Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Stagedoor: Μια Ανοιχτή Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο στο Θέατρο 104

Stagedoor: Μια Ανοιχτή Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο στο Θέατρο 104

Το Θέατρο 104, η Βαρβάρα Δούκα, η Πέννη Ρίζου και η Cindi Triantos Τrent, παρουσιάζουν το STAGEDOOR, μια ανοιχτή πλατφόρμα για το μουσικό θέατρο, η οποία εντοπίζει, ερευνά και στηρίζει τα ταλέντα και τις δεξιότητες των νέων ερμηνευτών, ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών, και όλων όσων ασχολούνται με το μιούζικαλ και με την μουσική σκηνή .

Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μιας καλλιτεχνικής δεξαμενής ταλέντων, (talent tank) με σκοπό την ανάδειξη και την αξιοποίηση των δεξιοτήτων και των επιδόσεων των ερμηνευτών, στην υποκριτική, στο τραγούδι, στο χορό και  κίνηση, δηλαδή στο “Triple Threat” του Μουσικού Θεάτρου.

Το STAGEDOOR ανοίγει τις πύλες του την Ανοιξη του 2016, ξεκινώντας έναν πρώτο κύκλο, που περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές δράσεις, ανοιχτή ακρόαση , workshop, παράσταση:

1. μια ανοιχτή ακρόαση, όπου κάθε ερμηνευτής, ή μικρή ομάδα καλλιτεχνών, καλείται να παρουσιάσει, ένα τραγούδι από το ρεπερτόριο του Μουσικού Θεάτρου. Η ακρόαση αφορά solo performers, ζευγάρια ή μικρή ομάδα καλλιτεχνών. Το τραγούδι μπορεί να είναι σόλο , ντουέτο ή ομαδικό. Πρέπει να περιέχει μια μικρή σκηνή, (υποκριτικό μέρος, “lead – in”), μαζί με την ανάλογη κίνηση-χορογραφία, που έχει ετοιμάσει ο κάθε καλλιτέχνης. Το τραγούδι και το κείμενο μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα. Ημερομηνία διεξαγωγής: Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

2. Workshop: Oι παρουσιάσεις που θα επιλεγούν,  θα προχωρήσουν αμέσως στον δεύτερο κύκλο, όπου μέσα σε τέσσερις συναντήσεις - πρόβες εφαρμογής (rehearsals in workshop format), oι συμμετέχοντες με τους συντονιστές της πλατφόρμας STAGEDOOR, θα δουλέψουν από κοινού για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πρόγραμμα .  Ημερομηνίες διεξαγωγής: Παρασκευή 18 Μαρτίου και 1 & 8 Απριλίου 2016

3. Παράσταση: το πρόγραμμα που θα προκύψει από το workshop σε καλλιτεχνική επιμέλεια των τριών συντονιστών Βαρβάρα Δούκα, η Πέννη Ρίζου και η Cindi Triantos Τrent  θα  παρουσιαστεί στο κοινό σε παράσταση στην Κεντρική Σκηνή του 'Θεάτρου 104'. Ημερομηνία διεξαγωγής: Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.

Φιλοδοξία και όραμα του STAGEDOOR είναι:

Να γνωρίσει και να αναδείξει το πολύ δυναμικό κομμάτι των νέων καλλιτεχνών που ασχολούνται με το Μουσικό Θέατρο

Να το βοηθήσει να δημιουργήσει το δικό του κοινό και με την κατάλληλη βοήθεια να δώσει το στίγμα του στο σημερινό θεατρικό γίγνεσθαι

Να δημιουργήσει ένα εκπαιδευμένο σύνολο που μέσα από νέα αυτοσχεδιαστικά μονοπάτια, θα κατορθώσει στο μέλλον να δημιουργήσει τη δική του πρωτότυπη παράσταση.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανοιχτή ακρόαση του STAGEDOOR  πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα με φωτογραφία, και οπωσδήποτε κάποιο οπτικοακουστικό υλικό, με εκτέλεση κάποιου κομματιού από μουσικό θέατρο ή τραγούδι, (link, dvd, video, video-clip, ή show-reel) έως Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 στο  mail: 104.auditions@gmail.com

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: (210) 3455020

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει περιορισμός στην εθνικότητα, καταγωγή, καθώς και στη γλώσσα των συμμετεχόντων, καθώς και των τραγουδιών που θα παρουσιαστούν.

Κοινό σημείο συνεννόησης μπορεί να είναι η αγγλική γλώσσα.

ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ STAGEDOOR:

Βαρβάρα Δούκα - Σκηνοθέτης
Πέννη Ρίζου - Καθηγήτρια Φωνητικής και Ορθοφωνίας, Soprano – Λυρική Καλλιτέχνης.
Cindi Triantos Τrent - Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού και Μουσικού Θέατρου.

Σχετικές ειδήσεις
Paterelis - Tabakis - Papagiannoulis trio στη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
04.01.2017 13:23
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Οι Blues fathers and the Swingers στη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
27.12.2016 16:18
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Προσφυγικά: Ανοίγει ο κύκλος δράσεων, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
05.10.2016 11:39
Με την ανοιχτή πλατφόρμα δημιουργικής ονειροπόλησης για μόνιμους και περαστικούς κατοίκους, πρόσφυγες, εθελοντές, καλλιτέχνες και όλους εμάς και εσάς Common Platforms: a blind date και την έκθεση Κερδισμένη πατρίδα - Πρόσφυγες του 1922 στον Πειραιά σε επιμέλεια του ιστορικού Βάσια Τσοκόπουλου, ανοίγει ο κύκλος Προσφυγικά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι δράσεις είναι ανοιχτές στο κοινό και δωρεάν.
1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου χορού στο Θέατρο ΠΚ
05.07.2016 14:49
Το Θέατρο ΠΚ ανοίγει τις πόρτες του σε νέους καλλιτέχνες και διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού. Με στόχο η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού να γίνει θεσμός, ο χώρος του θεάτρου ΠΚ θα φιλοξενήσει νέους χορευτές δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις ιδέες τους προάγοντας την τέχνη του χορού.
01 PROJECT - Στη σοφίτα: παρουσίαση από την πλατφόρμα Stagedoor στο 104
01.06.2016 10:42
Η Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο STAGEDOOR πραγματοποιεί την παρουσίαση του πρώτου της εργαστηρίου 01 PROJECT - Στη σοφίτα, το Σάββατο, 4 και την Κυριακή, 5 Ιουνίου και ώρα 21.30 στο θέατρο 104.