Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Booking στο βιβλίο

Booking στο βιβλίο
Μια έκθεση που ξεκινά από την απαιτητική διαδικασία της βιβλιοδεσίας, την έννοια του βιβλίου και τη γραφή για την παραγωγή ευαίσθητων έργων παρουσιάζεται στο βιβλιοδετείο της Ευαγγελίας Μπίζα και Βασιλικής Βλάχου.

Άξονες, καθρεφτίσματα, πλέγματα σε χαρτί, γραφές-κέντημα με νήματα και απολήξεις, φωτογραφίες με γιρλάντες ονομάτων σε ροή, επιφάνειες διάτρητες από άδηλη γραφή ονείρων, επεμβάσεις σε βιβλία με κοψίματα, επι-θέσεις, διαστρωματώσεις, βιβλιοδετικές προτάσεις, κρυφτό ανάμεσα στις υφές των υλικών και στο φως.

Παράλληλα με τις παρεμβάσεις μέσα στο χώρο του βιβλιοδετείου η έκθεση ολοκληρώνεται με τον ομώνυμο ειδικό συλλεκτικό κατάλογο στον περιορισμένο αριθμό των 50 βιβλίων, ο οποίος περιέχει υπογεγραμμένα και αριθμημένα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση.

Συμμετέχουν οι: Βλάχου Βασιλική, Γκαβαϊσέ Βάσω, Γκέκα Πέννυ, Μπίζα Ευαγγελία, Οικονομοπούλου Μαρία, Παπακωνσταντίνου Νίνα, Τσεριώνης Γιώργος.

Σχετικές ειδήσεις
Photobook Exhibition: Τελευταίες ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη
19.07.2016 12:48
Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016 παρουσιάζεται έως την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη, μία ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.
Έκθεση κεραμικής από το Eργαστηρίο Kεραμικής Tέχνης της Βασιλικής Χαρολίδη
16.06.2016 12:32
Οι μαθητές/τριες του Eργαστηρίου Kεραμικής Tέχνης της Βασιλικής Χαρολίδη, εκθέτουν τα έργα τους στην πινακοθήκη Γρηγοριάδη στο Νέο Ηράκλειο Αττικής από την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016.
Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο: παρουσίαση βιβλίου και έκθεση του Κρίστιαν Μπρέσνεφ
17.05.2016 11:44
Οι Εκδόσεις Τσιγαρίδα μας προσκαλούν την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην παρουσίαση του βιβλίου του Κρίστιαν Μπρέσνεφ με τίτλο «Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο». Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί η έκθεση εικαστικών του Κρίστιαν Μπρέσνεφ, η οποία περιλαμβάνει έργα που εμπνεύστηκε στη Σίφνο, ενώ στην ίδια εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και τα έργα του δημιουργού.
Μια έκθεση με θέμα το βιβλίο Unlocked στην Atopos cvc
04.02.2016 14:14
Στο πλαίσιο της κυκλοφορίας της έκδοσης UNLOCKED παρουσιάζεται στο κτίριο της ATOPOS cvc μια ιδιότυπη έκθεση με πρωταγωνιστή το βιβλίο ως objet d’art.
Fourty Clicks: Έκθεση φωτογραφίας της Ευαγγελίας Θωμάκου στο MONK
02.02.2016 12:06
Η πρώτη μεγάλη έκθεση φωτογραφίας της Ευαγγελίας Θωμάκου, με τίτλο «Fourty Clicks» εγκαινιάζεται την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, στις 7 το βράδυ, στον ξεχωριστό και ιδιαίτερο χώρο του Wine Bar MONK.