Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Με Στρέλλα από το Βερολίνο

Με Στρέλλα από το Βερολίνο
Η νέα ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα επιστρέφει στην Αθήνα μετά την επιτυχημένη της παρουσίαση στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου καθώς έλαβε τις καλύτερες κριτικές...

Οι αίθουσες όπου προβλήθηκε έξι, συνολικά, φορές, η ταινία γέμισαν με κόσμο κοινό, αγοραστές και κριτικούς ,ενώ τα σχόλια των θεατών ήταν επιδοκιμαστικά, ακόμα και συγκινητικά. Η Στρέλλα τώρα θα συνεχίσει τη δουλειά για τις πωλήσεις της στο εξωτερικό, μετά την αφετηρία που δόθηκε στο Βερολίνο, τη συμμετοχή της σε άλλα Διεθνή Φεστιβάλ, αλλά και τη συνάντησή της με το ελληνικό κοινό.

O Πάνος Κούτρας κατάφερε με την ταινία του να νικήσει τα ταμπού της κοινωνίας μια τόσο αντισυμβατική και queer ταινία και να φέρει στην επιφάνεια το θέμα της τρανσεξουαλικότητας. Παίζει με την αποξένωση και τον διαχωρισμό των φύλων κατασκευάζοντας  μια ιστορία που ξεπερνάει κάθε σύνορο με υπέροχες εικόνες και εξαίρετο διάλογο. 

Σχετικές ειδήσεις
Πλατεία Αμερικής, του Γιάννη Σακαρίδη: Παγκόσμια πρεμιέρα στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan
07.09.2016 13:03
Η νέα ταινία του Γιάννη Σακαρίδη «Πλατεία Αμερικής/Amerika Square» κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan, που διεξάγεται φέτος από 6-15 Οκτωβρίου 2016 στη Νότια Κορέα.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016 - Ταινία Έναρξης: Julieta, του Πέδρο Αλμοδόβαρ
24.08.2016 13:15
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, το μεγαλύτερο όνομα του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου, επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Julieta» στο γυναικείο δράμα και το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας βρίσκει την ιδανική ταινία έναρξης!
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη
20.07.2016 13:56
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016, τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα.
Ορκισμένη Παρθένα, της Λάουρα Μπισπούρι
30.03.2016 12:48
Η AMA Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους Άστυ και Πτι Παλαί από τις 7 Απριλίου 2016 την σπουδαία ταινία Ορκισμένη Παρθένα (SWON VIRGIN) της Λάουρα Μπισπούρι, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2015, με την εξαιρετική ερμηνεία της Άλμπα Ρορβάκερ.
Στο Fuocoammare η Χρυσή Άκτος του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου
22.02.2016 15:07
Στο Fuocoammare (Fire at Sea) του Gianfranco Rosi, απονέμηθηκε η Χρυσή Άκτος του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου, το οποίο είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ που του απονέμεται το μεγάλο βραβείο στην ιστορία του Φεστιβάλ.