Κρήτες και Καριώτες να τσικνίσουν όλοι οι πότες!

Την Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου οι ΠΑΠΙΣΤΑΝΟΙ μας καλούν σε ένα Ικαριώτικο γλέντι και όχι μόνο … και στο UpStage ο Κωστής Αβυσσινός συμπράττει με τους Μαρία Λούκα, Αλέξη Νόνη και Γιώργο Ζαχαριουδάκη και μας καλούν σε ένα αποκριάτικο γλέντι όπου η κρητική μουσική παράδοση πρωταγωνιστεί.

Παπιστάνοι – Κεντρική Σκηνή

Οι Παπιστάνοι έχουν συνδέσει το όνομα τους με την Ικαριώτικη παράδοση των πανηγυριών. Σε αυλές και σε πλατείες μεταφέρουν, από ψυχή σε ψυχή και με ψυχή, το Διονυσιακό συναίσθημα του γλεντιού, της ατέλειωτης χαράς, του ξένοιαστου καλοκαιριού, ταυτόσημου με το υπέροχο νησί της Ικαρίας.

Μετά την επιτυχημένη σύμπραξη με τον Ψαραντώνη και τη support παρουσία τους στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου το ’14 στην Ικαρία, το μεγάλο αφιέρωμα στο θέατρο Πέτρας και τις άλλες εμφανίσεις τους στην Αθήνα το ’15, οι Παπιστάνοι συνεχίζουν και φέτος την επιτυχημένη τους διαδρομή στις πιο γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας!

Αυτή τη φορά στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου, θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα γιορτής και αυθεντικού “πανηγυριού”, θα μας παρασύρουν σε μια μετα -διονυσιακή διάσταση, made in Ikaria, με την παρουσία στο πρόγραμμα τους και αρκετών έντεχνων τραγουδιών!

Mαζί τους όπως πάντα οι Θεολόγος Κάππος και Βιολέτα Ίκαρη στο τραγούδι, καθώς και οι Κώστας Παπαγιάννης στις κιθάρες & Δρόσος Σκυλάς στα κρουστά.

Σα μια νότα σύγχρονη, ο Θεολόγος Κάππος, νέος Ικαριώτης ερμηνευτής και τραγουδοποιός, “βαδίζει στον αέρα” για “τα μάτια σου μόνο” και καταφέρνει να συνδυάζει ευαίσθητους στίχους με τον ηλεκτρισμό της κιθάρας του.

Η Βιολέτα Ίκαρη, γέννημα- θρέμμα του αγαπημένου νησιού, θα μας μεταφέρει με τη φωνή και τα τραγούδια της στη “Γη Της Επαγγελίας”, την Ικαρία.

“Οι Παπιστάνοι εκ της Νικαρίας ορμώμενοι” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!

Ένα αναπάντεχο πάντρεμα ήχων και συναισθημάτων περιμένει να το γευτούμε με όλες τις αισθήσεις μας…

Οι Παπιστάνοι είναι οι:

Χάρης Τσώρης-Καραπέτης, ενορχήστρωση-τραγούδι-κιθάρα-μπουζούκι τρίχορδο
Κωνσταντίνος Καλογρίδης, λαούτο – μπουζούκι τετράχορδο
Ευθυμία Μαγγίρα, τραγούδι – φωνητικά
Νικός Κράτσας, βιολί

Mαζί τους οι:

Βιολέτα Ίκαρη, τραγούδι – φωνητικά
Θεολόγος Κάππος, τραγούδι – κιθάρα
Κώστας Παπαγιάννης, κιθάρες
Δρόσος Σκυλάς, κρουστά – τύμπανα

 

Κωστής Αβυσσινός – Μαρία Λούκα

Αλέξης Νόνης – Γιώργος Ζαχαριουδάκης

UpStage

 

Ακυρώνεται λόγω ασθένειας του Κ. Αβυσσινού


Με μια συνεργασία – έκπληξη, ο σπουδαίος μουσικός και τραγουδιστής Κωστής Αβυσσινός, γιός του θρυλικού βιολάτορα Γιώργη Αβυσσινού, η τραγουδοποιός Μαρία Λούκα, ο αισθαντικός κρουστός Αλέξης Νόνης (Χαΐνηδες), ο δεξιοτέχνης των πνευστών Γιώργος Ζαχαριουδάκης, έρχονται να μας συναντήσουν στο Γυάλινο-UpStage, φορτωμένοι τραγούδια και μουσικές από την παράδοση και όχι μόνο.

Ο Κωστής θα παίξει το μπουλγαρί και άλλα έγχορδα και θα μας τραγουδήσει τους καημούς και τις χαρές της Κρήτης. Κοντά του η Μαρία θα μας θυμίσει τραγούδια αγάπης και νοσταλγίας. Το ρυθμό της παράδοσης θα δίνουν ο Αλέξης Νόνης στα κρουστά και ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης, στα πνευστά. Οι ήχοι των παραδοσιακών μουσικών οργάνων, όπως το θιαμπόλι και η ασκομπαντούρα, θα καλέσουν τον Διόνυσο στην παρέα και η λύρα με το πιάνο θα πλέκονται γλυκά μεταξύ τους, για να μας ταξιδέψουν από την παράδοση μέχρι το σήμερα.

Οι τέσσερις καλλιτέχνες δημιουργούν ένα γνήσια παρεΐστικο κλίμα, με τις επιρροές της κρητικής μουσικής παράδοσης να λειτουργούν ως βάση και αφετηρία. Θα μας αφηγηθούν τραγούδια του χθες και του σήμερα και υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν με τα παντρέματα της κρητικής μουσικής με άλλες παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας, με τους ήχους της Ανατολής αλλά και της Δύσης.

Μια βραδιά γεμάτη κέφι, τραγούδι και χορό.

Ένα μουσικό ταξίδι με άρωμα Μεσογείου.

Ένα γνήσιο γλέντι αποκριάς!

Στο Γυάλινο στήνεται μια βραδιά γεμάτη κέφι, τραγούδι και χορό. Ένα γνήσιο γλέντι αποκριάς! “Χορέψετε παπούτσια μην λυπάστε”, όπως προστάζει και το νησιώτικο, παραδοσιακό τραγούδι!