Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ζωντανή Ζωγραφική

Ζωντανή Ζωγραφική
Ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει μεγάλη έκθεση του εικαστικού Κώστα Τσόκλη όπου για πρώτη φορά παρουσιάζονται όλα μαζί τα έργα της Ζωντανής ζωγραφικής του που δημιουργήθηκαν από το 1985 μέχρι σήμερα.

Living painting, ζωντανή ζωγραφική, ονομάστηκε από τη διεθνή κριτική αυτός ο τρόπος εικαστικής έκφρασης, το 1986, όταν ο Τσόκλης εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη Μπιενάλε της Βενετίας, παρουσίασε το Καμακωμένο ψάρι και τα Ζωντανά πορτρέτα. Επάνω στους ζωγραφισμένους πίνακες, προβάλλονταν βιντεογραφημένες οι πραγματικές φιγούρες των μοντέλων του, που με τις ανεπαίσθητες σχεδόν κινήσεις τους, έδιναν στο έργο την αίσθηση μιας πραγματικής ζωής .

Μια έκθεση ιστορική που δεν είχε οργανωθεί ως τώρα, γιατί δεν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί. Τελικά ο χώρος βρέθηκε και είναι, όπως ο καλλιτέχνης τον ονειρεύτηκε: Ατέλειωτος, δυνατός, γεμάτος μνήμες. Είναι το Σχολείον, στην οδό Πειραιώς. Το σύνολο των κτηριακών του εγκαταστάσεων καταλαμβάνουν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και στέγαζαν κατά το παρελθόν το εργοστάσιο της Sanitas. Τώρα,  ένα μέρος του χώρου, περίπου 3.000 τ.μ, διαμορφωμένος κατάλληλα από τον καλλιτέχνη, θα στεγάσει τους 100 περίπου πίνακες μεγάλων και κάποτε τεραστίων διαστάσεων.


Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση ελληνικής θαλασσογραφίας στο Ίδρυμα B. & M. Θεοχαράκη
06.02.2017 15:31
Η Εθνική Πινακοθήκη και το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη θα παρουσιάσουν στους χώρους του ιδρύματος την έκθεση «Παρά θιν’αλός: Θαλασσινά θέματα στη νεοελληνική ζωγραφική» με εξαιρετικά έργα, προερχόμενα από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη, του Υπουργείου Πολιτισμού, της συλλογής Σωτήρη Φέλιου και του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.00 από την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λυδία Κονιόρδου.
Flying over the Abyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος: η έκθεση του ΝΕΟΝ στο Ωδείο Αθηνών
08.11.2016 13:21
Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ παρουσιάζει την έκθεση ‘Flying over the Αbyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος’ και στην Αθήνα, στον νέο χώρο πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών, από τις 18 Νοεμβρίου 2016 έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.
Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο: Η περιοδική έκθεση του ΜΒΠ πάει στη Σιθωνία
11.08.2016 11:42
Ο Δήμος Σιθωνίας με την πολύτιμη συνεργασία και το κύρος του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού φιλοξενεί την περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από το Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θεόδωρου Κορρέ (Α.Π.Θ.)» από τις 12 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2016 στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στην παραλία της Νικήτης.
Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας
24.05.2016 12:15
O Δήμος Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης και ο Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σας προσκαλούν στην Έκθεση Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο Κώνειο.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.