Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μία Κυριακή για τα παιδιά και τον εθελοντισμό στην Τεχνόπολη

Μία Κυριακή για τα παιδιά και τον εθελοντισμό στην Τεχνόπολη

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Bloode διοργανώνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων ημερίδα ενημέρωσης για τον εθελοντισμό και παράλληλη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας. Το αίμα που θα συλλεχθεί θα δοθεί για τις ανάγκες των παιδιών του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Μία Κυριακή αφιερωμένη στα παιδιά και στην αξία του εθελοντισμού. Μία μέρα όπου μικροί και μεγάλοι θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν, θα διαβάσουν, θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουνκαι θα ενημερωθούν για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

Η δράση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά ως προς τον εθελοντισμό και συγκεκριμένα ως προς την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Διοργανώνεται από το Bloode – την πρώτη διαδικτυακή κοινότητα εθελοντών αιμοδοτών - σε συνεργασία με Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες του Δήμου Αθήνας.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, θα πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονη εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού. Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο στο αίμα. Το αίμα που θα συλλεχθεί θα προσφερθεί για τις ανάγκες των παιδιών του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ. Η Φλόγα είναι ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, που αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών με καρκίνο.

Με όχημα το δημιουργικό παιχνίδι τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, θα έρθουν σε επαφή με την σημασία και την αξία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς.

Φυσικά, όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί, δίνοντας έτσι το πιο ισχυρό παράδειγμα στα παιδιά τους για το τι θα πει να προσφέρεις εθελοντικά προς όφελος όλων.

Το Bloode είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εθελοντών αιμοδοτών, ώστε να συνεισφέρει στην κάλυψη των αναγκών για αίμα. Με τις πρωτοβουλίες του προσπαθεί να συμβάλλει στην περαιτέρω οργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας στην Ελλάδα. Στη χώρας μας αναζητούνται ετησίως 700.000 μονάδες αίματος, εκ των οποίων μόνο το 45% καλύπτεται από σταθερούς εθελοντές αιμοδότες.

Το Bloode λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2014 και έχει κατορθώσει να συλλέξει αίμα ικανό να σώσει περισσότερους από 600 συμπολίτες μας. Αυτό έχει επιτευχθεί χάρη

• στη λειτουργία της πλατφόρμας εκκλήσεων για αίμα που φιλοξενείται στην σελίδα www.bloode.org , η οποία φέρνει σε επαφή αυτούς που έχουν ανάγκη με περισσότερους από 1300 εθελοντές
• στην υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού
• στην διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές και φοιτητές
• στη διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ, μικρούς και μεγάλους να παίξουμε και να βοηθήσουμε! Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα "Δεξαμενές Καθαρισμού" στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων. Μη λείψει κανείς!

Δράσεις

1. Κυνήγι χαμένου θησαυρού στο χώρο και δημιουργία δένδρου από ανακυκλωμένα υλικά (Glovo)
2. Παιχνίδια με φοιτητές από το εξωτερικό για να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με την καθημερινότητα άλλων λαών και εθνοτήτων (για παιδιά γυμνασίου - λυκείου) (Aiesec)
3. Παρουσίαση βιβλίου της κας Ντάση για την αιμοδοσία και του πρώτου επιτραπέζιου παιχνιδιού για παιδιά με θέμα την αιμοδοσία, που δημιουργήθηκε από την ομάδα του Bloode
4.Xειροτεχνίες, μουσικο- κινητικά παιχνίδια καιγωνιά ελεύθερου παιχνιδιού για παιδιά 0-7 χρονών (PlaygroundHellas)
5.Συλλογική Κουζίνα όπου θα μαγειρέψουμε και θα φάμεόλοι μαζί (Οργάνωση Γη)
6.Ζωγραφιές σε μεγάλα χαρτόνια με θέμα την αγάπη και την κοινωνική προσφορά. (Κινητό Εργαστήρι Εικαστικών)
7.Ανάγνωση βιβλίων και facepainting (Nannuka)

Σχετικές ειδήσεις
Μία μέρα προσφοράς για μικρούς και μεγάλους στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
10.02.2017 14:54
Γιορτή εθελοντισμού και αιμοδοσίας στη Στέγη! Θέλετε να δώσετε αίμα και να ευαισθητοποιήσετε τα παιδιά σας ως προς τον εθελοντισμό;
Designing for Food: Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση
09.02.2017 15:54
Το ​Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Creativity Platform​, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ​AgroDesign Cluster οργανώνουν έκθεση στην οποία θα παρουσιάζονται οι πολλές δημιουργικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν την προώθηση προϊόντων τροφίμων και ποτών όπως σχεδιασμός συσκευασίας, σχεδιασμός ιστοσελίδας, φωτογραφία και βίντεο, ταυτότητα και οπτική επικοινωνία, διαφήμιση κ.ά.
Ο Ιανουάριος στην Τεχνόπολη
29.12.2016 14:43
Η Τεχνόπολη υποδέχεται τον πρώτο μήνα του 2017 με συναυλίες, εκθέσεις και σεμινάρια για όλους!
The Meet Market 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
18.05.2016 14:37
Ήρθε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου! Μέτα την περσινή επιτυχία, αποφασίσαμε να γίνει ετήσια παράδοση, γι’αυτό θα είμαστε και πάλι στο Jazz Festival στην Τεχνόπολη, για δεύτερη συνεχή χρονιά!
Στην Τεχνόπολη, Μαζί!: μια Κυριακή αφιερωμένη στα Άτομα Με Αναπηρία
08.04.2016 12:21
Την Κυριακή 24 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, άτομα με νοητική υστέρηση, μειωμένη όραση ή τύφλωση, κινητικές αναπηρίες και μη, διασκεδάζουμε και εκφραζόμαστε αλλιώς ενεργοποιώντας όλες μας τις αισθήσεις!