Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αυτό...: θεατρική παράσταση στο πλαίσιο του Switch On στην Τεχνόπολη

Αυτό...: θεατρική παράσταση στο πλαίσιο του Switch On στην Τεχνόπολη

Στις 3 Μαρτίου, η ομάδα Μικρές ιστορίες συμμετέχει στο πλούσιο πρόγραμμα του #SWITCH_ON παρουσιάζοντας το «ΑΥΤΟ…», μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 2 ετών αλλά και για ενήλικες που θέλουν να τρυπώσουν για λίγο στη σκέψη και στο παιχνίδι των παιδιών...

« - Πόσο χαίρομαι που σε βλέπω! Νόμιζα ότι είχες φύγει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
- Τι κάνεις εδώ; Πάμε να φύγουμε!
- Δεν μπορούμε.
- Γιατί;
- Γιατί...περιμένουμε.
- Περιμένουμε; Τι;
- Περιμένουμε....ΑΥΤΟ!
- Και τι μπορεί να είναι...ΑΥΤΟ;»

Δύο κορίτσια, η Τίτα και η Λου, βρίσκονται κάτω από ένα δέντρο και περιμένουν. Περιμένουν να έρθει «ΑΥΤΟ» χωρίς να γνωρίζουν πώς μπορεί να μοιάζει, τί είναι ή πότε θα έρθει. Κατά τη διάρκεια της αναμονής τους τα αντικείμενα μεταμορφώνονται και όλα όσα φαντάζονται γίνονται πραγματικότητα. 

Το «ΑΥΤΟ...», έχοντας ως αναφορά το έργο Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμουελ Μπέκετ, ασχολείται με το θέμα του χρόνου και της αναμονής. Με εμφανή τα εικαστικά στοιχεία και μια μινιμαλιστική προσέγγιση, πάντοτε όμως με διάθεσή χιούμορ και πολλή-πολλή φαντασία, η παράσταση αγγίζει έννοιες που σχετίζονται με την απώλεια και την επανένωση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ένα ταξίδι στον κόσμο της παιδικής σκέψης και ένα παιχνίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία όπου ο χρόνος δεν έχει θέση!

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ανωγιαννάκη

Μουσική επιμέλεια: Μιμή Νικολαϊδη

Παίζουν: Ζωή Τραντσίδου, Σοφία Χονδρογιάννου

Παραγωγή: Μικρές Ιστορίες

Απευθύνεται: σε παιδιά από 2 ετών και ενήλικες

Περισσότερες πληροφορίες για το Switch On μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Ιστορίες για φίλους στο Studio Μαυρομιχάλη
22.02.2017 12:37
Η θεατρική εταιρεία ΜΠΟΕΜ παρουσιάζει την καινούρια της θεατρική παράσταση, Ιστορίες για φίλους: «Μάγκας, Μικρός Πρίγκιπας, Δάµων και Φιντίας», στο Studio Μαυρομιχάλη.
Απόκριες με την
23.01.2017 16:44
Η TEXNIS GENESIS με την 15ετή εμπειρία της στα θεάματα για παιδιά ετοίμασε και θα παρουσιάσει σε συνεργασία με την παιδική σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου την θεατρική παράσταση «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ & ΤΟ ΤΕΡΑΣ» σε θεατρική μεταφορά κσι σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου σε μια θεαματική παραγωγή που συνδυάζει ηθοποιούς με κούκλες και μάπετς.
Το όνειρο της Πέππα στο Θέατρο Βέμπο
30.12.2016 12:48
Το Θέατρο Βέμπο μας προσκαλεί στην παράσταση Το όνειρο της Πέππα. Η επίσημη θεατρική παράσταση για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Βασισμένη στην ομώνυμη βραβευμένη σειρά της Entertainment One (eOne) Peppa Pig.
Summer Camp 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
17.05.2016 14:31
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Athens Science Festival 2016: Το παιδικό πρόγραμμα!
29.03.2016 11:50
Το Athens Science Festival 2016, πέρα από τις ενδιαφέρουσες δράσεις για τους ενήλικες, έχει δημιουργήσει επίσης ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα για τους μικρούς του φίλους!