Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

When Things Explode

When Things Explode

Μετά την 6η Διαδημοτική έκθεση εικαστικών τεχνών δυτικής Αθήνας, οι Explosive Mechanism Κική Παπαδοπούλου, Αντιγόνη Ντούνη και Γιώργος Παντελάκης ξαναχτυπούν για μια και μόνο Κυριακή, στο screening room του bar Nixon με video installation και έκθεση φωτογραφίας…

Κάποιο βράδυ σ’ ένα συνεργείο κάπου στο Περιστέρι, η explosive ομάδα σουπερ ηρώων πήραν δύο ψηφιακές μηχανές, έναν low budget εξοπλισμό, κι αυτοσχεδίασαν... Ερωτευόμαστε, δενόμαστε αλλά φοβόμαστε σκεπτόμενοι πού μπορεί να κρύβεται η έξοδος. Τρομάζουμε να μείνουμε μόνοι αλλά δεν ξέρουμε κανείς  μας τι είναι αυτό αυτό που μας εμποδίζει να αφεθούμε εντελώς και να δώσουμε στον άλλον ό,τι έχει το προσωπικό μας κουτί με τα συναισθήματα. Χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα πάρουμε τα αντίστοιχα ή παραπάνω, αν θα πληγωθούμε και αν χάνουμε στιγμές από τη ζωή μας.

Με όλα αυτά να περιστρέφονται συνέχεια στο κεφάλι και στις συζητήσεις και τους ήχους του Necessary end των Saltillo να είναι μόνιμο soundtrack, γεννήθηκε το When Things Explode. Ένα διαπόραμα που δεν δίνει καμία απάντηση αλλά αφηγείται μια φωτοιστορία γεμάτη μοναξιά, έρωτα, πάθος, ανασφάλειες, αμφιβολίες, και φόβους.