Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ορλάντο της Βιρτζίνια Γουλφ στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

Ορλάντο της Βιρτζίνια Γουλφ στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

Το Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 την παράσταση «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.

 

Πρόκειται για το αριστουργηματικό κείμενο της Βιρτζίνια Γουλφ, γραμμένο στις αρχές του 20ου αιώνα, το οποίο προσάρμοσε για το θέατρο η Sarah Ruhl, μια από τις πιο χαρισματικές και ανερχόμενες συγγραφείς της σύγχρονης δραματουργίας, γνωστή και αγαπητή στη χώρα μας από το έργο της «Ευριδίκη».

 

Το «Ορλάντο» είναι ένα περιπετειώδες και συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, ένα ευφυέστατο «σκηνικό παιχνίδι» προς αναζήτηση του «εαυτού» και της ωριμότητας. Με ανατρεπτική διάθεση, γερές δόσεις χιούμορ και ποίησης, ο θεατής παρακολουθεί βήμα βήμα την απολαυστική διαδρομή ενηλικίωσης αυτού του παράξενου πλάσματος, μια διαδρομή που κρατάει τέσσερις ολόκληρους αιώνες: από τον 16ο μέχρι τον 20ο αιώνα. Ο Ορλάντο ξεκινά τη σκηνική του ζωή ως νεαρός ευγενής στην υπηρεσία της Παρθένας-Βασίλισσας Ελισσάβετ τον 16ο αιώνα. Γνωρίζει έναν αγιάτρευτο έρωτα για μια Ρωσίδα πριγκίπισσα, έρωτα που τον ακολουθεί για τέσσερις αιώνες. Περνάει στα παλάτια της Κωνσταντινούπολης του 17ου αιώνα όπου λατρεύεται και από τα δύο φύλα. Επιστρέφει ως γυναίκα πλέον στη Βικτωριανή Αγγλία και βιώνει τους περιορισμούς εκείνης της εποχής. Η διαδρομή της ολοκληρώνεται στις αρχές του 20ου αιώνα και στη χαραυγή της γυναικείας χειραφέτησης.

 

Το θέμα των μεταμορφώσεων, της αλλαγών, αλλά ταυτόχρονα και της αδιάκοπης εξέλιξης που οδηγεί στην αναζήτηση της πραγματικής μας ταυτότητας αντιμετωπίζεται με ελαφράδα και χιούμορ, με τόλμη και αυτοσαρκασμό, χωρίς όμως να χάνει ούτε στιγμή την σοβαρότητά ή την φιλοσοφική του διάσταση, όπως περιμένει κανείς από ένα κείμενο της Βιρτζίνια Γουλφ.

 

Συντελεστές:

 

Θεατρική απόδοση: Sarah Ruhl

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα- Καλογήρου

Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ

Σκηνικά-Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Επιμέλεια κίνησης: Μόνικα Κολοκοτρώνη

 

Παίζουν (αλφαβητικά):

Αμαλία Αρσένη

Χρήστος Καπενής

Σεβίνα Μαραγκού

Λίλλυ Μελεμέ

Ρίνο Τζάνι

 

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ, του Έντουαρντ Άλμπυ στο Από Μηχανής
25.01.2017 14:54
Το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», πρόκειται να ανέβει στο Από Μηχανής Θέατρο από τις 8 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Άκι Βλουτή, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντο Γεωγλερή και Τζωρτζίνα Λιώση.
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ, στο Από Μηχανής Θέατρο
03.01.2017 15:51
Το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», πρόκειται να ανέβει στο Από Μηχανής Θέατρο από τις 15 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Άκι Βλουτή, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντο Γεωγλερή και Τζωρτζίνα Λιώση.
Oρλάντο της Βιρτζίνια Γουλφ, παράταση παραστάσεων στο Skrow Theater
02.12.2016 10:57
Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017 παρατείνονται οι παραστάσεις για το έργο Ορλάντο, της Βιρτζίνια Γουλφ, που παρουσιάζεται στο SkrowTheater, σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη.
Αισχύλου «Ικέτιδες», για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
15.09.2016 12:11
Η Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Λάμπρου Γιώτη, μουσική Σαβίνας Γιαννάτου, μόνο για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 9:00μμ.
Ορλάντο, της Βιρτζίνια Γουλφ στο Skrow Theater
30.08.2016 15:06
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μισαλλοδοξία» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η Ιώ Βουλγαράκη διασκευάζει και σκηνοθετεί Βιρτζίνια Γουλφ και συγκεκριμένα το αριστουργηματικό έργο «Ορλάντο», με πρωταγωνίστρια την Αμαλία Καβάλη.