Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Σώσε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Αλέξης Μινωτής”

Το Σώσε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Αλέξης Μινωτής”

Η απολαυστική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν «Το Σώσε» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Αλέξης Μινωτής” στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 21.00.

Πρόκειται για τη συνέχιση της συνεργασίας του Κρατικού Θεάτρου Boρείου Ελλάδος με το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων «Ιανός» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά τις δύο εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον.

«Το Σώσε» παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα «Οι άλλοι», η οποία συστάθηκε από άτομα που βρίσκονται υπό την παρακολούθηση του Τμήματος Αποκατάστασης Εξαρτημένων «ΙΑΝΟΣ» του Ψ.Ν.Θ, με πρωτοβουλία και σκηνοθετική επιμέλεια της ηθοποιού του ΚΘΒΕ, Άννης Τσολακίδου.

Το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων «ΙΑΝΟΣ» του Ψ.Ν.Θ.,  το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1992, έχει ως αντικείμενο τις εξαρτήσεις ατόμων από ψυχοδραστικές ουσίες. Το Τμήμα προσεγγίζει, κατευθύνει και παρακολουθεί τα εξαρτημένα άτομα σε όλες τις φάσεις τόσο της εξάρτησης όσο και της απεξάρτησης τους μέχρι την ολοκληρωμένη επανένταξη τους στον κοινωνικό ιστό.

Άτομα για τα οποία οι έννοιες: ασκήσεις θεάτρου, αυτοσχεδιασμός, ακόμα και θεατρική πρόβα , αποτελούσαν terra incognita, μέσα από αυτή τη δουλειά κατάφεραν να κινητοποιηθούν, να δεσμευθούν, να εκτεθούν, να δώσουν και να πάρουν συναισθήματα, να μοιραστούν, να εμπιστευθούν, να κτίσουν από κοινού, να εργαστούν σκληρά με συνέπεια και υπομονή, να νιώσουν αποδεκτοί και ισότιμοι, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.

Το ΚΘΒΕ θέλοντας να συμβάλλει στη δημιουργική απασχόληση ατόμων που βρίσκονται στον ευαίσθητο χώρο των εξαρτημένων, θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια του Τμήματος Αποκατάστασης Εξαρτημένων «Ιανός» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

«Το Σώσε»

Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Πωλίνα Βασιλειάδου
Εμψυχωτές Θεατρικής Ομάδας: Έμη Βούζα – Μάρθα Χριστοφορίδου

Σχετικές ειδήσεις
Από Κοινού - Αλέξης Ρίγλης: «Top Girls» στο Φεστιβάλ Αθηνών
11.07.2016 16:35
Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Αλέξης Ρίγλης, στην πρώτη του εμφάνιση στο Φεστιβάλ Αθηνών, πρόκειται να παρουσιάσει στην Πειραιώς 260 το «Top Girls» της σημαντικής Βρετανίδας συγγραφέως Κάρυλ Τσέρτσιλ, φέρνοντας στη σκηνή επτά γυναίκες ηθοποιούς οι οποίες υποδύονται τους δεκαέξι ρόλους του έργου.
Η Σταχτοπούτα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
06.07.2016 11:45
Ποια ψάχνει το γοβάκι της στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας; Το κλασικό αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Η Σταχτοπούτα» παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Μπροντγουαίη το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.
Αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
22.06.2016 16:31
Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συμμετέχει στις συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους Δελφούς, με την θεατρική εγκατάσταση αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, η οποία θα παρουσιαστεί σε τρείς διαφορετικούς χώρους, σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ημέρας.
Τρίτο κουδούνι ή Το θέατρο αλλιώς: παραστάσεις του προγράμματος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
20.04.2016 14:52
Το «Τρίτο κουδούνι ή το θέατρο αλλιώς» είναι μια θεατρική-εκπαιδευτική δράση την οποία υλοποιεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία και με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Tο Σώσε τoυ Μάικλ Φρέιν στο θέατρο Αριστοτέλειον
16.03.2016 14:32
Το Θέατρο Αριστοτέλειον θα παρουσιάσει την κωμωδία «Το Σώσε» του Μάικλ Φρέιν από τις 15 Απριλίου 2016.