Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου με τίτλο «Περισυλλογή».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Μαρτίου 2016.

Οι ανθρώπινες μορφές στο έργο του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου βρίσκονται συνειδητά προσηλωμένες σε μια εσώτερη διαλεκτική με το ίδιο το υποσυνείδητο. Αμετανόητα πιστές, πεισματικά επίμονες, αμετάκλητα δοσμένες σε μια φαινομενική σιγή. Απορρίπτουν διαρκώς καθετί περιττό, ακυρώνουν την όποια φλυαρία, αν και είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την ακατάπαυστη ροή της καθημερινότητας. Δεν υφίσταται καμιά εξωτερική ηχώ. Ούτε μια κραυγή. Σιωπή και περισυλλογή. Εμφατικά σηματοδοτούν αξίες και πιστεύω μέσα από τη σιωπηλή τους παρουσία μια αφωνία εκκωφαντική.

Αποδοκιμάζουν με συνέπεια κάθε εκδοχή ενός πολύβοου, τόσο φθαρτού κόσμου.

Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στα Χανιά το 1969. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας το 1994 (εργαστήρια Π. Τέτση και Χρ. Μπότσογλου). Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η «Περισυλλογή» είναι η 7η ατομική του έκθεση.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη στο: www.kpapageorgiou.gr