η διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων.

Σχετικές ειδήσεις
Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες: Τριήμερο εργαστήριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
06.12.2016 15:31
Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες είναι η θεματική ενότητα γύρω από την οποία το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα παρουσιάσει μια πλατφόρμα καλλιτεχνικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων, στο πλαίσιο της επικείμενης συνεργασίας του με το Φεστιβάλ Αθηνών, σε επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δ.Θ.Π., Νίκου Διαμαντή.
Crowdfunding από το Μουσείο Μπενάκη για την έκθεση φωτογραφικού λευκώματος του Άλμπερτ Μάγιερ
22.11.2016 13:58
Το Μουσείο Μπενάκη ξεκινάει την πρώτη του ηλεκτρονική εκστρατεία ανεύρεσης πόρων (crowdfunding) με αφορμή την έκθεση στην Αμερική του φωτογραφικού λευκώματος του Άλμπερτ Μάγιερ από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.
Το ΠΙΟΠ γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016
19.09.2016 17:10
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (23-25 Σεπτεμβρίου) με θέμα «Διωγμοί: Παλιές και νέες ιστορίες γύρω από τη βία και την ανεκτικότητα», με πλούσιες δράσεις στο Ιστορικό Αρχείο και σε Μουσεία του Δικτύου του.
1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών στο Θέατρο ΜΠΙΠ
05.09.2016 13:07
Αναγνωρίζοντας το κενό που υπάρχει στο ανέβασμα νέων θεατρικών έργων Ελλήνων συγγραφέων, αλλά και δείχνοντας ενδιαφέρον προς τις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις, το ΜΠΙΠ διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών.
Stagedoor: Μια Ανοιχτή Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο στο Θέατρο 104
29.02.2016 13:43
Το Θέατρο 104, η Βαρβάρα Δούκα, η Πέννη Ρίζου και η Cindi Triantos Τrent, παρουσιάζουν το STAGEDOOR, μια ανοιχτή πλατφόρμα για το μουσικό θέατρο, η οποία εντοπίζει, ερευνά και στηρίζει τα ταλέντα και τις δεξιότητες των νέων ερμηνευτών, ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών, και όλων όσων ασχολούνται με το μιούζικαλ και με την μουσική σκηνή.