Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Γέφυρες Μουσικής…

Γέφυρες Μουσικής…
Το Μέγαρο Μουσικής συνεχίζει και το Μάρτιο τη σειρά Γέφυγες φιλοξενώντας τον θρυλικό σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ, Γουέην Σόρτερ με το Κουαρτέτο του και τον Γιώργο Νταλάρα για μια αναφορά στο Ρεμπέτικο…

Στις 23 Μαρτίου ο Γουέην Σόρτερ θα αυτοσχεδιάσει πάνω σε δικά του κομμάτια. Στενός συνεργάτης και μέλος του θρυλικού κουιντέτου του  Μάιλς Ντέιβις, ο Γουέην Σόρτερ στη διάρκεια της μακράς του καριέρας κατάφερε να αφομοιώσει σε βάθος την μουσική των σπουδαίων  μουσικών που προηγήθηκαν, να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό μουσικό στίγμα και να περάσει στο πάνθεον των μάγων της τζαζ. Το Κουαρτέτο του Γουέην Σόρτερ συνθέτουν οι Ντανίλο Πέρεζ στο πιάνο , ο Τζον Πατιτούτσι στο μπάσο και ο Μπράιαν Μπλέιντ στα ντραμς.


Στις 24, 25, 27, 28 και 29 Μαρτίου ο Γιώργος Νταλάρας επαναλαμβάνει την επιτυχημένη  παραγωγή του Φεβρουαρίου 2008 Σαν τραγούδι μαγεμένο. Πρόκειται για μουσικό θέαμα , βασισμένο σε μια ιδέα του Σωτήρη Χατζάκη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σωτήρης Χατζάκης και τις εικόνες και τα βίντεο ο Γρηγόρης Καραντινάκης. Το αρχειακό υλικό είναι του Παναγιώτη Κουνάδη ο οποίος έχει κάνει την έρευνα για την πραγματοποίηση αυτής της παραγωγής μαζί με τον γνωστό στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί :  Τάνια Τρύπη, Μαριάνθη Φωτάκη, Έκτορας Καλούδης, Αλέξανδρος Μούκανος, Χρήστος Νίνης και Μανώλης Συραδάκης.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Οι μελωδίες του Βαμβακάρη σε τζαζ εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
21.03.2016 14:21
Από τις πενιές του μπουζουκιού στους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας και από τα ακόρντα του μπαγλαμά στους αυτοσχεδιασμούς του πιάνου θα μεταφέρει το κοινό της Θεσσαλονίκης το κουαρτέτο Markos Electric στη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στις 9 μ.μ.
Η Καμεράτα παρουσιάζει τα έργα Requiem και Stabat Mater στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.03.2016 14:31
Η Καμεράτα, σε μία από τις πιο δημιουργικές φάσεις της πορείας της, ανανεώνει το καθιερωμένο ραντεβού της με το κοινό πριν τις μέρες του Πάσχα, παρουσιάζοντας δύο εμβληματικά έργα θρησκευτικής μουσικής: το θρυλικό REQUIEM του Mozart και το αγαπημένο SΤΑΒΑΤ MATER του Pergolesi.
Η Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
29.12.2015 14:05
Chronos. Στις 9 Ιανουαρίου θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες.