Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Bob Theatre Festival 2016: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για τον διαγωνισμό Scratch Night

Bob Theatre Festival 2016: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για τον διαγωνισμό Scratch Night

Από τις 9 έως και τις 15 Μαΐου 2016, το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου «γιορτάζει» για 9η συνεχόμενη χρονιά: το Bob Theatre Festival και το Bios συμπράττουν και αυτή τη χρονιά, φέροντας επιτυχημένες παραστάσεις, πρεμιέρες, stand-up comedy, συναυλίες , πάρτι, πολλές εκπλήξεις και φυσικά… το διαγωνισμό Scratch Night!

Scratch Night/ Συμμετοχή: πώς, πού, πότε

Το πρώτο βήμα είναι να υπάρχει η ιδέα και η βασική ομάδα για μια παράσταση . Η ομάδα μπορεί τότε να συμπληρώσει την αίτηση του διαγωνισμού και να τη στείλει το αργότερο μέχρι την 1 Απριλίου 2016. Η αίτηση και όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.bobfestival.gr.

Στη συνέχεια, η επιτροπή του φεστιβάλ θα επιλέξει 10-15 ομάδες, οι οποίες και θα διαγωνιστούν στο 9ο Bob Theatre  Festival. Οι επιλεγμένες ομάδες έχουν ένα μήνα για να ετοιμάσουν ένα 15λεπτο (Scratch) από την παράστασή τους. Τα διαγωνιζόμενα Scratch θα παρουσιαστούν όλα μαζί στο φεστιβάλ από τις 9 έως τις 15 Μαΐου, σε προκριματικούς και τελικούς. Εκεί, το κοινό και η επιτροπή του Bob Theatre Festival, θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν το καλύτερο Scratch.

Scratch Night // έπαθλο

Η νικήτρια ομάδα κερδίζει 500€ για έξοδα παραγωγής, σεμινάρια δραματουργίας και παραγωγής από τους AbOvo, αλλά και την ένταξή της στο φθινοπωρινό πρόγραμμα του bios με την ολοκληρωμένη της πια παράσταση.

Scratch Night // λίγα λόγια

Είναι διαγωνισμός που απευθύνεται σε νέες ομάδες, που έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει από τις δραματικές σχολές ή φοιτούν ακόμα.

Στόχος είναι να δοθεί μια μοναδική ευκαιρία, όχι μόνο στους νικητές , αλλά γενικά στις νέες ομάδες που συμμετέχουν, να δοκιμάσουν ελεύθερα τις δημιουργικές και εκτελεστικές τους δυνατότητες μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο κοινό.

Ιστορία: Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2010 και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ. Όλα αυτά τα χρόνια, οι διαγωνισμοί έχουν διεξαχθεί με επιτυχία καθώς όχι μόνο οι νικήτριες ομάδες αλλά και πολλές από αυτές που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν, εξακολουθούν να εξελίσσονται, κάνοντας πλέον τη δεύτερη ή και την τρίτη τους παραγωγή!

Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ομάδες Cheek Bones, Ha!, Ηλία Βογιατζηδάκη, C for Circus, ΡαΚούν, 4frontal.

Συνοψίζοντας:
Αίτηση και πληροφορίες: www.bobfestival.gr
Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Σχετικές ειδήσεις
11.01.2017 13:01
Η νικήτρια παράσταση του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016, «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, παρουσιάζεται από τις 26 Ιανουαρίου στην ολοκληρωμένη για πρώτη φορά θεατρική εκδοχή της στο Βios για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Ελληνικό Φεστιβάλ: Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη θέση Γενικού Διευθυντή
12.12.2016 14:45
To Ελληνικό Φεστιβάλ ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση θέσης του Γενικού Διευθυντή.
Το 3ο SCRATCH Festival έρχεται τον Ιούνιο στον Τεχνοχώρο CARTEL
17.05.2016 10:39
Για 3η συνεχόμενη χρονιά το SCRATCH Festival έρχεται στον Τεχνοχώρο Cartel. Μετά την επιτυχία του πρώτου 1ου και του 2ου Scratch Festival που ανέδειξαν νικητές την ομάδα «Μπλε Ιστορίες» και την ομάδα «Vagabond» αντίστοιχα ο Τεχνοχώρος CARTEL διοργανώνει τον Ιούνιο του 2016 το 3ο Scratch Festival, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της performance να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν την πρώτη 20λεπτη εκδοχή της έμπνευσής τους. Ο νικητής αναδεικνύεται από το κοινό και κερδίζει τη δυνατότητα να παρουσιάσει 12 ολοκληρωμένες παραστάσεις στον Τεχνοχώρο CARTEL τη νέα σεζόν.
Bob Theatre Festival 2016: Το πρόγραμμα
22.04.2016 10:29
Το θέατρο φοράει τα.. ανοιξιάτικά του και το γιορτάζει στο Bios: από τη Δευτέρα, 9 έως και την Κυριακή, 15 Μαΐου, το 9o Bob Theatre Festival είναι το γεγονός που όλοι περιμένουμε!
Το 9ο Bob Theatre Festival τον Μάιο στο Bios
15.04.2016 15:41
Το θέατρο φοράει τα... ανοιξιάτικά του και το γιορτάζει στο Bios: από τη Δευτέρα, 9 έως και την Κυριακή, 15 Μαΐου, το 9o Bob Theatre Festival είναι το γεγονός που όλοι περιμένουμε!