Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Free Thrazz: συναυλία σύγχρονης μουσικής στο Βeton7

Free Thrazz: συναυλία σύγχρονης μουσικής στο Βeton7

Το Beton7 μας προσκαλεί σε μια συναυλία σύγχρονης μουσικής με αναφορές στη τζαζ και στην κλασική πιανιστική φιλολογία, που μεταμορφώνει την αρχιτεκτονική σε ρυθμό και την κίνηση σε μουσική φράση.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς ο Vago Tedosio θα ερμηνεύσει μια σειρά από συνθέσεις του για πιάνο που αναπτύσσονται πάνω σε γεωμετρικές δομές της αρχιτεκτονικής και των μαθηματικών.

Στο δεύτερο μέρος, με το FreeThrazz, ο πιανιστικός χαοτισμός του συνθέτη συναντά τoν κρουστο-τριμπαλισμό του Γιάννη Δεσποτάκη σε ένα διάλογο διαμορφωτικού αυτοσχεδιασμού που περνάει από ψιθυριστές ηχογλυπτικές σε ντεσιμπελικές γιγαντοδομές και φτάνει στο κοινό ακατέργαστος, προκλητικός, μια ολοένα μεταβαλλόμενη οντότητα.

Πώς αντιπαρατίθεται η κίνηση του σώματος σε αυτή την οντότητα; Πως επηρεάζεται, επηρεάζει και ενώνεται μαζί της;

Συντελεστές:

Πιάνο: Vago Tedosio
Ντραμς/Κρουστά: Γιάννης Δεσποτάκης
Κίνηση: Ελένη Πανταζάτου

Σχετικές ειδήσεις
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού: Η τρίτη συναυλία
07.04.2016 14:57
Δύο γείτονες, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας τον ήχο του σήμερα.
Οι While on Board live στο Βeton7
23.03.2016 16:32
Το Beton7 μας προσκαλεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στη συναυλία του κουαρτέτου While on Board.
Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού: Η δεύτερη συναυλία από τη Στέγη και το Πάντειο
09.03.2016 17:12
Δύο γείτονες, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας τον ήχο του σήμερα.