Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ζωντανή Ζωγραφική

Ζωντανή Ζωγραφική
Ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει μεγάλη έκθεση του εικαστικού Κώστα Τσόκλη όπου για πρώτη φορά παρουσιάζονται όλα μαζί τα έργα της Ζωντανής ζωγραφικής του που δημιουργήθηκαν από το 1985 μέχρι σήμερα.

Living painting, ζωντανή ζωγραφική, ονομάστηκε από τη διεθνή κριτική αυτός ο τρόπος εικαστικής έκφρασης, το 1986, όταν ο Τσόκλης εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη Μπιενάλε της Βενετίας, παρουσίασε το Καμακωμένο ψάρι και τα Ζωντανά πορτρέτα. Επάνω στους ζωγραφισμένους πίνακες, προβάλλονταν βιντεογραφημένες οι πραγματικές φιγούρες των μοντέλων του, που με τις ανεπαίσθητες σχεδόν κινήσεις τους, έδιναν στο έργο την αίσθηση μιας πραγματικής ζωής .

Μια έκθεση ιστορική που δεν είχε οργανωθεί ως τώρα, γιατί δεν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί. Τελικά ο χώρος βρέθηκε και είναι, όπως ο καλλιτέχνης τον ονειρεύτηκε: Ατέλειωτος, δυνατός, γεμάτος μνήμες. Είναι το Σχολείον, στην οδό Πειραιώς. Το σύνολο των κτηριακών του εγκαταστάσεων καταλαμβάνουν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και στέγαζαν κατά το παρελθόν το εργοστάσιο της Sanitas. Τώρα,  ένα μέρος του χώρου, περίπου 3.000 τ.μ, διαμορφωμένος κατάλληλα από τον καλλιτέχνη, θα στεγάσει τους 100 περίπου πίνακες μεγάλων και κάποτε τεραστίων διαστάσεων.


Σχετικές ειδήσεις
Flying over the Abyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος: η έκθεση του ΝΕΟΝ στο Ωδείο Αθηνών
08.11.2016 13:21
Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ παρουσιάζει την έκθεση ‘Flying over the Αbyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος’ και στην Αθήνα, στον νέο χώρο πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών, από τις 18 Νοεμβρίου 2016 έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.
Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας
24.05.2016 12:15
O Δήμος Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης και ο Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σας προσκαλούν στην Έκθεση Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο Κώνειο.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Έκθεση στο φουαγιέ και bazaar βιβλίων
18.12.2015 13:16
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με αφορμή τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, οργανώνει στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) μικρή περιοδική έκθεση με τίτλο «Χριστός γεννιέται, χαρά στον κόσμο», όπου παρουσιάζονται εικόνες με θέματα από το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων, όπως η Γέννηση, η Φυγή στην Αίγυπτο, η Βάπτιση, ζωντανεύοντας την πιο ωραία ιστορία του κόσμου.
Οκτώ Έλληνες ζωγράφοι της γενιάς του '80 σε μία κοινή έκθεση στη Nitra Gallery
10.12.2015 16:57
Οκτώ καταξιωμένοι Έλληνες ζωγράφοι της γενιάς του '80 που έχουν σφραγίσει με το έργο τους τη Σύγχρονη Ελληνική Ζωγραφική παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε μία κοινή έκθεση στη Nitra, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015.