Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Next Step Quintet: διάκριση στον Διαγωνισμό "Made in New York Jazz Competition"

Next Step Quintet: διάκριση στον Διαγωνισμό

Οι Next Step Quintet ανακηρύχτηκαν νικητές στην κατηγορία "Small Band", στο πλαίσιο του Διαγωνισμού "Made in New York Jazz Competition".

To “Made in NY Jazz Competition”, είναι ένας online διαγωνισμός που προσκαλεί μουσικούς και γκρουπ από όλο τον κόσμο να διαγωνιστούν ανεβάζοντας την μουσική τους στο διαδίκτυο.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν μερικοί από τους θρύλους της jazz μουσικής, και είναι οι: Joe Lovano, Randy Brecker και Lenny White.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Το γκρουπ αποστέλλει το video συμμετοχής και διαλέγει την κατηγορία που θέλει να διαγωνιστεί. (Solo Instrumental, Solo Vocal, Small Band, Big Band κλπ). Εφόσον το video εγκριθεί μπαίνει στον διαγωνισμό. Αφού αναρτηθούν τα video αρχίζει η διαδικασία της ψηφοφορίας του online κοινού. Όταν ολοκληρωθεί  η διαδικασία αυτή, οι διοργανωτές Misha Brovkin (Founder) και Yaacov Mayman (art director) μαζί με την κριτική επιτροπή αποφασίζουν τους top 5 κάθε κατηγορίας. Έπειτα τους top 2 και στη συνέχεια τους νικητές. Οι νικητές της κάθε κατηγορίας πάνε στον τελικό με σημαντικές πιθανότητες να κερδίσουν αν όχι το μεγάλο έπαθλο, μια θέση στην τελική τριάδα.  Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού πηγαίνει απευθείας στην Νέα Υόρκη για να παίξει live σε ένα jazz Gala οργανωμένο από τον διαγωνισμό

Οι Next Step Quintet αφού ανακηρύχτηκαν νικητές στην κατηγορία τους βρίσκονται στην τελική ευθεία. Σύντομα θα ξέρουμε αν έχουν μια θέση στην τελική τριάδα ή ίσως και αν θα πετάξουν για την Νέα Υόρκη.

 

Οι Next Step Quintet είναι:

Θοδωρής Κότσυφας - Κιθάρα
Γιάννης Παπαδόπουλος - Πιάνο
Κωνσταντίνος Μάνος - Μπάσο
Βασίλης Ποδαράς - Ντραμς

 

https://www.facebook.com/TheNextStepQuintet

Σχετικές ειδήσεις
Οι Next Step Quintet σε ένα αφιέρωμα στους Radiohead στο Gazarte
23.11.2016 16:52
Mε φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο "hot jazz μπάντα". Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη την γκάμα των αναφορών-επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.
Αναστάσιος Ράμμος: Ο νέος νικητής του Jumping Fish
20.10.2016 10:03
Ο Αναστάσιος Ράμμος με το τραγούδι του "Όλα Τα Μυστικά", είναι ο νέος "Καλλιτέχνης του Τριμήνου" μέσα από το διαγωνισμό του JumpingFish.gr, το portal που αναλαμβάνει την ανάδειξη πραγματικά φρέσκων ταλέντων από την εγχώρια μουσική σκηνή!
Οι Next Step Quintet live στο Duende Jazz Bar
08.04.2016 10:28
Οι Next Step Quintet θα εμφανιστούν για ένα live την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στο Duende Jazz Bar, στη Θεσσαλονίκη.
Οι Next Step Quintet live στο ΙΛΙΟΝ plus
30.03.2016 11:29
Το ότι οι Next Step Quintet είναι από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, από τις δυνάμεις της νέας γενιάς της ελληνικής jazz σκηνής ήρθε να επιβεβαιώσει η διάκριση που απέσπασαν μόλις πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό «Made In New York Jazz Competition».
Οι Next Step Quintet live στο Κελάρι ATHENAEUM
15.03.2016 12:36
Οι Next Step Quintet, με φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο «hot jazz μπάντα» της ολοένα αναπτυσσόμενης ελληνικής jazz σκηνής. Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη τη γκάμα των αναφορών – επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.