Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο… Μετρό!

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο… Μετρό!

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνει κατά καιρούς η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) μετατρέποντας κεντρικούς σταθμούς του δικτύου Σταθερών Συγκοινωνιών σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού.

Έτσι τρία μουσικά σύνολα της Κ.Ο.Α. θα δώσουν ισάριθμες συναυλίες , δωρεάν παρακολούθησης για το κοινό,  σε κεντρικούς σταθμούς του Μετρό. Προηγείται η συναυλία που θα δώσει το Metallon - Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών (Παναγιώτης Καίσαρης- τρομπέτα, Γιάννης  Καραμπέτσος-τρομπέτα, Κώστας Αυγερινός-τρομπόνι, Κώστας Σίσκος-κόρνο, Γιώργος Ραράκος- τούμπα, Σπύρος Λάμπουρας-κρουστά) αυτό το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου στις 13.00 στο σταθμό «Ομόνοια».

Κι ακολουθούν συναυλίες από α) το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος-φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος- φαγκότο) το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 13.00 στο σταθμό «Πειραιάς»  και γ) το Τρίο εγχόρδων με φλάουτο (Φρανκ Γιάρκε-φλάουτο, Χριστόφορος Καραθανάσης-βιολί, Μάνος Γουβέλης- βιόλα, Χριστίνα Κούτρου-βιολοντσέλο) το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 13.00, στο σταθμό «Σύνταγμα».

Οι τρείς συναυλίες των μουσικών συνόλων της Κ.Ο.Α. πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συνεργασίας της Ορχήστρας με τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. η οποία επιδιώκει να καταστούν τα μέσα σταθερής τροχιάς όχι μόνο ποιοτικά μέσα μεταφοράς, αλλά και ένα αποτελεσματικό όχημα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, μέσω του οποίου μπορούν να μεταφερθούν μηνύματα στους χιλιάδες καθημερινούς τους επιβάτες. Για το λόγο αυτό, η εταιρία στηρίζει πάγια αξιόλογες δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα. Και έχει στο ενεργητικό της ανάλογες συνεργασίες και με άλλους πολιτιστικούς φορείς εγνωσμένου κύρους όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή , το Εθνικό Θέατρο, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, την Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις
Έργα των Μπραμς και Έλγκαρ από την Κρατική Ορχήστρα στο Μέγαρο
17.01.2017 17:02
Στην πρώτη της συμφωνική συναυλία για το 2017, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δύο έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, με λαμπρή διαδρομή στη διεθνή μουσική σκηνή.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τους Βλαντιμίρ και Ντιμίτρι Ασκενάζυ στο Ηρώδειο
29.07.2016 14:16
Για την τρίτη και τελευταία φετινή της εμφάνιση στο Ηρώδειο, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016, στις 21.00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται ένα πρωταγωνιστικό «ντουέτο» με το ίδιο διάσημο επίθετο: Ασκενάζυ.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
23.05.2016 13:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο των συναυλιών Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία V, επισκέπτεται τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, για μία συναυλία.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.