Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

ΗΡΩΕΣ – Υπέρ, Αντί, Φανταστικοί ή Καθημερινοί: Διαγωνισμός Κόμικς από το Κέντρο Ορνεράκης

ΗΡΩΕΣ – Υπέρ, Αντί, Φανταστικοί ή Καθημερινοί: Διαγωνισμός Κόμικς από το Κέντρο Ορνεράκης

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης  που επί 22 χρόνια  πρωτοπορεί στο χώρο  της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις JEMMA PRESS, προκηρύσσει διαγωνισμό Κόμικς με θέμα: “ΉΡΩΕΣ – Υπέρ, Αντί, Φανταστικοί ή Καθημερινοί” δίνοντας σε όσους και όσες συμμετάσχουν την δυνατότητα να κερδίσουν υποτροφίες στο τμήμα της σχολής (Illustration & Comics), για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, καθώς και την ευκαιρία να εκδώσουν τα έργα τους.

 

Στόχος των υποτροφιών είναι οι δημιουργοί  να βελτιώσουν την τεχνική τους και  να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες εξέλιξης.

 

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους νέους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα με τον όρο να μην έχουν  εκδώσει δουλειά τους μέσω κάποιου εκδοτικού οίκου.

 

Τελευταία ημερομηνία υποβολής των έργων στις 7 Απριλίου 2016.

 

Η ανακοίνωση  των  αποτελεσμάτων θα γίνει από την κριτική επιτροπή στο  πλαίσιο  του γνωστού φεστιβάλ Comιcdom Con Athens που  θα  πραγματοποιηθεί  από  τις  15  έως  τις  17  Απριλίου  στην  Ελληνοαμερικανική  Ένωση το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Την  κριτική  επιτροπή  την  αποτελούν οι: Σπύρος Ορνεράκης, Γιάννης Ρουμπούλιας, Μάνος Λαγουβάρδος, Μιχάλης Διαλυνάς.

 

-Πρώτο βραβείο: Υποτροφία στο Τριετές Πρόγραμμα Σπουδών, αξίας 12.000 ευρώ

-Δεύτερο βραβείο: Υποτροφία στο Πρώτο Έτος του Τριετούς Προγράμματος, αξίας 4.000 ευρώ.

-Τρίτο βραβείο: 50% έκπτωση στο Πρώτο Έτος του Τριετούς Προγράμματος, αξίας 2.000 ευρώ.

 

Οι 3 πρώτοι νικητές θα έχουν τη χαρά να δουν το έργο τους να κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση από τις εκδόσεις Jemma Press.

Τα 10 καλύτερα έργα επίσης, θα εκτεθούν στην καθιερωμένη έκθεση της σχολής τον Σεπτέμβριο 2016.

 

Προδιαγραφές:

1. Να είναι 5 οι σελίδες του έργου

2. Μαυρόασπρο (greyscale)

3. Μέγεθος Α3

4. Ανάλυση 300 Dpi, jpg

5. Ψηφιακή μορφή

6. Το έργο να συνοδεύεται από το ένα μικρό βιογραφικό.

Σχετικές ειδήσεις
Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής από το Μέγαρο και το Animasyros
06.02.2017 16:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δίνοντας έμφαση στη δημιουργική σύνδεση εικόνας και μουσικής και με στόχο την ενίσχυση της κινηματογραφικής μουσικής δημιουργίας, για πρώτη φορά διοργανώνει διαγωνισμό πρωτότυπης σύνθεσης σε μικρού μήκους φιλμ animation σε συνεργασία με το ιδιαίτερα επιτυχημένο Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.
Προκήρυξη 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού
10.01.2017 15:36
Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» προκηρύσσει τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας για διετείς σπουδές βιολιού στο εξωτερικό για την απόκτηση Bachelor ή Master.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Room 18!
19.07.2016 14:50
Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Room 18 που αποτελεί τον πρώτο διαγωνισμό που διεξάγεται με θέμα τον εσωτερικό χώρο ενός τυπικού αστικού δωματίου ξενοδοχείου, ολοκληρώθηκε συγκεντρώνοντας 262 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Room18 από τις ΔΟΜΕΣ: Πρόσκληση συμμετοχής
24.05.2016 16:39
Η υποβολή συμμετοχών με μειωμένο τέλος για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Σχεδιασμού Room 18, τον πρώτο διαγωνισμό με θέμα τον εσωτερικό χώρο ενός τυπικού αστικού δωματίου ξενοδοχείου, 18m2 - 24m2, συνεχίζεται έως και τη Δευτέρα 30 Μαϊου.
Διαγωνισμός θέσεων μονίμου καλλιτεχνικού προσωπικού της ΚΟΑ
07.04.2016 12:39
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προκηρύσσει διαγωνισμό για την πλήρωση έξι (6) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού.