Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Φίλιππος Πλιάτσικας, Εκείνος & Εκείνος, Μπλε: Για το «Rock της Δυτικής Όχθης»!

Φίλιππος Πλιάτσικας, Εκείνος & Εκείνος, Μπλε: Για το «Rock της Δυτικής Όχθης»!

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας έχει αποδείξει πως αγαπάει τα μουσικά ταξίδια, τα τραγούδια και τους ανθρώπους με τους οποίους συναντήθηκε στην 30χρονη καλλιτεχνική διαδρομή του.

 

Αυτή τη φορά λοιπόν μας προσκαλεί σ’ ένα νέο μουσικό ταξίδι, στις 27 Φεβρουαρίου στο Gazi Live, με συνεπιβάτες δύο απ’ τα σημαντικότερα συγκροτήματα της μεγάλης μουσικής οικογένειας που γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, τους Μπλε και τους Εκείνος & Εκείνος.

 

Το όχημά τους; Αγαπημένες ιστορίες του «Rock της Δυτικής Όχθης», τραγούδια που χάραξαν τη δική τους πορεία μέσα στην σύγχρονη ελληνική μουσική και κέρδισαν τη μάχη με το χρόνο!

 

Ο οικοδεσπότης Φίλιππος Πλιάτσικας και οι εξαιρετικοί καλεσμένοι του, Μπλε και Εκείνος & Εκείνος μας είπαν λίγα λόγια γι’ αυτή τη σπάνια σύμπραξη, τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, καθώς και για τους επόμενους μουσικούς προορισμούς τους…

 

Κι όπως λέει χαρακτηριστικά και ο Φίλιππος: “η ζωή όπως και η μουσική, έβρισκαν και θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο να υπάρχουν.”

 

Το ταξίδι συνεχίζεται και η φλόγα δεν θα σβήσει

 

Συνέντευξη: Ερριέττα Μπελέκου

 

Culturenow.gr: Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, το Gazi Live θα πλημμυρίσει με ιστορίες του ”Rock της Δυτικής Όχθης” αλλά και πολλές εκπλήξεις! Τι πρόκειται να δούμε και να ακούσουμε; Δώστε μας μία πρόγευση από το πρόγραμμα αυτής της μοναδικής βραδιάς.

 

Φίλιππος Πλιάτσικας: Με αφορμή την κυκλοφορία  του δίσκου "Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος" που είναι φόρος τιμής στον ήχο που είχα πάντα μέσα μου από μικρός, κάνω μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987 που πρωτοφτιάχτηκε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ μέχρι και σήμερα. Έτσι για τα επόμενο διάστημα θα ταξιδεύω παρέα με όλες εκείνες τις μουσικές και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτές και με μεγάλωσαν. Αυτό που κάποια στιγμή ονομάσαμε: Το Rock της Δυτικής όχθης !!!

 

Εκείνος & Εκείνος: Αγαπημένα τραγούδια ένα προς ένα, στη κυριολεξία το soundtrack της ζωής μας: 20και χρόνια μουσικής  σε μια βραδιά … Φίλιππος Πλιάτσικας, οι Μπλε, Εκείνος +Εκείνος …Τρεις παράλληλες μουσικές πορείες  που για πρώτη φορά ενώνονται …

 

Μπλε: Με τον Φίλιππο, αλλά και με άλλα σχήματα της εποχής μας όπως οι Εκείνος κι Εκείνος, μοιραζόμαστε εκτός από το ίδιο χρονικά κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο, την ίδια εσωστρεφή ανάγκη για μουσική έκφραση που πολλοί χαρακτήρισαν σαν μουσική "μελαγχολία". Νομίζουμε πως ήταν το καθρέφτισμα μιας γενικότερης ανάγκης για συγκέντρωση και απολογισμό που ήρθε μετά από την δεκαετία του 80, και γι' αυτό είχε και τόσο μεγάλη απήχηση το 'Rock της Δυτικής Όχθης'.....Τώρα ως προς το βράδυ της συναυλίας σίγουρα θα ακούσετε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια που έχουμε να προσφέρουμε όλοι μας.  Και ως προς τις εκπλήξεις... κάθε live είναι πάντα και για εμάς μια ευχάριστη έκπληξη πόσο μάλλον όταν υπάρχει η  ευκαιρία ξαφνικής συνύπαρξης.....

 

Cul. N.: Πως αισθάνεστε γι' αυτή την σπάνια μουσική σας σύμπραξή;

 

Φίλιππος Πλιάτσικας: Είναι σαν να ανήκουμε σε μία μεγάλη μουσική οικογένεια.

