Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα της πέμπτης ημέρας

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα της πέμπτης ημέρας

Για πέμπτη ημέρα και με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού σε όλες τις αίθουσες προβολών συνεχίζεται το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools Λάρισας.

«Όλη η πόλη ένα απέραντο σινεμά» και το πρόγραμμα της Πέμπτης 25/02 περιέχει, διαγωνιστικό animation, (Γαλλικό Ινστιτούτο), αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου (17:30), αφιέρωμα στις ταινίες των φοιτητών του τμήματος κινηματογράφου του ΑΠΘ. (Victoria Cinemas 19:00) και αφιέρωμα στον στον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ 19:00 στο Stage.

Όλο το πρόγραμμα του Victoria Cinemas θα μετακινηθεί κατά μισή ώρα νωρίτερα 17:30 (αντί για 18:00) για μεγαλύτερη άνεση χρόνου στις προβολές και τη συζήτηση.

Victoria Cinemas

Στις 17:30 θα προβληθεί η ταινία του νέου σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου «Ιστορία 52» διάρκειας 98΄.

Στις εφτά ακριβώς (19:00) στον ίδιο χώρο, ξεκινάει το αφιέρωμα στις ταινίες των σπουδαστών του τμήματος κινηματογράφου του ΑΠΘ. Τις προβολές θα παρακολουθήσουν ο πρόεδρος του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών τεχνών ΑΠΘ κ.Παύλος Πανταζής και η αναπληρώτρια καθηγήτρια της ίδιας σχολής και επί σειρά ετών διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κ.Δέσποινα Μουζάκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονίστρια την Δέσποινα Τριανταφυλλίδου.

Αναλυτικά οι ταινίες:

«Ιστορία 52» 98΄ σενάριο και σκηνοθεσία Αλέξη Αλεξίου και μουσική Felizol,Peekay Tayloh

Περίληψη: Ο Ιάσονας γνωρίζει την Πηνελόπη στο σπίτι του, σ' ένα δείπνο με κοινούς φίλους. Ερωτεύονται αμέσως και πολύ γρήγορα η Πηνελόπη μετακομίζει στο σπίτι του Ιάσονα. Όταν όμως η Πηνελόπη φεύγει μια μέρα από το σπίτι, ο Ιάσονας θ' αρχίσει να ζει την ιστορία της γνωριμίας τους ξανά και ξανά.
Ταινίες φοιτητών Σχολής Κινηματογράφου Victoria Cinemas 19:00:
World Water War, Zarnten,The fool on the hill, Πιγκουίνοι, Σταυρούλα,Telepherique,Bird’s Heart. Συζήτηση.

Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας από τις 18:00 φιλοξενείται το Διεθνές Διαγωνιστικό animation στο οποίο θα προβληθούν 20 ταινίες από όλες τις χώρες του κόσμου. Κριτική επιτροπή στο animation είναι: Δέσποινα Τριανταφυλλίδου - φιλόλογος, απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ και υποψήφια Διδάκτωρ του ίδιου τμήματος, Ζωή Σεϊτάνη-εικαστικός(απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.), τελειόφοιτος Τμήματος κινηματογράφου Α.Π.Θ. Ιωάννα Γιαννακοπούλου - φιλόλογος, Δρ. Παιδαγωγικής, τελειόφοιτος Τμήματος κινηματογράφου Α.Π.Θ.

Διαγωνιστικό animation (Γαλλικό Ινστιτούτο 18:00) θα προβληθούν οι ταινίες:

Rain Lotus 7:16 China, C. Hopper Custom Menswear 5:48 United States, Ruben Leaves 5:00  Switzerland, Balloon Ride 5:22 Australia, Golden Shot 8:40 Turkey, Farewell 3:58 Taiwan, ONE DAY IN JULY 2:12 Italy, Masterpiece 4:08 United States, The Blue & the Beyond 9:36 United States, The Big-Headed Boy 9:04  Portugal, employee of the day15:00 Germany, Living Pictures_2 story Russian Federation, Backward run 3:00 France, L'ENVOL 4:20 France, Resilience 5:50 United Kingdom, Apple 3' China, The Beach Boy 7'και 50'' Germany -,Singapore, Si Lunchai 8'και 37'' Germany, Singapore, Olilo5' 44'' United States

Stage: 19:00 Αφιέρωμα στον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ.

Θα προβληθούν οι ταινίες: Ο φόβος τρώει τα σωθικά ( Angst essen Seele auf), Η χρονιά με τα 13 φεγγάρια ,Ο Φοξ και οι φίλοι του  (Faustrecht der Freiheit)

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα
16.11.2016 14:42
Ο βασικός πυρήνας του «Πανοράματος» είναι το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, που φέτος περιλαμβάνει 11 άπαιχτες στην Αθήνα ευρωπαϊκές ταινίες και τα βραβεία του Φεστιβάλ απονείμουν τρεις επιτροπές: της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ), καθώς και των αναγνωστών του περιοδικού "Αθηνόραμα".
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools στις Εκδηλώσεις πολιτισμού του Θεάτρου Τεχνών
12.05.2016 15:28
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools, συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις πολιτισμού» του «Θεάτρου Τεχνών» και την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 θα προβληθούν 6 βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ.
Αυλαία του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας
29.02.2016 14:31
Μια εβδομάδα γεμάτη με πολλές ταινίες ,επίσημους καλεσμένους, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, και προβολές σε όλα τα σημεία της πόλης μας έφτασε στο τέλος της. Χθες Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα της 6ης μέρας
25.02.2016 12:41
Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται για στη Λάρισα το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το φεστιβάλ συνεχίζεται!
23.02.2016 12:20
Με πολλές εκδηλώσεις και προβολές συνεχίζεται, το πρόγραμμα της Τρίτης 23 και της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου για το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας. Εκτός από την κεντρική εκδήλωση για τον Κορεάτικο Κινηματογράφο και τις Μνήμες διαίρεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, θα υπάρχουν οι παρακάτω εκδηλώσεις.