Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Dzambo Agusevi και η ορχήστρα του live στο Half Note

Ο Dzambo Agusevi και η ορχήστρα του live στο Half Note

Ο "βασιλιάς της τρομπέτας" Dzambo Agusevi και η περίφημη ορχήστρα του έρχονται στο Half Note για τέσσερις μοναδικές βραδιές.

Κάθε τους εμφάνιση κι ένα ξέφρενο party με ήχους χάλκινων πνευστών, "καυτούς" τσιγγάνικους ρυθμούς, μεθυστικές μελωδίες των Βαλκανίων και έντονες swing και jazz επιρροές .

Μία από τις ραγδαία ανερχόμενες ορχήστρες πνευστών των Βαλκανίων που κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα σε φεστιβάλ world μουσικής ανά τον κόσμο. Η Dzambo Agusevi Orchestra κινείται μέσα στην πλούσια μουσική παράδοση που έχουν τα χάλκινα πνευστά στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοσλαβίας και άρχισε να διακρίνεται ιδιαίτερα όταν leader της ορχήστρας έγινε ο βιρτουόζος τρομπετίστας Dzambo Agusev.

Γεννημένος το 1987 μέσα σε τσιγγάνικη οικογένεια που έχει μακρά μουσική παράδοση, ακολουθούσε από μικρός το παράδειγμα του πατέρα του και του θείου του, που ήσαν διακεκριμένοι μουσικοί, και ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι άλλο πέρα από τη μουσική. Ο Dzambo από τα 11 του χρόνια μπήκε στην ορχήστρα σαν τρίτη τρομπέτα και, αργότερα, από το 2006 ως το 2011, ερχόταν πάντα πρώτος στον διαγωνισμό “Kumanovo Trumpet Fest”, με αποτέλεσμα να μην τον… δέχονται πια ώστε να έχουν και άλλοι τρομπετίστες την ευκαιρία να έρθουν πρώτοι!

Ο Dzambo Agusev όμως δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να παίρνει πρωτιές σε άλλα φεστιβάλ, στη Βουλγαρία και τη Σερβία, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται «βασιλιάς της τρομπέτας» και η ορχήστρα του να είναι περιζήτητη όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και στην Ευρώπη ή ακόμα και στην Αμερική – στο Festival Historico, στην Πόλη του Μεξικού. Πέρα όμως από τις ακατάπαυστες περιοδείες, ο Dzambo Agusev και η ορχήστρα του έχουν ηχογραφήσει και δυο άλμπουμ με «καυτή» τσιγγάνικη μουσική για χάλκινα, την λεγόμενη «τζαζ των Βαλκανίων», που θα παίξουν live εδώ, στο Half Note Jazz Club

Σχετικές ειδήσεις
Η ορχήστρα Γιαν Βαν live στο Gazarte
25.10.2016 16:50
Η ορχήστρα Γιαν Βαν θα εμφανιστεί για ένα live στο Roof Stage του Gazarte, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Δήμητρα Γερολέμου & Ορχήστρα Τσέπης live στο Μπαράκι της Διδότου
10.06.2016 11:54
Η Δήμητρα Γερολέμου συναντά την πιο ευρηματική ορχήστρα τσέπης, τον Νίκο Στάικο στα πλήκτρα και τη φωνή και τον Ηλία Πολυχρονιάδη στα κρουστά και την κιθάρα και στήνουν μια πολύχρωμη μουσική παράσταση γεμάτη αυθορμητισμό και δεξιοτεχνία, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στο Μπαράκι της Διδότου.
Η 7η Σφραγίδα από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή στο Half Note
05.04.2016 11:47
Οι επτά σφραγίδες της Αποκάλυψης «ανοίγουν» με τη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, στη σκηνή του Half Note, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!