18 χρόνια μετά την συνάντησή μου με τους Μπλε σ’ ένα studio της Θεσσαλονίκης και για πρώτη φορά επί σκηνής, θα ξανατραγουδήσουμε τραγούδια που σημάδεψαν τη rock-pop ιστορία της μουσικής στην Ελλάδα. Όσο για τους Εκείνος & Εκείνος μας συνδέει μια βαθιά φιλία χρόνων με αυτό το συγκρότημα που γεννήθηκε και δημιουργήθηκε στο Πέραμα, σ’ αυτή τη γωνιά της δυτικής Αττικής φτιάχνοντας τραγούδια που κέρδισαν τη μάχη με το χρόνο.

 

Εκείνος & Εκείνος: Ανυπομονούμε …και ειδικά  για τις κοινές μας στιγμές που αναμένονται μεγάλες , και σε διάρκεια και σε ένταση.

 

Μπλε: Νομίζουμε πως πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες και να καταφέρνουμε τις συμπράξεις, γιατί κλείνουν αρμονικά τον κύκλο της εποχής και του μουσικού είδους που υπηρετούμε. Κάνοντας με αγάπη ένα τέτοιο "ξεκαθάρισμα", μπορείς να συνεχίσεις στο τώρα, ανανεωμένος και έτοιμος για το καινούργιο.

 

Cul. N.: Θα μπορούσατε να περιγράψετε την δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε σήμερα μέσα από τους πρώτους στίχους που σας έρχονται στο μυαλό;

 

Φίλιππος Πλιάτσικας: Έχω γράψει ένα τραγούδι για αυτό που όλοι ονομάζουμε με μία λέξη “κρίση” πριν από 5 χρόνια. Λεγόταν “Που να Πάμε”. Οφείλω όμως να σας πω ότι για μένα αυτή η κρίση υπήρχε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με άλλες μορφές και με άλλους τρόπους, απλώς τώρα τη συνειδητοποιήσαμε.

 

Εκείνος & Εκείνος: «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

μοιράσαν δώρα οι οχτροί
  

κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά
  

την πέμπτη μέρα..»

 

Μπλε: Επτά οι νάνοι κι εγώ στον πάγκο, να παριστάνω τον σαλτιμπάγκο, μαύρη η χιονάτη  αλλού κοιτάζει, το παραμύθι έχει αλλάξει, στρίβω πιο πέρα να βρω Αλίκη, άδεια η χώρα το θαύμα λείπει, τα γουρουνάκια γίναν γουρούνια κι αντί για τρία είναι μιλιούνια...

 

Cul. N.: Είστε αισιόδοξοι για το μέλλον; Και αν ναι, που στηρίζετε την αισιοδοξία σας;

 

Φίλιππος Πλιάτσικας: Απ’ τη φύση μου είμαι αισιόδοξος παρά το γεγονός ότι τα τραγούδια μου έχουν κατηγορηθεί για “καταθλιπτικά επεισόδια” και στηρίζω αυτή την αισιοδοξία μου στο γεγονός ότι η ζωή όπως και η μουσική, έβρισκαν και θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο να υπάρχουν.

 

Εκείνος & Εκείνος: Η ζωή πάντα βρίσκει το δρόμο της προς το φως ..Σε ένα παρόν που μας τρομάζει , εμείς προτείνουμε ένα μέλλον που μας αρέσει ..Και το υποστηρίζουμε  με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Μπλε: Την διάθεση για ενδοσκόπηση δεν θα την λέγαμε αισιοδοξία.. Όταν ήρεμα παρατηρείς τον εαυτό σου και τους άλλους, χωρίς κριτική διάθεση, τότε τα πράγματα μπαίνουν στην θέση τους. Αποκτούν τις σωστές διαστάσεις. Αυτό από μόνο του είναι ικανό να αλλάξει την κατάσταση. Πιστεύουμε στην κατάρρευση των τωρινών συστημάτων. Όχι με τη βία, αλλά εξαιτίας της μη λειτουργικότητας της παλιάς τάξης. Πιστεύουμε σε ένα "καινούργιο" είδος ανθρώπων με ενόραση και αγάπη, που θα αλλάξει τα πράγματα. Και μετά ξυπνήσατε θα πουν μερικοί...όμως αυτό θέλουμε να είναι το δικό μας παραμύθι..

 

Cul. N.: Ποια είναι τα επόμενα μουσικά σας "ταξίδια";

 

Φίλιππος Πλιάτσικας:  Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με το Rock της Δυτικής όχθης ανά την Ελλάδα. Θα κάνουμε μια στάση το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στο Γκάζι Live παρέα με τους Μπλε και τους Εκείνος & Εκείνος για μία και μοναδική εμφάνιση και από εκεί και πέρα αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για ένα καλοκαίρι γεμάτο με μία μεγάλη συναυλία- έκπληξη την οποία θα ανακοινώσουμε σύντομα.

 

Εκείνος & Εκείνος: Ετοιμάζουμε τα « Ντουέτα » μας …Καινούργια τραγούδια, που τα μοιραζόμαστε τραγουδιστικά  με αγαπημένους  φίλους ερμηνευτές ..

