Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Sempre la Grecia: έκθεση στη Βενετία με τη συμμετοχή 10 Ελλήνων καλλιτεχνών

Sempre la Grecia: έκθεση στη Βενετία με τη συμμετοχή 10 Ελλήνων καλλιτεχνών

Άρωμα "Παντοτινής Ελλάδας" έφερε στη Βενετία η συμμετοχή 10 Ελλήνων εικαστικών στην ομαδική έκθεση 48 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, στο πανέμορφο και ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti, μέσα στο βενετσιάνικο καρναβάλι.

Η έκθεση οργανώθηκε από το εικαστικό κίνημα Open Art Code, επιμελήθηκε από την ιστορικό Τέχνης κα Έμμυ Βαρουξάκη και έχει τίτλο "Sempre la Grecia" υπενθυμίζοντας την άρρηκτη και διαχρονική σχέση των δύο πολιτισμών και την μεταξύ τους όσμωση.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Αρχιμανδρίτης κ. Ευάγγελος Υφαντίδης της Μητροπόλεως Ιταλίας και Μάλτας που ιερουργεί στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου , ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Βενετία κ. Συμεών Λιναρδάκης και η σύζυγός του, η κόμισσα Καίτη Αλβερά, η Katerina Karpinato, καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών  και του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών, ο εκ Βερολίνου συλλέκτης κ. Νίκος Κατσομάλλος και η σύζυγός του Χρυσέττα, καθώς και πολλοί επίσημοι και φιλότεχνοι της ιστορικής πόλης της Βενετίας.

Χορηγός της βραδιάς ήταν η Τράπεζα Banca Intermibilare di Investimenti e Gestioni.

Έλαβαν μέρος οι εικαστικοί:

Ανδρέας Δεβετζης
Μίνα Κορδάλη
Νίκη Μιχαηλίδου
Μαρία Μουριάδου
Δήμητρα Μουτζουρη
Φωτεινή Οθωναιου
Άσπα Παπαλεξανδρή
Κατερίνα Σωρουλα
Παντελής Χανδρης
Γιάννης Ψυχοπαιδης

Φωτ.: Μίνα Κορδαλή, Άσπα Παπαλεξανδρή, Δήμητρα Μουτζούρη

Σχετικές ειδήσεις
Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στο Venice International Performance Art Week
13.12.2016 15:36
Στη Βενετία, στο Palazzo Mora, βρίσκεται ήδη το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2016 υποστηρίζοντας το Venice International Performance Art Week και συμμετέχοντας στην έκθεση με τίτλο «Το ‘Όνειρο της Αντιγόνης. Performance Art στην Ελλάδα μεταξύ της δεκαετίας του '70 και σήμερα» με έργα της Λήδας Παπακωνσταντίνου από τις συλλογές του.
Κοινός Τόπος / Common Ground: Διεθνής έκθεση εικαστικών
27.06.2016 11:29
Η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης που διοργανώνουν με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground), με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 17:30, στο Ναό Αγ.Σοφίας, στη Σοχώρα Ρεθύμνου καθώς και σε καφενεία και μαγαζιά της πλατείας Σοχώρας.
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.
Υπεραστικές Περιπλανήσεις: Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών του Instagram στην Αθηναΐδα
16.05.2016 16:14
Οι Έλληνες φωτογράφοι του Instagram παρουσιάζουν την 4η ομαδική τους έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Υπεραστικές Περιπλανήσεις». Ένα ταξίδι στις εικόνες της Ελλάδας και της Κύπρου που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ώρα 20:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.