Ο Τεχνοχώρος «Φάμπρικα» παρουσιάζει κάθε Κυριακή, τη μαύρη κωμωδία του Γιάννη Σοφικίτη με τίτλο Mother F*cker.

Ας μην κοροϊδευόμαστε: Οι άνθρωποι έχουμε θέματα. Άλυτα θέματα. Κι ο Μάκης έχει θέματα. Ο Μάκης, ένας τριαντάρης δικηγόρος. Που η περίπτωση του θα μπορούσε να έχει βγει από βιβλίο πρωτοετούς φοιτητή ψυχολογίας: «ψύχωση και εμμονή με το πρόσωπο της μητέρας». Ο Μάκης πάσχει από το γνωστό κι αγαπημένο «Οιδιπόδειο σύμπλεγμα». Γι’ αυτό τα βήματα του τον οδηγούν στο γραφείο της Αντιγόνης. Η Αντιγόνη είναι ψυχολόγος. Που πλησιάζει τα τριάντα. Και μόλις άνοιξε το καινούργιο της ιατρείο. Η Αντιγόνη θέλει να τον βοηθήσει. Γι’ αυτό και τον δέχεται χωρίς ραντεβού, παραβαίνοντας κάθε επαγγελματική δεοντολογία. Η Αντιγόνη, όμως, είναι άνθρωπος…. Και τι είπαμε για τους ανθρώπους; Έχουν θέματα. Άλυτα θέματα. Κι αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μία σύγκρουση θεμάτων. Σε μία θεματική σύγκρουση, θα μπορούσε να πει κανείς. Ποιος θα βγει νικητής; Μπορεί, καν, να υπάρξει νικητής; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει. Ή και όχι.

Mother F*cker: Μία μαύρη κωμωδία εντελώς προσκολλημένη στο στοματικό στάδιο. Μία παράσταση για όσους έχουν θέματα με την μαμά τους. Ή τον μπαμπά τους. Ή με τις σχέσεις τους. Μία παράσταση για όλους, δηλαδή. Γι’ αυτό κρατείστε έγκαιρα τις θέσεις σας. Η ζήτηση προβλέπεται μεγάλη…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο- Σκηνοθεσία

Γιάννης Σοφικίτης

Παίζουν

Μαριλένα Καβάζη

Μιχάλης Φραγκιαδάκης

Κινησιολογία

Μέμος Ρούσσος

Μουσική

Παυλίνα Κατσή

Φωτισμοί

Δημήτρης Κουτάς

Σχεδιασμός αφίσας, video

Ανδρέας Φιλιππόπουλος

Βιογραφικά Συντελεστών

Ο Γιάννης Σοφικίτης είναι 21 ετών και το «Mother F*cker» είναι το 4ο θεατρικό του έργο. Κείμενα του έχουν επιλεχθεί από το Θέατρο Επί Κολωνό για το σεμινάριο «Κείμενα in Progress». Εργάζεται παράλληλα ως ηθοποιός ενώ ασχολείται ενεργά και με το θέατρο δρόμου.

Η Μαριλένα Καβάζη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά μεγάλωσε στην Γερμανία. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ψυχολογία των Media σε Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παντείου Πανεπιστημίου και Υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Εμπρός» (1ο και 2ο Έτος) και «Αρχή- Νέλυ Καρρά» (3ο Έτος, πτυχίο).

Ως δημοσιογράφος έχει εργαστεί στο περιοδικό «Έψιλον» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (ειδίκευση στο ελεύθερο και κοινωνικό ρεπορτάζ).

Ως ηθοποιός έχει παίξει στις «Δούλες» του Ζ. Ζενέ σε σκηνοθεσία Κωστή Μεγαπάνου, στις γερμανόφωνες παραστάσεις «Αμφιτρύων» του Χ. Κλάιστ και «Γυναίκα Διάβολος» του Καρλ Σένχερρ σε σκηνοθεσία Martin Sharnhorst και στο σύγχρονο έργο «Mother F*cker» του Γιάννη Σοφικίτη. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες μικρού μήκους και σε κάποιες μεγάλου μήκους ενώ έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός- παρουσιάστρια με γερμανική εταιρεία παραγωγής για γερμανικό κανάλι. Τέλος έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις standup comedy με δικά της κείμενα.

Μιλάει ελληνικά (μητρική γλώσσα), γερμανικά (δεύτερη μητρική) και άπταιστα αγγλικά. Πέρα από την Υποκριτική παρακολουθεί βιωματική, 4ετή εκπαίδευση στην Σωματική Ψυχοθεραπεία (Body Pshychotherapy) ενώ ασχολείται και αγωνιστικά με τον Χορό (Latin, κατηγορία: All Ladies).

Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από το 1999 ζει στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει και Μεταπτυχιακό στην Πυρηνική Φυσική από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια σπούδασε Υποκριτική στη Δραματική σχολή «Αρχή» από την οποία αποφοίτησε το 2012.

Έχει συνεργαστεί με το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης στις παιδικές παραστάσεις «Ο Αστερίξ και το χρέος» και «Αργοναυτική Εκστρατεία», στην παράσταση «Καλά Ξεμπερδέματα», βασισμένη σε διηγήματα του A. Chekhov, και ως βοηθός σκηνοθέτη/οργάνωση παραγωγής στην παράσταση «Το νησί των σκλάβων» του Μαριβώ. Με την εταιρεία SciCo, που ασχολείται με την εκλαΐκευση της επιστήμης και τη βιωματική μάθηση, έχει συμμετάσχει στις εκπαιδευτικές παραστάσεις «Υγεία εν Γνώσει» και «Η Επιστήμη των Χριστουγέννων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη, καθώς και σε πλήθος άλλων εκπαιδευτικών δράσεων. Έχει, επίσης, συμμετάσχει στις παραστάσεις «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του C. Dickens, (σκην. Βασίλης Μαυρογεωργίου), «Το Γαϊτανάκι» του Α. Schnitzler (σκην. Αγγελική Καρυστινού) και στο θεατρικό δείπνο μυστηρίου «Η Μαφία δεν κοιμάται ποτέ» (σκην. Γ. Σαρακατσάνης). Με την ομάδα Punkt, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, συμμετείχε στις παραστάσεις «Κεκλεισμένων των θυρών» του J.P. Sartre, «Το Μάθημα» του E. Ionesko και «Ποια είναι η Μαίρη, κ. Τσέχωφ;» σε κείμενα του A. Chekhov, ενώ με την ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών «Θεατροδίνη» στις παραστάσεις «Camino Real» του T. Williams, «Ματωμένος Γάμος» του F.G. Lorca και στην χοροθεατρική παράσταση «Άνθρωποι μίας χρήσης» του χορογράφου-χορευτή Γιάννη Καρούνη. Αυτήν την περίοδο συμμετέχει στις παραστάσεις «Πάρε τη βαλίτσα σου Χ3» της Εταιρείας Replica και «Mother F*cker», ενώ βρίσκεται σε διαδικασία προβών για την παράσταση «Συνοχή», που είναι βασισμένη στην ταινία Coherence.

Επιπλέον, έχει σκηνοθετήσει δύο χοροθεατρικές παραστάσεις για το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας, με τίτλο «ε ζ», εμπνευσμένη από τον Αλέξη Ζορμπά του Ν. Καζαντζάκη, και «Θύμισες κι ονείρατα», σε κείμενα του ίδιου. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πλήθος τηλεοπτικών διαφημίσεων.