Χρόνια το σχεδιάζαμε και ήρθε η ώρα να το ζήσουμε …

Ήδη κυκλοφορεί το «Να’ μαστε μαζί» παρέα με τον Βασίλη Καζούλλη.. 

Παράλληλα, ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα  και μοιραζόμαστε τα τραγούδια μας με τους παλιούς αλλά και τους νέους μας φίλους.

 

Μπλε: Τα επόμενα ΜΠΛΕ μουσικά ταξίδια είναι στις 5 και 12 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη στην Μαύρη τρύπα και στις 26 Μαρτίου στην Αθήνα στον Σταυρό του νότου, όπου θα παίξουμε και τραγούδια από το νέο μας άλμπουμ..

 

Filippos Pliatsikas - Φίλιππος Πλιάτσικας (OFFICIAL)

MPLE (OFFICIAL)

Εκείνος & Εκείνος - Ekeinos & Ekeinos

 Φίλιππος Πλιάτσικας, Εκείνος & Εκείνος και Μπλε για μία μοναδική βραδιά στις 27 Φεβρουαρίου στο Gazi Live

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Ζερβουδάκης: Η τραγουδοποιία είναι μια απρόβλεπτη περιπέτεια
20.01.2017 15:26
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης έχει μια αξιοσημείωτη προσωπική πορεία στο χώρο της μουσικής. Αρκετές δημιουργίες του, παρότι μετρούν αρκετά χρόνια, δεν ξεθωριάζουν στο πέρασμα του καιρού, αλλά «μεγαλώνουν μαζί του» όπως λέει και ο ίδιος. Τραγούδια όπως «Γράμμα σε έναν ποιητή» (1989), «Βαριά ποτά βαριά τσιγάρα» (1998) και «Τα ανείπωτα» (2006), παίζουν στα ραδιόφωνα και περιλαμβάνονται σε πολλά προγράμματα μουσικών σκηνών.
Μανώλης Μητσιάς: Ένα ταξίδι στην μελοποιημένη ποίηση
28.11.2016 14:15
Ο Μανώλης Μητσιάς έχει σφραγίσει με τη φωνή του εξαιρετικές δισκογραφικές δουλειές, σε αρκετές από τις οποίες περιλαμβάνονταν πασίγνωστα μελοποιημένα ποιήματα. Κάποιες τέτοιες στιγμές θα μας θυμίσει και στην μουσική παράσταση «Είμαστε από καλή γενιά», που οργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στέφανος Κορκολής: Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει το μαγικό ραβδί να ενώνει ψυχές!
24.06.2016 14:26
Ο Στέφανος Κορκολής, που άρχισε να παίζει πιάνο από την ηλικία των τεσσάρων χρονών, έχει χαράξει μια σπουδαία μουσική πορεία, γνωρίζοντας την διεθνή καταξίωση ως συνθέτης και πιανίστας. Σε λίγες μέρες, 1 και 2 Ιουλίου, πρόκειται να ανοίξει μουσικά το φετινό πρόγραμμα στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου με μία μοναδική «Συνάντηση», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Λίγο πριν ο Στέφανος Κορκολής μας ταξιδέψει σε υπέροχες μουσικές «θάλασσες» με τα πλήκτρα του πιάνου του, στο ατμοσφαιρικό θεατράκι της Επιδαύρου, ας ανακαλύψουμε ένα μέρος από τον μαγικό κόσμο της ψυχής του.
Μελίνα Κανά: Η μουσική είναι για μένα έκφραση, απόλαυση αλλά και η μεγάλη μου αγωνία
12.04.2016 16:10
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» θα βρεθούν στον Σταυρό του Νότου Plus για ένα ακόμη live, στις 17 Απριλίου, για να μας “ταξιδέψουν” μουσικά με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και με απροσδόκητες διασκευές. Αυτή ήταν μόνο η αφορμή για να απευθύνουμε τις ερωτήσεις μας στην σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία βρήκε λίγο χρόνο και μας μίλησε για την μουσική, τη δημιουργική συνύπαρξή της με τον «Γόη του Θησείου», και το παρόν, καθώς σε αυτή την φάση που βρίσκεται δεν κάνει σχέδια για το μέλλον.
Γεωργία Νταγάκη: Η παράδοση οφείλει να δίνεται στους νέους σαν ερωμένη και όχι σαν προξενιό
31.03.2016 15:25
Η Γεωργία Νταγάκη συναντιέται μουσικά με τον αγαπημένο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, αλλά και τον ταλαντούχο Σταύρο Σιόλα, για λίγες εμφανίσεις στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου και λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή, μας μιλάει για αυτή τη συνεργασία, για τη μουσική της και τη λύρα της...