Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Booking στο βιβλίο

Booking στο βιβλίο
Μια έκθεση που ξεκινά από την απαιτητική διαδικασία της βιβλιοδεσίας, την έννοια του βιβλίου και τη γραφή για την παραγωγή ευαίσθητων έργων παρουσιάζεται στο βιβλιοδετείο της Ευαγγελίας Μπίζα και Βασιλικής Βλάχου.

Άξονες, καθρεφτίσματα, πλέγματα σε χαρτί, γραφές-κέντημα με νήματα και απολήξεις, φωτογραφίες με γιρλάντες ονομάτων σε ροή, επιφάνειες διάτρητες από άδηλη γραφή ονείρων, επεμβάσεις σε βιβλία με κοψίματα, επι-θέσεις, διαστρωματώσεις, βιβλιοδετικές προτάσεις, κρυφτό ανάμεσα στις υφές των υλικών και στο φως.

Παράλληλα με τις παρεμβάσεις μέσα στο χώρο του βιβλιοδετείου η έκθεση ολοκληρώνεται με τον ομώνυμο ειδικό συλλεκτικό κατάλογο στον περιορισμένο αριθμό των 50 βιβλίων, ο οποίος περιέχει υπογεγραμμένα και αριθμημένα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση.

Συμμετέχουν οι: Βλάχου Βασιλική, Γκαβαϊσέ Βάσω, Γκέκα Πέννυ, Μπίζα Ευαγγελία, Οικονομοπούλου Μαρία, Παπακωνσταντίνου Νίνα, Τσεριώνης Γιώργος.

Σχετικές ειδήσεις
the Mykonos Project: Έκθεση του Micha Cattaui
09.08.2016 13:56
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας των Bill and Coo Hotels Mykonos, σε συνεργασία με τη Mirko Mayer Gallery, παρουσιάζεται η έκθεση ‘’the Mykonos Project’’ του Micha Cattaui από τις 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Photobook Exhibition: Τελευταίες ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη
19.07.2016 12:48
Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016 παρουσιάζεται έως την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη, μία ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.
Έκθεση κεραμικής από το Eργαστηρίο Kεραμικής Tέχνης της Βασιλικής Χαρολίδη
16.06.2016 12:32
Οι μαθητές/τριες του Eργαστηρίου Kεραμικής Tέχνης της Βασιλικής Χαρολίδη, εκθέτουν τα έργα τους στην πινακοθήκη Γρηγοριάδη στο Νέο Ηράκλειο Αττικής από την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016.
Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο: παρουσίαση βιβλίου και έκθεση του Κρίστιαν Μπρέσνεφ
17.05.2016 11:44
Οι Εκδόσεις Τσιγαρίδα μας προσκαλούν την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην παρουσίαση του βιβλίου του Κρίστιαν Μπρέσνεφ με τίτλο «Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο». Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί η έκθεση εικαστικών του Κρίστιαν Μπρέσνεφ, η οποία περιλαμβάνει έργα που εμπνεύστηκε στη Σίφνο, ενώ στην ίδια εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και τα έργα του δημιουργού.
Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει μία «Αλεξανδρινή βασίλισσα» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
06.04.2016 10:12
Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.