Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνουν, στο πλαίσιο του Mediterranée à la carte, τρεις παράλληλες εκθέσεις, από τρεις σπουδαίους καλλιτέχνες, που ταξιδεύουν από το Λούβρο στο Μονπελιέ και από εκεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη από τις τρεις εκθέσεις του Mediterranée à la carte ξεκινά με τον Jean-Luc Moulène και μία σειρά φωτογραφιών από αντικείμενα από το Μουσείο του Λούβρου, μέσα από την έκθεση ‘Le Monde – Le Louvre’ που παρουσιάστηκε το 2005 στο Παρίσι. Επιπλέον, μία ταινία στην οποία παρακολουθούμε τα διάφορα στάδια της δουλειάς του φωτογράφου μέσα στις αίθουσες του Μουσείου θα προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μετάσχουν στα μυστικά της δημιουργίας εν τη γενέσει της. 

Στη συνέχεια ο Άρις Γεωργίου μας ταξιδεύει στο Μονπελιέ για… πέντε λεπτά στάση. Ο Γεωργίου φοιτητής αρχιτεκτονικής το 1971, ξεκινάει τη φωτογραφία στρέφοντας το ενδιαφέρον του πρωτίστως στην πόλη που τον υποδέχεται. Τρεις δεκαετίες αργότερα, ο ‘Montpellier Photovisions’ τον προσκαλεί να την ξανα-ερμηνεύσει πράγμα που καταλήγει σε μια ετεροχρονισμένη προσέγγιση ενός και του αυτού τόπου.

Και τέλος, ο Alain Ceccaroli, επιδίδεται σε μια καταδίωξη χώρων σε εκκρεμότητα, χώροι – σταθμοί για τους οποίους δε γνωρίζουμε αν χαρακτηρίζουν σαφώς μέρη που διασχίζει ή που έχουν παρασυρθεί από την αναπόφευκτη λογική της ‘παγκοσμιοποίησης’, μέσα από την έκθεση Μορφές του συνηθισμένου – Αθήνα, Θεσσαλονίκη.