Μετρώντας πέντε χρόνια απουσίας του μεγάλου  δημιουργού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 την παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη», ένα μεγάλο αφιέρωμα με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών.

Τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες αγαπημένα τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών. Εμβληματικά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες και πολλά από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή τους. Ο δίσκος «Η εκδίκηση της γυφτιάς» που δημιούργησε με τον Νίκο Ξυδάκη, άλλαξε για πάντα την πορεία του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει με την ορχήστρα του τραγούδια από τη συνολική κοινή πορεία του με τον Μανώλη Ρασούλη, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και στα «Δήθεν» και προβάλλοντας τη σημερινή πλευρά επιλεγμένων τραγουδιών από τους ιστορικούς αυτούς δίσκους, με ανανεωμένες εκτελέσεις.

Ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία Παπάζογλου και η Ναταλία Ρασούλη, φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες, καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο και την προσωπικότητα και βρέθηκαν πολύ κοντά στο πνεύμα του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και καλλιτέχνες-έκπληξη της βραδιάς, θα δώσουν το δικό τους στίγμα σε αγαπημένα τους τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του.

Με εκλεκτούς μουσικούς, αρκετούς από αυτούς συνεργάτες του από παλιά, και με ένα μοναδικό οπτικό υλικό – ντοκιμαντέρ, η παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη» θα μας φέρει τον πολυγραφότατο και πολυαγαπημένο δημιουργό αναπάντεχα κοντά μας … σαν να είναι εδώ και να συμμετέχει στη γιορτή!

Μουσικό σχήμα – Συντελεστές:

Επιμέλεια ορχήστρας | Τάκης Φραγκούς
Επιμέλεια ορχήστρας Ν. Ξυδάκη | Δημήτρης Μπουζάνης

Τάκης Φραγκούς – κοντραμπάσο
Δημήτρης Μπουζάνης – πιάνο
Δημήτρης Χουντής – πνευστά
Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι
Δήμος Πολυμέρης – ακορντεόν
Βασίλης Κετεντζόγλου – κιθάρα
Αλέξανδρος Ιακώβου – βιολί
Βαγγέλης Λιόλιος – μπουζούκι
Δημήτρης Λιόλιος – μπουζούκι
Σωκράτης Γανιάρης – τύμπανα | κρουστά

Υπεύθυνος ήχου: Θανάσης Γκίκας
Οπτικό υλικό: Δημήτρης Ιωαννίδης

Επιμέλεια προγράμματος: Ναταλία Ρασούλη | Έλλη Ρουμπέν

Συμπαραγωγή: Ο.Μ.Μ.Α. & ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ Α.Μ.Κ.Ε.