Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η ασθένεια της Ευρώπης - Guy Verhofstadt

Η ασθένεια της Ευρώπης - Guy Verhofstadt

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το βιβλίο, Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού  του Guy Verhofstadt.

  

Ο Guy Verhosftadt αναλύει πώς το φιλόδοξο σχέδιο της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, το οποίο συνέλαβαν οραματιστές πολιτικοί με στόχο την εξασφάλιση της ειρήνης και προόδου στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, εκφυλίστηκε σε ένα γραφειοκρατικό οικοδόμημα και προτείνει ένα μεγάλο άλμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

 

Με ειδικό πρόλογο του συγγραφέα για την ελληνική έκδοση , αλλά και ξεχωριστό κεφάλαιο για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, το βιβλίο θέτει ένα κρίσιμο ερώτημα:

 

Μπορούμε ακόμα να σώσουμε αυτή τη διαβρωμένη και κουρασμένη Ευρώπη;

Μπορούμε ακόμα να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας;

 

Η απάντηση για τον Guy Verhofstadt είναι ότι χρειάζονται τολμηρά βήματα και, με παραδείγματα από την Ιστορία, εξηγεί ότι πρέπει να γίνουν τώρα. Όχι όμως προς τη δημιουργία ενός υπεροπτικού και απόμακρου υπερκράτους, αλλά προς μια αποτελεσματική και δημοκρατική Ομοσπονδία, βασισμένη στις αρχές της ελευθερίας και του σεβασμού του ατόμου και των νόμων. Ξαναγυρνά έτσι στο εμπνευσμένο όραμα των ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης, το οποίο αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για την οικοδόμηση ενός καλύτερου ευρωπαϊκού μέλλοντος.

 

 

O Guy Verhofstadt (Γκι Φερχόφσταντ) είναι ο οραματιστής πολιτικός που μάχεται για τη μεγάλη ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Είναι γνωστός στην Ελλάδα ιδιαίτερα για το συγκλονιστικό του λόγο υπέρ της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην κρίσιμη συνεδρίαση της 8ης Ιουλίου 2015, τις μέρες που το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας κρεμόταν από μια κλωστή. Γεννήθηκε στο Ντεντερμόντε το 1953. Έχει διατελέσει Πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1999 έως το 2008. Από το 2009 είναι ευρωβουλευτής, πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE) του Ευρωκοινοβουλίου, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

 

Σχετικές ειδήσεις
Υπεράσπιση της Ευρώπης - Λουκάς Τσούκαλης
30.01.2017 13:28
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το βιβλίο του Λουκά Τσούκαλη με τίτλο ''Υπεράσπιση της Ευρώπης. Μπορεί να σωθεί το ευρωπαϊκό εγχείρημα και με ποια μορφή; ''.
10 + 10 καλύτερες ταινίες ελληνικού & ευρωπαϊκού σινεμά -  Αφιερωματικός Τόμος
16.12.2016 12:32
Κυκλοφορεί ο αφιερωματικός τόμος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, 10 + 10 καλύτερες ταινίες ελληνικού & ευρωπαϊκού σινεμά.
Τα μονοπάτια του ευρωπαϊκού συνταγματισμού - Νίκος Ι. Παπασπύρου
07.12.2016 12:46
Από τις Eκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί το βιβλίο του Νίκου Ι. Παπασπύρου, Τα μονοπάτια του ευρωπαϊκού συνταγματισμού. Διαδρομές και συναντήσεις της αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής παράδοσης πριν από τον Μεγάλο Πόλεμο με πρόλογος του Νίκου Αλιβιζάτου.
Ευρώ: Πώς ένα κοινό νόμισμα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης - Joseph E. Stiglitz
31.08.2016 12:01
Το νέο βιβλίο του καθηγητή οικονομικών Joseph E. Stiglitz (Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών) με τίτλο ΕΥΡΩ: Πώς ένα κοινό νόμισμα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας Ίμρε Κερτές
31.03.2016 14:54
"Έφυγε" σε ηλικία 86 ετών ο Ούγγρος συγγραφέας Ίμρε Κερτές, έπειτα από μακρά ασθένεια.