Το Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 την παράσταση «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.

Πρόκειται για το αριστουργηματικό κείμενο της Βιρτζίνια Γουλφ, γραμμένο στις αρχές του 20ου αιώνα, το οποίο προσάρμοσε για το θέατρο η Sarah Ruhl, μια από τις πιο χαρισματικές και ανερχόμενες συγγραφείς της σύγχρονης δραματουργίας, γνωστή και αγαπητή στη χώρα μας από το έργο της «Ευριδίκη».

Το «Ορλάντο» είναι ένα περιπετειώδες και συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, ένα ευφυέστατο «σκηνικό παιχνίδι» προς αναζήτηση του «εαυτού» και της ωριμότητας. Με ανατρεπτική διάθεση, γερές δόσεις χιούμορ και ποίησης, ο θεατής παρακολουθεί βήμα βήμα την απολαυστική διαδρομή ενηλικίωσης αυτού του παράξενου πλάσματος, μια διαδρομή που κρατάει τέσσερις ολόκληρους αιώνες: από τον 16ο μέχρι τον 20ο αιώνα. Ο Ορλάντο ξεκινά τη σκηνική του ζωή ως νεαρός ευγενής στην υπηρεσία της Παρθένας-Βασίλισσας Ελισσάβετ τον 16ο αιώνα. Γνωρίζει έναν αγιάτρευτο έρωτα για μια Ρωσίδα πριγκίπισσα, έρωτα που τον ακολουθεί για τέσσερις αιώνες. Περνάει στα παλάτια της Κωνσταντινούπολης του 17ου αιώνα όπου λατρεύεται και από τα δύο φύλα. Επιστρέφει ως γυναίκα πλέον στη Βικτωριανή Αγγλία και βιώνει τους περιορισμούς εκείνης της εποχής. Η διαδρομή της ολοκληρώνεται στις αρχές του 20ου αιώνα και στη χαραυγή της γυναικείας χειραφέτησης.

Το θέμα των μεταμορφώσεων, της αλλαγών, αλλά ταυτόχρονα και της αδιάκοπης εξέλιξης που οδηγεί στην αναζήτηση της πραγματικής μας ταυτότητας αντιμετωπίζεται με ελαφράδα και χιούμορ, με τόλμη και αυτοσαρκασμό, χωρίς όμως να χάνει ούτε στιγμή την σοβαρότητά ή την φιλοσοφική του διάσταση, όπως περιμένει κανείς από ένα κείμενο της Βιρτζίνια Γουλφ.

Συντελεστές:

Θεατρική απόδοση: Sarah Ruhl

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα- Καλογήρου

Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ

Σκηνικά-Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Επιμέλεια κίνησης: Μόνικα Κολοκοτρώνη

Παίζουν (αλφαβητικά):

Αμαλία Αρσένη

Χρήστος Καπενής

Σεβίνα Μαραγκού

Λίλλυ Μελεμέ

Ρίνο Τζάνι

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά