Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Νεκρή Φύση σε Χαντάκι του Φάουστο Παραβιντίνο στο χώρο θεαμάτων Πολυτεχνείο

Νεκρή Φύση σε Χαντάκι του Φάουστο Παραβιντίνο στο χώρο θεαμάτων Πολυτεχνείο

Το έργο «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Φάουστο Παραβιντίνο παρουσιάζει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο χώρο θεαμάτων ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ στο Αίγιο, η θεατρική σκηνή «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» Ακράτας.  

 

Ένα έργο με αστυνομική πλοκή και νουάρ αποχρώσεις. Μια αφήγηση χωρίς σκηνική  δράση, με σύγχρονη καθημερινή γλώσσα, αφήνοντας το θεατή να γίνει αυτός ο δημιουργός  των εικόνων. Μια θεματολογία που ταιριάζει περισσότερο στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση , γεγονός που αποτέλεσε την πρόκληση, για την επιλογή του έργου.

 

Το έργο του Παραβιντίνο, ενός από τους πιο ταλαντούχους ευρωπαίους θεατρικούς συγγραφείς, δεν είναι  μόνο μία εξαιρετικά επιτυχημένη άσκηση μεταφοράς ενός θρίλερ στη σκηνή, αλλά παράλληλα ένα έργο έντονης και χωρίς στρογγυλοποιήσεις κριτικής στη σύγχρονη κοινωνία.

 

Με σύντομες αλλά πολύ μεστές αναφορές καταγγέλλει την εύκολη ηθικολογία, την επιπολαιότητα, τη διαστρέβλωση των γεγονότων από τα ΜΜΕ (βλέπε τηλεόραση) την εκμετάλλευση, την πορνεία , το trafficking, την έλλειψη επικοινωνίας στις σύγχρονες οικογένειες.

 

Η φόρμα που ακολουθεί ο Παραβιντίνο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αποτέλεσε άλλη μια μεγάλη πρόκληση.

 

Το έργο ανεβαίνει σε δραματουργική πρόταση του Καλλιτεχνικού Συμβούλου του Συλλόγου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ Ανδρέα Κουτσουρέλλη, σε σκηνοθεσία Παναγή Παναγόπουλου, φωτισμούς Ανδρέα Σακελλαρίου και σκηνικά Μηνά Ντεβέ.  Πρωταγωνιστούν : Ασημακόπουλος Χρήστος, Βασιλόπουλος Πάνος, Ζιδρόπουλος Σπήλιος, Κούρτη Γιάννα, Οικονομοπούλου Μαρία,. Παπαγεωργοπούλου Μάρη, Πετρόπουλος Φάνης, Σακελλαρίου Ανδρέας, Τσάκωνα Κατερίνα και Τόλιος Θανάσης.

 

Το έργο πρωτοπαίχτηκε με εξαιρετική επιτυχία στην Ακράτα, και έχει προγραμματισμένες παραστάσεις σε Πάτρα και Αθήνα.

 

Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 15 ετών

Σχετικές ειδήσεις
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ υποδέχεται δυναμικά τη θεατρική σεζόν 2016-2017!
05.10.2016 14:19
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, εγκαινιάζει τη νέα θεατρική του σεζόν 2016-2017 παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα θεατρική παλέτα, με νέες παραγωγές και επαναλήψεις παραστάσεων που είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας, δίνοντας χώρο και έμφαση κυρίως σε νέες δημιουργικές δυνάμεις του θεάτρου. Παράλληλα, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων παιδικού και εφηβικού περιεχομένου στοχεύοντας όχι μόνο σε ενήλικες, αλλά και στη θεατρική καλλιέργεια και εκπαίδευση του μικρότερου ηλικιακά θεατρόφιλου κοινού.
Ταρτούφος ή Οι Απατεώνες στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
20.09.2016 12:35
Η αρτivities και η Κιβωτός Θεαμάτων παρουσιάζουν από τις 7 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» τη σκοτεινή κωμωδία του Μολιέρου «Ταρτούφος ή Οι απατεώνες», σε διασκευή και σκηνοθεσία των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια.
Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
07.07.2016 14:05
Μέρος των Αισχυλείων που διοργανώνει με συνέπεια εδώ χρόνια ο Δήμος Ελευσίνας αποτελεί η επιτυχημένη διοργάνωση «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», η οποία πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 25 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο.
Ο Δάσκαλος μας ο Σοπενχάουερ από το Μικρό Πολυτεχνείο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
01.06.2016 17:09
Το Μικρό Πολυτεχνείο και ο Κοραής Δαμάτης παρουσιάζουν το έργο: “ο Δάσκαλος μας Ο Σοπενχάουερ”, βασισμένο στα πέντε κείμενα που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του 7ου διαγωνιστικού Pocket Theatre Festival Αθηνών (Δεκέμβριος 2015), στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
mitroo / σημείο 2.0 από την nomadesartcore στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
22.02.2016 14:12
Το mitroo μετά την παρουσίαση του στο Χοροχρόνο του Βοτανικού, συνεχίζει την πορεία – ερευνά του και εξελίσσεται μέσα σε ένα ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου.