Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνει κατά καιρούς η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) μετατρέποντας κεντρικούς σταθμούς του δικτύου Σταθερών Συγκοινωνιών σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού.

Έτσι τρία μουσικά σύνολα της Κ.Ο.Α. θα δώσουν ισάριθμες συναυλίες, δωρεάν παρακολούθησης για το κοινό,  σε κεντρικούς σταθμούς του Μετρό. Προηγείται η συναυλία που θα δώσει το Metallon – Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών (Παναγιώτης Καίσαρης– τρομπέτα, Γιάννης  Καραμπέτσος-τρομπέτα, Κώστας Αυγερινός-τρομπόνι, Κώστας Σίσκος-κόρνο, Γιώργος Ραράκος– τούμπα, Σπύρος Λάμπουρας-κρουστά) αυτό το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου στις 13.00 στο σταθμό «Ομόνοια».

Κι ακολουθούν συναυλίες από α) το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος-φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος– φαγκότο) το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 13.00 στο σταθμό «Πειραιάς»  και γ) το Τρίο εγχόρδων με φλάουτο (Φρανκ Γιάρκε-φλάουτο, Χριστόφορος Καραθανάσης-βιολί, Μάνος Γουβέλης– βιόλα, Χριστίνα Κούτρου-βιολοντσέλο) το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 13.00, στο σταθμό «Σύνταγμα».

Οι τρείς συναυλίες των μουσικών συνόλων της Κ.Ο.Α. πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συνεργασίας της Ορχήστρας με τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. η οποία επιδιώκει να καταστούν τα μέσα σταθερής τροχιάς όχι μόνο ποιοτικά μέσα μεταφοράς, αλλά και ένα αποτελεσματικό όχημα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, μέσω του οποίου μπορούν να μεταφερθούν μηνύματα στους χιλιάδες καθημερινούς τους επιβάτες. Για το λόγο αυτό, η εταιρία στηρίζει πάγια αξιόλογες δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα. Και έχει στο ενεργητικό της ανάλογες συνεργασίες και με άλλους πολιτιστικούς φορείς εγνωσμένου κύρους όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, την Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. κ.ά.